»

Yahoo Mail za zdaj še pred Hotmailom in Gmailom

Tržni deleži brezplačnih e-naslovov

vir: CNet
CNet - Googlov Gmail resda najhitreje pridobiva nove uporabnike, a Yahoojeva e-poštna rešitev ima še vedno bistveno več uporabnikov, kažejo zadnji podatki podjetja ComScore. V zadnjem letu je Yahoo dobil skoraj 20 milijonov novih uporabnikov, tako da ima sedaj 22 odstotkov več uporabnikov kot lani oz. skupno 106 milijona. Gmail je sicer povečal svojo bazo uporabnikov za 46 odstotkov, a je šele na tretjem mestu s slabimi 37 milijoni uporabniki. Vmes je Microsoftov Hotmail, ki ima 47 milijonov uporabnikov, kar je tri odstotke več kot lani. Še lani je bil Gmail na četrtem mestu, a je vmes prehitel ameriški AOL.

Huda bitka pa ponudnike elektronskih naslovov venomer sili v nove izboljšave in dodatne zmožnosti. Tako si na primer Google na vse kriplje prizadeva velike organizacije prikleniti nase. Hotmail je pred kratkim dobil možnost dostopa do...

32 komentarjev

Zanimiv hrošč v Excelu

Slashdot - Na Slashdotu poročajo o zanimivem hrošču v Excelu 2007, ki so ga odkrili na Googlovih skupinah. Težav tokrat ne povzroča neka obskurna operacija, temveč množenje.

Opaziti je, da operacija 850 * 77.1 vrne rezultat 100.000 namesto pravilnega 65.535 (0xFFFF v šestnajstiškem sestavu). To pravzaprav ni osamljen primer, saj so našteli cel kup primerov, ki bi morali dati enak rezultat, a namesto tega vrnejo enako napako. Hrošč se v prejšnjih verzijah ne pojavlja. Dodatek: Microsoft je hrošča uradno priznal in pokomentiral.

105 komentarjev

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Kako deluje eden največjih zastonjskih e-poštnih ponudnikov - Hotmail

Slashdot - Na Slashdot poročajo, da se je ekipa ACM Queue povezala s Philom Smootom, ki je odgovorni inženir pri Hotmailu in skrbi za delovanje celotne infrastrukture, in ga povprašala kako stvari pri njih delujejo. Smoot je med drugim povedal, kako obvladujejo več desettisoč emailov na dan, kako se bojujejo proti spamu in kakšne so težave pri tako veliki količini strežnikov in uporabnikov. Pravi tudi, da so se morali za obvladovanje svojih strežnikov zateči nazaj k skriptam in ukazni vrstici. Ampak najbolje, da si celoten intervju preberete sami. Želim zanimivo branje.

42 komentarjev

Hotmail bo ponudil 2 GB prostora?!

The Register - Potem ko je Google oznanil Gmail in z njim uporabnikom obljubil cel gigabajt prostora za shranjevanje elektronske pošte, se je marsikomu zazdelo, da gre za prvoaprilsko šalo. A poskusni zajčki storitev že uporabljajo, Yahoo!Mail je kot odgovor mejo 4 oz. 6 MB prestavil na 100 MB, Hotmail pa na 250 MB in kar 2 GB za naročnike. Tokrat pa je Microsoftov oddelek močno presenetil in obljubil 2 GB prostora tudi za "brezplačne uporabnike". Prav tako bodo odstranili oglase in potek računa po 30 dneh neuporabe, priloge pa bodo omejene na vzornih 20 MB. Uau!

Morda pa je Google želel samo apelirati na ostale ponudnike ...

30 komentarjev

Kako zapreti Hotmail račun?

Slashdot - Tako kot večina ponudnikov elektronske pošte se tudi Hotmail bori proti spamu. Uporabnikom, ki pošiljajo spam, zaradi kršitev pogodbenih določil preprosto zapre njihov elektronski predal. Vendar je šel tokrat Hotmail predaleč. Zaprli so namreč elektronski predal "spamerja", ki sploh ni pošiljal spama!

Pri spletnem časopisu Maariv so namreč odprli fiktiven Hotmail račun, iz katerega sploh niso poslali nobenega elektronskega sporočila, potem pa Hotmailu prijavili, da so iz tega računa prejeli spam. Račun je bil zaprt v manj kot 24 urah -- brez preverjanja.

Vsekakor je dobro vedeti, da lahko praktično kdorkoli s pomočjo lažne anonimne prijave zapre vaš Hotmail račun v manj kot 24 urah ...

7 komentarjev

Česa smo se naučili od Blasterja

Slashdot - Avgusta bo minilo leto, odkar je internetni črv Blaster pričel svoj uničujoči pohod. Jim Morrison, ki je zaposlen pri Symantecu, je napisal izvrsten šeststranski članek, v katerem analizira Blasterjev napad, posledice in razloži, kaj smo se naučili oz. bi se morali naučiti od njega. Zelo zanimiv članek, v katerem ni suhoparnega podajanje dejstev, temveč ima zgodbo, tehnične podrobnosti pa razloži na širšemu občinstvu povsem razumljiv način. Priporočeno branje!

46 komentarjev