»

Googlova konferenca I/O bi bila lahko kar Android konferenca

Spreminjanje velikosti koledarja v Android 3.1

vir: engadget
engadget - Google je na svoji vsakoletni konferenci I/O že mnogokrat pokazal nove izdelke, med drugim tudi enega izmed propadlih projektov Wave, zadnje čase pa konferenco radi izkoristijo tudi za najave, povezane z Androidom. Lani so npr. predstavili FroYo, letos pa je bera novosti, predstavitev in napovedi mnogo obsežnejša. Po najavi storitve Music in partnerstvu velikih studiev z YouTube, ki bo prejel dodatnih 3.000 znanih filmov v izposojo, lahko povemo, da bo te filme mogoče gledati tudi na napravah z Androidom. Izposoja bo mogoča kar prek Android Marketa, pogoji pa so enaki, kot na YouTube - 30 dni za ogled od izposoje, 24-urno okno za ogled od začetka gledanja in storitev, ki je zaenkrat omejena le na ZDA. Podprte so naprave z Android 2.2 in...

21 komentarjev

Novosti iz Appla

Novi iPodi salutirajo.

vir: Apple
MacRumors.com - Na današnji predstavitvi je Steve Jobs ponovno postregel z nekaj jabolčnimi novostmi, za začetek so predstavili novo linijo iPodov:
  • iPod je dobil nove igre, svetlejši zaslon in zmogljivejše baterije. Ponujajo modela s 30 ter 80 GB, oba v beli oziroma črni barvi.
  • iPod nano je poleg boljših zaslonov in baterij dobil tudi barve. Tako boste lahko kupili model z 2 GB prostora v srebrni barvi, 4 GB model v modri, roza, zeleni ali srebrni ter 8 GB model v črni barvi. Pri vseh obljubljajo kar 24-urno delovanje baterije z enim polnjenjem.
  • iPod shuffle je sedaj na voljo v novi obliki, precej podobni Apple Remote-u, infrardečemu daljinskemu upravljalniku...

23 komentarjev

Apple predstavil Mac Pro

Mac Pro

Slo-Tech - Apple-ov prehod na Intelova srca je s predstavitvijo Mac Pro končan. V kateri koli konfiguraciji boste dobili par Woodcrestov (Xeon 5100 – 4 MB L2 in 1.33 GHz FSB), od 2, preko 2.66, do 3 GHz. Mac Pro z dvema 2.66 GHz Xeon 5100, z 1GB RAM-a, GeForcem 7300GT (256MB RAM) in 16x SuperDrive pogonom, bo denarnico stanjšal za 2.499 dolarjev. Na očitke, da gre še vedno za (pre)drage stroje, Jobs odvrača, da podobe Dell-ove postaje stanejo skoraj 1000 dolarjev več.



Najnovejša delovna postaja je na zunaj enaka kot prejšnja, G5. Ohišje se na zunaj ni spremenilo, novosti so...

126 komentarjev

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu

vir: CNet
CNet - Nedavna Wall Streetova raziskava ameriškega tržišča osebnih računal je pokazala, da Jabolka niso toliko dražja od ostalih sadežev na tržišču. Tako so Jabolka v nepremični izvedbi le 13% dražja, v premični le 10%. Pomembno je predvsem primerjati enako z enakim.

To je sedaj izdatno olajšal prestop k Intelu. Ravno pred dnevi so prenovili še zadnjo serijo premičnikov: MacBook.



Šibkejši različici sta na voljo v beli barvi, najmočnejši v črni. Osebno mi je najbolj všeč FrontRow daljinec, ki ga najdemo tudi pri ostalih lepotcih. Več o sami drobovini si oglejte na njihovi strani. Vesela novica za Američane je bila ta, da je bilo moč premičnike takoj kupiti.

Nekaj novih objektov...

73 komentarjev

Novi Apple-ovi izdelki

Slo-Tech - Apple je danes na manjši prireditvi v Cupertinu predstavil nove izdelke, ki predvsem ciljajo na širše množice.

Najbolj odmevna bo zagotovo predstavitev prenovljenega malčka Mac Mini, ki je od sedaj naprej osnovan na Intelovih procesorjih. V ponudbi sta dva modela, ki se razlikujeta predvsem po vgrajenem procesorju. Osnova je Intelov Core Solo, ki tiktaka pri frekvenci 1.5 GHz, medtem ko je močnejši model podkrepljen še z dodatnim jedrom (Intel Core Duo) in nekoliko višjo frekvenco 1.67 GHz. Razlika je tudi v diskovnih in optičnih enotah, osnovni Mini ponuja 60 GB disk in Combo optično enoto, močnejši brat pa ima 80 GB disk in SuperDrive enoto.

Ostale specifikacije so enake, v sistemu je 512MB DDR2 667 pomnilnika, Intelovo vezno čipovje 945G z vgrajenim grafičnim čipom GMA 950, gigabitni mrežni vmesnik, brezžična mrežna kartica,...

34 komentarjev

Še več novosti iz Apple-a

Slo-Tech - Komaj dober teden po predstavitvi novih iMacov in iPodov se je Apple spet odločil, da stopi na oder in predstavi novo strojno opremo. Tokrat so na račun prišli Apple-ovi izdelki za profesionalno uporabo, PowerBooki, PowerMaci in CinemaDisplayi.

Prenovljena sta bila 15" in 17" PowerBooka, glavna razlika med prejšnjo in novo generacijo je v ločljivosti zaslona. Tako ima sedaj manjši od dvojice ločljivost 1440*900 točk, toliko kot je imel prej 17 inčni model, ki se sedaj ponaša s 1680*1050 točkami. Nov v PowerBookih je pomnilnik DDR2, ostala strojna oprema pa je ostala nespremenjena. Velja omeniti, da so uspeli izboljšati avtonomijo baterije, ki sedaj zdrži eno uro več kot v starih modelih. Cene so $2000 za manjši in $2500 za večji model.

Na PowerMac fronti je več sprememb. Glavna sprememba je uvedba dvojedrnih procesorjev G5, dolgo pričakovanih PowerPC 970MP, ki jih je IBM po veliki zamudi le spravil na tržišče. Na voljo so konfiguracije z dvojedrnim 2 GHz ali 2,3 GHz in z dvema...

18 komentarjev

Novi produkti iz Apple-ovih logov

Slo-Tech - Danes se je v Kaliforniji odvijala Apple-ova prireditev za novinarje, na kateri so predstavili nekaj novosti.

Prva novost je prenovljeni iMac, ki je sedaj nekoliko tanjši od predhodnika. Novost je vgrajena video kamera ter priložen Bluetooth daljinec s šestimi gumbi in močnejša grafična kartica - ATijev Radeon X600. Pravtako bodo vsi novi iMaci opremljeni z novo programsko opremo Front Row, ki sodeluje z Bluetooth daljincem, ter program Photobooth, ki omogoča slikanje z v iMaca vgrajeno kamero. Zanimiva funkcija tega programa je, da uporablja LCD zaslon kot bliskavico. Miška Mighty mouse, ki jo je Apple predstavil nedavno, je sedaj del serijske opreme, iMaci pa so opremljeni tudi z gigabitno mrežno kartico. Na voljo bosta 2 inačici...

57 komentarjev

Apple-ova tiha nadgradnja Mac minijev

ThinkSecret - Na ameriškem tržišču se bodo ponovno pojavili nekoliko močnejši Mac miniji, poroča Think Secret. Seveda je to internetno stran Apple v preteklosti že tožil zaradi razkrivanja poslovnih skrivnosti.

V vseh modelih bo tiktakal nekoliko hitrejši procesor, pa tudi trdi diski se bodo vrteli pri 5400 obratih (namesto 4800). Med ostale dobrote najbolje opremljenega modela sodi tudi dual layer DVD zapisovalnik, novi AirPort Extreme in Bluetooth 2.0+EDR. Predvidene cene so 499, 599 in 699 dolarjev. Zanimivo je, da se po pakiranju ne bodo razlikovali od sedanjih modelov, te dni pa naj bi dosegli tudi trgovce v Evropi, pravi hartware.net, predvidene cene so 519, 619 in 719 €.

Ko bo mali dobil še TV kartico, bo moj favorit za zamenjavo VCR, CD changerja, DVD/Divx predvajalnika, ki zaenkrat še strašijo v dnevni sobi. Vprašanje je le, ali se bodo pri Applu tega spomnili.

6 komentarjev

Apple se odloča za Intel

Slashdot - Že pred časom se je šušljalo, da naj bi Apple prekinil razmerje s podjetjem IBM, ki je do sedaj skrbelo za izdelavo procesorjev v vseh jabolčnih izvedenkah osebnih računalnikov. Sedaj pa so se govorice uresničile, Intel bo postal nov uradni dobavitelj procesorjev za Apple.

Do srede 2006 bodo zamenjani procesorji v računalnikih za manj zahtevne uporabnike (eMac, Mac Mini, ...), nekje na polovici leta 2007 pa bodo Intelovi čipi tiktakali tudi v Power izvedenkah Macintoshev. Poraja se vprašanje, ali bo Apple preklopil na procesorsko arhitekturo x86 in se podal med ostale proizvajalce PC računalnikov (Dell, HP, IBM, ...). Če in kako bo to vplivalo na njegov uspeh, bomo še videli, do takrat pa imate čas za branje izvorne novice.

113 komentarjev

Mac brez ekrana in pod 500$?

jabuk.net - ThinkSecret, običajno zelo zanesljiv vir govoric o prihajajočih Applovih izdelkih, je včeraj objavil pomembno novico. Jobs naj bi na MacWorldu predstavil Maca brez ekrana in s ceno pod 500 dolarji (88.000 SIT). V Sloveniji bo stal verjetno nekaj nad 100.000 SIT zaradi davka in običajno višjih cen v Evropi. Novi Mac naj bi bil izredno majhen z višino, podobno Xservu, ki je visok 1,73 palca (4,3 cm). Imel naj bi možnost DVI- in VGA-izhoda, vendar se ne ve, ali bo VGA-izhod vgrajen ali pa bo možen preko DVI-VGA-adapterja. Imel naj bi Combo pogon z možnostjo vgraditve SuperDrive pogona za doplačilo. Specifikacije naj bi izgledale nekako takole:
  • 1,25 GHz G4 procesor,
  • 256 MB pomnilnika,
  • Combo ali SuperDrive optični pogon,
  • USB 2.0,
  • FireWire 400,
  • 10/100 Ethernet,
  • 56K V.92 modem,
  • Podpora AirPort Extreme.
Vključeval naj bi tudi nekoliko spremenjen iLife paket programov, tokrat brez iDVD. Napravo naj bi Jobs najavil 11. januarja na MWSF, vendar bo kupcem na voljo šele proti koncu prvega...

234 komentarjev