»

Artic Cooling Accelero S1

Artic Cooling Accelero S1

Slo-Tech - Proizvajalec hladilnikov za procesorje in grafične kartice Artic Cooling je predstavil svoj najnovejši hladilnik za grafične kartice, ki sliši na ime Accelero S1. Gre za pasiven hladilnik s štirimi vročimi cevkami (Heat Pipe) in veliko hladilno površino.

Hladilnik je možno namestiti na Radeone serij X1950, X1900 in X1800 ter na GeForce serij 7950, 7900, 7800 in 6800. Priporočena cena hladilnika znaša 29 ameriških dolarjev oziroma 24 eurov, vendar v to ceno ni vštet davek na dodano vrednost.

Več o Accelero S1 najdete na uradni strani proizvajalca.

4 komentarji

Xbox360 laptop

Slo-Tech - Benjamin Heckendorn je hardverski navdušenec, ki veliko svojega prostega časa posveča konzolam in njihovemu modificiranju, o čemer je napisal tudi knjigo. Njegova spletna stran, ki je posvečena njegovemu delu, praznuje svojo šesto obletnico, ki jo je prikladno obeležil z eno od svojih bolj ekstremnih modifikacij. Pred nekaj meseci ga je eden od prijateljev izzval, naj pretvori Microsoftovo najnovejšo konzolo, Xbox360, v laptop. Ben je seveda sprejel izziv, rezultat njegovega dela pa je prenosna Xškatla, opremljena z najrazličnejšimi priključki, 17-palčnim LCD zaslonom in vodnim hlajenjem. Podroben opis celotnega postopka je zelo zabavno branje, neučakani lahko pohitijo na fotografije, a verjemite nam na...

21 komentarjev

Xbox360 z bojnimi poškodbami

vir: Gizmodo
Gigabyte - Gizmodo je včeraj objavil zanimivo sliko predelane Microsoftove konzole Xbox360. Za razliko od večine modov, ki temeljijo na LED diodah, hladnih katodah, pleksi steklu in flouroscentnih dodatkih, je predstavljen izdelek povsem nekonvencionalen. Avtor je svojo Xškatlo namreč poskusil umetno poškodovati in obrabiti, tako da se sedaj zdi, kot da bi preživela izkrcanje v Normandiji, kar pa izgleda precej bolj impresivno, kot se sliši. Če si upate kaj več, kot le menjati plastično prednjo stranico vaše konzole, se sprehodite do izvorne novice.

6 komentarjev

Xbox360: Mod čip realnost? Uradna zakrpa. Prenosna verzija?

engadget - Skupina navdušencev pod imenom devil360 trdi, da ji je uspelo narediti MOD čip za Xbox360. To naj bi naredili preko manjše varnostne luknje. Xbox, opremljen z njihovim modificiranim čipom, naj bi tako omogočal poganjanje neavtoriziranih programov, kot tudi namestitev večjega trdega diska.

Od 6. junija je preko Xbox Live na voljo posodobitev, ki prinaša 125 izboljšav. Med njimi je novi Download Manager - upravljalnik za pretakanje s spleta, ki zna v ozadju skrbeti za nemoten prenos. V primeru, da je določen prenos nujno potreben za igro, ji program avtomatično da prioriteto in ostali promet začasno ustavi. Izboljšano je tudi upravljanje z glasbenimi in video vsebinami. Celoten spisek izboljšav je dostopen na xbox.com.

Prenosno verzijo Xboxa si lahko z malce splošne spretnosti in znanja ustvarite sami, s predelavo obstoječega. Toda tisto, kar bi znalo biti bolj razburljivo, je ocena analitikov, da bo Microsoft v letu in pol na tržišče dejansko pripeljal prenosno igralno...

7 komentarjev

Xbox 360 poganja prve kopirane igre

golem.de - S pomočjo spremenjene nadgradnje za DVD pogon Toshiba/Sammsung TS-H943, je možno poganjati kopirane igre (za Hitachi/LG pogone obstaja druga zakrpa). Zadevo je skupaj spravil Commodore4Eva, ki je hkrati spravil skupaj podobno stvar za prejšnjo generacijo Xbox-ov, za katere je MOD čip tako postal "odvečen".

Poseg ne onesposobi zaščitnega sistema Xbox360 in zato igranje iger ostalih regij še ni možno, tudi uporaba Xbox Live je vprašljiva. Velika ovira je tudi dejstvo, da morate DVD pogon nadgraditi preko PC-ja, kar pomeni delno raztelešenje Xboxa360 in posledično izgubo garancije.

In nenazadnje Microsoft lahko vrne udarec, preko Xbox Live ali z novimi igrami, ki bodo preverile integriteto pogona, oziroma popravila firmware v prvotno, ali še kompleksnejšo stanje.

30 komentarjev

PS3 bi moral stati več

Slo-Tech - Vodja Sony-jevga oddelka za zabavo (Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI)), Ken Kutaragi, meni, da je cena za prihajajoči PlayStation 3, prenizka. Spomnimo, Sony bo ponujal dve različici konzole, in sicer okrnjeno verzijo za 499 dolarjev (20 GB trdi disk, brez HDMI podpore in WiFi) ter dražjo, za 599 dolarjev.

Kutaragi svoje mnenje utemeljuje slikovito, s primerjavo hrane v tovarniški menzi in restavraciji. Predvsem opozarja na zmožnosti nove konzole. Če boste lahko ostali brez besed, potem cena ne bo problem, smelo zaključi. Več o tem tukaj in tukaj.

Cene XBOX-a 360, in še posebej Nintendovega Wii, so (bodo) precej nižje.

25 komentarjev

Vodno hlajen Xbox 360

vir: Water-Cooling.com

Slo-Tech - Konzole Xbox 360 sicer ne spadajo med najglasnejše stvari na svetu, večine lastnikov verjetno zvok hladilnega sistema sploh ne moti. Paulus s strani Water-Cooling.com, očitno spada med tiste, ki se s prejšnjo trditvijo ne bi strinjali, saj se je odločil da v omenjeno konzolo vgradi vodno hlajenje.

Več o tej zanimivi rešitvi tule in na forumu Water-Cooling.com, kjer lahko preberete vse o nastajanju posebnega hlajenja.

12 komentarjev

SloPot 1.1

Slo-Tech - SloPot je slovenski CMS, namenjen neizkušenim uporabnikom, ki temelji na kombinaciji PHP in MySQL. Izdan je pod licenco GPL, včeraj pa je ponovno izšel pod zaporedno številko 1.1. Nova različica ponuja uporabnikom novosti, kot so možnost menjave stila in avtomatično pomanjševanje slik ob dodajanju v galerijo, več o njej pa lahko preberete na uradnem forumu projekta - slopot.slocom.com. Na voljo je tudi preizkusna verzija, ki ne omogoča dostopa do administrativnega modula.

19 komentarjev

Modificiranje Xbox360 ne bo več dovoljeno?

Reuters - Jason Jones (34), Jonathan Bryant (44) ter Pei "Patrick" Cai (32) so v ZDA obtoženi, da so prodajali modificirane konzole Xbox360 in s tem omogočili uporabo piratiziranih iger. S tem so kršili Digital Millennium Copyright Act in jih čaka do 5 let dolga zaporna kazen. Agenti v krinki so namreč od obtoženih za 265 USD dobili modificiran Xbox360 s trdim diskom velikosti 250Gb in 77 prednaloženimi igrami.

Očitno ta novica še ni dosegla engadget, ki na svoji strani predstavlja prvi del napotkov, kako je moč v konzolo vstaviti iPod dock.
Niti to ni zaustavilo nizozemskih hekerjev, da ne bi razbili zaščito konzole.

V vsakem primeru velja opozorilo: "Domači mojstri pazite se."

49 komentarjev

Vpogled v Xbox 360

Slashdot - Čez nekaj dni bodo prve konzole Xbox 360 že na policah, za vse željne novih spoznanj pa imamo razveseljivo novico. Takoj ko boste konzolo dobili, vam je na srečo ne bo treba razdreti na kakršenkoli način, saj so za vas to naredili na Anandtechu. Če se želite prepričati, da je vaša konzola prav taka, kot tista, ki so jo secirali Anandtechovci, lahko sledite natančnim navodilom, ki so opisani na enajstih straneh, družbo pa jim delajo še kratki opisi centralnega ter grafičnega procesorja, čipovja, trdega diska, ...



Za več slik, podrobnosti, opisov in seveda navodil za seciranje sledite tej povezavi.

26 komentarjev

AMDju prepovedano reklamiranje

The Register - Nizozemske oblasti so so AMDju prepovedale izvrševanje njihove oglaševalske akcije za procesor Athlon 64, ker bi naj le-ta bila zavajajoča.

Namreč kampanija potencialnim uporabnikom sporoča, da jim ne bo več treba skrbeti zaradi virusov in to zaradi Enchanced Virus Protection Technology. Kar pa moti Reclamecode Commiseie, ki je kriv za prepoved, pa je dejstvo, da ta zaščita deluje samo na operacijskem sistemu Windows XP z nameščenim Service Pack 2.
Tako so s pojasnilom, da AMDjeva kampanija zavaja uporabnike, preprosto prepovedali oglaševanje produkta v državi.

35 komentarjev