»

Windows Media Player 8 samo v Windows XP

ActiveWin - Microsoft se spet vrača k svojim starim metodam, zaradi katerih se je že moral zagovarjati na sodišču. Tisti uporabniki, ki bi želeli uporabljati novo verzijo Microsoftovega programa Windows Media Player, verzijo 8, bodo morali kar instalirati nov operacijski sistem Windows XP, saj Windows Media Player ne bo na voljo kot samostojen program.
Podobno "povezavo" programa z operacijskim sistemom je Microsoft izvedel leta 1996, ko je vključil spletni brkljalnik Internet Explorer v operacijski sistem, da bi si pridobil boljši položaj na trgu spletnih brkljalnikov. To pa je bil povod za protimonopolno tožbo, ki še vedno čaka na rešitev na sodišču.

8 komentarjev

IE 6 beta hrošček

več strani - Pojavil se je že prvi hrošček v novi verziji Microsoftovega spletnega brkljalnika, Internet Explorerja 6 beta. Ta hrošč lahko povzroči praznino v prejetih e-poštah, tako da e-pošta nima zadeve (Subject) ali teksta v e-pošti.
Uporabniki so imeli težave predvsem pri sprejemanju e-pošte preko programov Outlook 2000 in Outlook 98 in v manjši meri preko Outlook Express. Problem pa se očitno pojavi takrat, ko dobijo uporabniki, ki imajo instaliran IE 6 na njihovih računalnikih, e-pošto z drugih e-poštnih programov, kot je Netscape 4.
In kako popraviti to napako? Uradnih (se pravi od Microsofta) navodil še ni, pojavila pa se je neuradna stran, in sicer tukaj, ki vsebuje navodila, kako se rešiti tega hrošča.

9 komentarjev

Microsoftovo zdravilo proti virusom

CNet - Kot odgovor na viruse v obliki e-poštnega črva, kot sta bila na primer Melissa in I Love You, je Microsoft zmanjšal število tipov datotek, ki jih boste lahko avtomatično zaganjali iz najnovejše verzije Microsoftovega e-poštnega programa, Outlook 2002.
Outlook 2002, nov e-poštni program, vključen v prihajajočo novo verzijo programskega paketa Office XP, bo samodejno blokiral več kot 30 tipov datotek, poslanih v e-poštni priponki. Datoteke vključujejo nekatere najbolj pogoste tipe, kot so .exe datoteke, .bat datoteke, Windows help datoteke ter Java in Visual Basic skriptne datoteke. Prav tako so blokirane photo CD slike, ohranjevalniki zaslona in HTML aplikacijske datoteke.
Outlook 2002 ne blokira e-poštnih sporočil s temi vrstami datotek, vendar pa ne bo zaganjal ali dol-povlekel teh vrst datotek.
Ta poteza pa ni nova za Microsoft. Po izbruhu I Love You virusa je podjetje izdalo varnostni dodatek za Outlook 97 in Outlook 2000, ki je blokiral dostop do nekaterih e-poštnih priponk....

5 komentarjev

Še ena varnostna luknja v Internet Explorerju...

več strani - Samo en dan po enem odkritem hroščku, o katerem smo poročali že včeraj, so danes odkrili še eno varnostno luknjo v Microsoftovem spletnem brkljalniku Internet Explorerju.
Varnostna luknja obstaja v verzijah Internet Explorerja 5.01 in 5.5. Ker so HTML e-pošte pravzaprav spletne strani, jih lahko IE pretvori in odpira binarne priponke na takšen način, ki je primeren za določen MIME tip. Vendar pa obstaja luknja v načinu procesiranja, ki je značilen za nekatere nenavadne MIME tipe. Posledica tega je, da Internet Explorer potem avtomatično odpre HTML e-poštno priponko, ki lahko vsebuje kakšno zlonamerno programsko kodo.
Za tiste, ki ne vedo; MIME je Internet standard za kodiranje binarnih datotek kot e-poštnih priponk.
Več informacij si poglejte na Microsoftovem Security Bulletin tukaj. Microsoft je že razvil popravek, ki ga lahko dol-povlečete z njihove spletne strani, in sicer tukaj. Microsoft je tudi opozoril, da je priporočljivo, da uporabniki Internet Explorerja dol-povlečejo in...

1 komentar

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev

Bo IE 6 tudi v stand-alone verziji?

ZDNet - Pojavile so se govorice, da bo naslednja verzija Microsoftovega brkljalnika, Internet Explorer 6, stand-alone verzija. To pomeni, da ne bo dosegljiva samo kot del operacijskega sistema Windows, temveč tudi kot samostojen program, ki bo dostopen tudi drugim uporabnikom. Zaenkrat namreč lahko vidijo in preizkusijo beta verzijo IE 6 samo beta-uporabniki Microsofta, ki imajo naložen nov beta operacijski sistem Windows XP.
Vsaj zaenkrat pa IE 6 ne morete uporabljati na nekaterih operacijskih sistemih, ki so sedaj na trgu. Na Windows 95 ga sploh ne morete uporabljati, lahko pa ga uporabljate na Windows 98, Windows NT (s service pack-om 6a ali več) in pa Windows XP beta.
Končne verzije IE 6 in Windows XP pa lahko pričakujemo nekje pred koncem tega leta.

1 komentar