»

MacBook raztelešenje in rojstvo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Voyeurji očitno nikoli dolgo ne počivajo. Tako kot pri vseh sodobnih igračkah za "odrasle", se hitro najde nekdo, ki naravnost mora zadevo razstaviti na osnovne dele.Bolj v sliki, kot besedi, si lahko radovedneži celoten postopek ogledate na strani Kodawarisan.

MacBooki se rojevajo pri Asusu, tako kot marsikateri drugi prenosniki. Zasloni na MacBookih so otroci AU optronics (Acer) in LG/Philipsa. Seveda gotovi otroci potem ne nosijo priimkov svojih mater.

17 komentarjev

Windows XP na novih iMacih z Intelovimi procesorji: potrjeno

Slashdot - Avtor strani www.winxponmac.com je organiziral tekmovanje z nagrado za tistega, ki mu bo uspelo na novih iMacih z Intelovimi procesorji uspešno pognati Windows XP. Navodila so bila sledeča: (i) Pognati je potrebno Windows XP in ne Viste ali katerekoli druge različice Windowsov; (ii) rešitev mora omogočati klasični dual boot med OS X in Win XP; (iii) uporaba virtualizacijske programske opreme (npr. Xen ali VMware) je prepovedana; (iv) prvi udeleženec, ki bo poslal rešitev (podprto s slikami) je zmagovalec.

Danes se je tekmovanje zaključilo. Zmagovalca sta programerja narf2006 in Blanka. Uspešno sta zaobšla EFI omejitve ( novica o EFI), poslala navodila in filmček, ki prikazuje...

30 komentarjev

Novi iMac raztelešen

Ars Technica - Slike notranjosti najnovejšega modela jabolčnega računalnika so sedaj na voljo javnosti, krivci za vse skupaj so seveda ponovno Japonci. Dandanes je že skoraj samoumevno, da so azijski otočani prvi, ki pogledajo v drobovje novih hardverskih stvaritev, pri iMacu ni nič drugače. Poslikali so vse sestavne dele novega modela, predvsem področje okoli procesorja, saj ta ni prispajkan na osnovno ploščo, kot je bila to dosedanja praksa, ampak sedi v podnožju. To bi znalo pomeniti, da bodo uporabniki po novem lahko nadgradili celo procesor v svojem iMacu, kar do sedaj ni bilo možno.

27 komentarjev

Novi produkti iz Apple-ovih logov

Slo-Tech - Danes se je v Kaliforniji odvijala Apple-ova prireditev za novinarje, na kateri so predstavili nekaj novosti.

Prva novost je prenovljeni iMac, ki je sedaj nekoliko tanjši od predhodnika. Novost je vgrajena video kamera ter priložen Bluetooth daljinec s šestimi gumbi in močnejša grafična kartica - ATijev Radeon X600. Pravtako bodo vsi novi iMaci opremljeni z novo programsko opremo Front Row, ki sodeluje z Bluetooth daljincem, ter program Photobooth, ki omogoča slikanje z v iMaca vgrajeno kamero. Zanimiva funkcija tega programa je, da uporablja LCD zaslon kot bliskavico. Miška Mighty mouse, ki jo je Apple predstavil nedavno, je sedaj del serijske opreme, iMaci pa so opremljeni tudi z gigabitno mrežno kartico. Na voljo bosta 2 inačici...

57 komentarjev

Navijanje Macov

Overclockers Australia - Maci so v zadnjem času deležni posebne pozornosti, saj je Apple s svojimi izjavami, da bo novi iMac v obliki svetilke, povzročil kar nekaj razburjenja med uporabniki. Ker pa ljudje v takem času zelo radi brskajo za podatki o Applovih računalnikih, se je avtor te strani odločil, da razsvetli uporabnike Applovih računal z vodiči o navijanju. Po nekaterih podatkih ima avtor na svoji strani opisan postopek navijanja prav za vsak model računalnikov, ki jih je Apple izdal (OK, navijanja kakšnih pionirskih izdelkov zagotovo ne gre pričakovati ). Če se vam v hiši valja kakšen star Applov računalnik in ne veste kaj bi z njim, ali pa ste le siti počasnosti svojega iMaca in bi ga radi navili, potem obiščite to stran in se podučite o tehnikah navijanja. Pa čim manj uničenih procesorjev .

0 komentarjev

Jabolčna iPita

ZDNet - iMac, iPod... Oba zelo dobra izdelka, ki sta ob svojem izzidu požela nemalo občudovanja. Da pa se pripravlja nekaj velikega, čuti vsak pripadnik sadjarstva, ki ga pooseblja Steve Jobs. Oni, ki dogajanje na področju Apple-a spremljate bolj, že veste, da se ima v kratkem zgoditi prireditev 'MacWorld', ogromen reprezentativni mac-sejem. Na prejšnjem je prireditelj kljub temu, da ni obljubljal velikih stvari, obiskovalce razočaral. Je pa vprašanje, kako bo letos: šušlja se, naj bi predstavili iMac-a z LCD zaslonom... še pet dni in vedeli bomo.

0 komentarjev

iMaca 2 še ne bo tako kmalu

The Register - Gotovo ste opazili, da včeraj ni bilo nič novic. Ja vem, gotovo bom deležen kritik, da lenarim, ampak včasih si moram tudi jaz vzeti nekaj časa za počitek, ker pisanje tolikega števila novic ni niti malo lahka naloga. Poleg tega pa je tudi poletje .
Gotovo skoraj ni človeka, ki nebi poznal podjetja Apple, saj je to podjetje imelo kar precejšen vpliv na razvoj računalništva. Če že ne po tem, pa ga gotovo poznate po njegovih popularnih iMac-ih, ki so obnoreli Ameriko, pri nas pa niso naleteli na kak večji odziv. iMac je resda simpatičen računalnik, vendar ima kar nekaj hib: najbolj opazna je ta, da nima disketnika, ki je še vedno eden izmed najbolj razširjenih naprav za pisanje podatkov na prenosne medije (diskete). Druga večja pomanjkljivost pa je rahla zastarelost, saj so iMac-i na tržišču že vsaj 3 leta (pred kratkim smo videli malce prenovljeno različico, ki pa se še vedno drži iste osnove). Ne smemo pa pozabiti tudi na zasoljeno ceno, ki si jo zaradi edinstvene zasnove lastijo...

2 komentarja

Next-gen 'iMac 2001'

The Register - Na tej The Registerjevi strani se je pojavila slikica, kakšen naj bi v prihodnje izgledal Applov iMac. Design je kar zanimiv, saj lahko pričakujemo ločitev monitorja od ohišja. Tudi monitor naj bi bil deležen sprememb, saj naj bi iMaci nove generacije imeli LCD zaslon. Slika pove več kot tisoč besed, zato si jo le oglejte. Še opozorilo za konec: obstajajo sicer dvomi o resničnosti takega designa, zato me ne linčajte, če novi iMac ne bo izgledal tako, kot na sliki. Skratka stran imejte bolj za zanimivost.

0 komentarjev