»

Microsoft spet kradel kodo

vir: CNet
CNet - Komaj se je dobro polegel prah po priznanju, da je podizvajalec, ki je pisal program Windows 7 USB/DVD Download Tool za Microsoft, zanj pobral kodo pod licenco GPL, zaradi česar je moral Microsoft cel program z izvorno kodo odpreti javnosti, že je tu nov podoben primer. Lastniki strani Plurk, ki je vodilna platforma za mikrobloganje v Aziji, so Microsoft obtožili, da je večino (približno štiri petine) kode za storitev Juku, ki jo je Microsoft ponudil ekskluzivno na Kitajskem, ukradel prav njim. Microsoft se je takoj odzval in povedal, da incident preiskujejo.



Izsledki notranje revizije so pokazali, da so trditve resnične. V Redmondu priznavajo, da je program za njihovo podružnico MSN China pisal podizvajalec, ki je resnično ukradel dobršen del kodo. Zaradi tega bodo storitev Juku do...

23 komentarjev

Ameriški imigracijski sistem zadel virus

Slashdot - V torek je ameriški sistem za imigracijo zadel virus W32.Welchia, ki izkorišča RPC luknjo v Oknih. Zelo kmalu je postalo očitno, da je črv prizadel omrežje do te mere, da je bilo potrebno temeljito čiščenje.

Tako so bili prisiljeni ugasniti celotno omrežje za 9 ur, da so počistili računalnike in namestili zaščito. To je najbolj prizadelo prosilce, ki niso mogli priti do vize. Uradni viri trdijo, da ni bila ogrožena baza, v kateri imajo shranjenih okoli 75000 imen potencialnih teroristov.

9 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Včeraj zvečer ste lahko na Slo-Techu uzrli novico o prihajajočem pasivnem hlajenju prihajajočih procesorjev AMD Opteron. Na žalost se je pripetilo, da je bila novica prepisana iz strani Računalniške novice. Vsem prizadetim se opravičujemo in prosimo za razumevanje, še posebej prizadetemu avtorju izvorne novice ter uredništvu Računalniških novic. Avtor, ki je oddal prepisano novico na našo stran, je seveda izgubil pravico vnašanja novic. Izvorna novica.

28 komentarjev

Leadtek K7NCR18D

Amdmb.com - Za tole zaspano nedeljsko jutro, ki se počasi preveša v popoldan, se, ob pomanjkanju novic, prileže kakšen test. Tokrat so ga spisali na Amdmb.com, kjer so testirali že dobro poznano Leadtekovo nForce2 ploščo, K7NCR18D. Tople vode seveda ni mogoče ponovno odkriti, prav tako pa tudi test ni pokazal nekih revolucionarih odkritij. Klik!

0 komentarjev

Ups...

Jaz - Danes popoldan sem nam je zgodila ena neprijetna stvar, namreč na strežniku nekaj ni bilo ok in zato nikakor niste mogli priti do naših strani [;(]. Se opravičujemo in upamo, da se te stvari v prhodnosti ne bodo več dogajale [:D].

5 komentarjev