»

Zemanta je v živo

Slo-Tech - Po mesecih trdega dela je včeraj zvečer Zemanta izdala svoj bloggerski oplemenitevalnik (storitev za samodejno predlaganje dodatnih vsebin). Na tej točki bi se radi iskreno zahvalili vsem preizkuševalcem, ki ste se odzvali na naše povabilo preko Slo-Techa in preko drugih slovenskih blogov.

Kot zanimivost, storitev je bila recenzirana tudi na Techcrunchu, tisti z Digg računi pa jo lahko spravite še višje (ali pa na del.icio.us).

Res iskrena hvala za vso podporo, hkrati pa lahko pri nekaterih slovenskih blogerjih najdete še nekaj fotografij z otvoritvene zabave.

35 komentarjev

PAL Playstation 3 in združljivost za nazaj

Sony - Pred kratkim smo lahko prebrali novico o vprašljivem poganjanju iger za PS2 in PS na Playstationu nove generacije, saj so se Japonci odločili slediti njihovim načrtom in v PAL različico niso vključili čipa (EE+GS), ki ga imata Japonska in Ameriška različica.

Danes se je na Sonyjevi spletni strani pojavil seznam iger, ki tečejo na PS3 s firmwarom 1.6. Seznam je razdeljen po državah, nato pa po abecedi. Igre imajo tudi oceno (oz. kvadratek) od 1 do 3, ki nakazuje stopnjo združljivosti.

Seznam je precej obsežen, tako da se evropski navdušenci lahko potolažijo.

12 komentarjev

Jabolka niso toliko dražja in premična utripajo v Intelovem taktu

vir: CNet
CNet - Nedavna Wall Streetova raziskava ameriškega tržišča osebnih računal je pokazala, da Jabolka niso toliko dražja od ostalih sadežev na tržišču. Tako so Jabolka v nepremični izvedbi le 13% dražja, v premični le 10%. Pomembno je predvsem primerjati enako z enakim.

To je sedaj izdatno olajšal prestop k Intelu. Ravno pred dnevi so prenovili še zadnjo serijo premičnikov: MacBook.



Šibkejši različici sta na voljo v beli barvi, najmočnejši v črni. Osebno mi je najbolj všeč FrontRow daljinec, ki ga najdemo tudi pri ostalih lepotcih. Več o sami drobovini si oglejte na njihovi strani. Vesela novica za Američane je bila ta, da je bilo moč premičnike takoj kupiti.

Nekaj novih objektov...

73 komentarjev

DIY: brezžičen predvajalnik glasbe

engadget - Kakor se na papirju zdi vsesplošna povezljivost naprav odlična ideja, se vsi naši visokoleteči načrti v praksi zapletejo v klobčič kablov ali izgubijo v blodnjaku nezdružljivih standardov. Pri slednjem prednjačijo preprosto nadgradljive naprave, kot je računalnik, a so po drugi strani precej skrajna rešitev, če je vse kar želimo doseči povezava med iPodom in ojačevalcem.
Seveda obstaja kopica namenskih rešitev, ampak še precej bolj zanimivo je, če se preprekam zoperstavimo z odsluženo opremo. Potrebščine: router, USB zvočna kartica, LCD zaslonček, elastika.

Če potrebujete dodaten navdih, še en soroden projekt.

Se lahko tudi tu, na Slo-techu, pohvalimo s čim podobnim?

7 komentarjev

Applovi prozorni zasloni!

Slashdot - Tako kot že večkrat (samo pomislite na miške!) je Apple zaoral ledino na novem področju računalniške industrije. Gre za zaslone posebne vrste, ki po zmogljivostih ničkaj ne presegajo ostalih, imajo pa posebno lastnost, ki je drugi nimajo - prozornost. In najlepše pri vsem skupaj je, da gre le za programski dodatek, ki ga lahko uporabite na vseh dosedanjih zaslonih! Občudovanja vredno :>

51 komentarjev

Windows XP box

mini-itx.com - Biti prvi z neko odlično idejo, ki se je ni še nihče spomnil, in jo tudi uresničiti je zagotovo eden od znakov velikega uma. Zatakne se le pri definiciji odlične ideje. Tako je Andy France iskal idealni dom za njegovo matično ploščo Mini-ITX, na kateri je nameraval poganjati Windows XP. Kakor vemo vsi, ki imamo doma gore legalnih programov, znajo biti škatle kar nadležna stvar za shranjevanje, saj imamo kaj kmalu polne vse police. Tako se je rodila ideja, da bi spravil celoten računalnik kar v škatlo Windows XP. Zelo lepo prikazan potek izdelave te modifikacije si lahko ogledate tukaj.

Če je končni izdelek produkt genialnega uma ali le osebe s preveč prostega časa, pa presodite sami.

11 komentarjev

USB dildo

Prenosni užitek

vir: The inquirer
The inquirer - Pod imenom Matrix Vibe, bi si marsikdo predstavljal kakšno dance, trance ali techno glasbeno vižo, a zares to ime za muziko ni. Naravnost povedano je to USB vibrator za ženske (morda tudi za nekatere moške). Da, dildo, umetni tresoči se falus, igrača za izvabljanje ženskih (in moških) krikov naslade itd. Vklopi se ga v prosto USB režo in že vibrira. Seveda pa lahko izbirate med desetimi različnimi hitrostmi, glede na tip vrhunca, ki ga želite doseči. A USB je samo za napajanje, torej se lahko krmiljenju preko računalnika odpovemo - nič tresenja po ritmu glasbe ali "ForceFeedbacka" v novem Larryju ali Luli. 30 funtov.

32 komentarjev