»

"Želatinasta" tipkovnica

SystemLogic - Se je vam že kdaj zgodilo, da ste po dolgotrajnem in napornem igranju vaše priljubljene igre, ko ste si zaželeli malce osvežilne pijače le-ta zdrsnila iz prepotenih rok in se vam razlila po tipkovnici? Se vam je podoben primer že kdaj zgodil v službi, ko ste pili kavo? Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je po uspešnem LAN Partyju tipkovnica padla iz rok, ter se na najtršem betonu razletela na prafaktorje? Da? Če spadate med take, potem je edina rešitev za vas nekakšna polivinilasta tipkovnica, ki ni občutljiva na tekočino in močne udarce. Poleg teh odlik, pa lahko tipkovnico enostavno zvijete in jo spravite v žep. Kar primerno za LAN partyje, kjer vedno primanjkuje polivinilastih vrečk. In kako se obnese pri igranju? Sam je nisem preizkusil, vendar po besedah avtorja testa na tej strani gotovo povsem solidno. Problem je spet samo v tem,...

2 komentarja

WinXP test

FiringSquad - Kot vam je že včeraj govoril slycer so Windows XP-ji že za prvim vogalom... Tega se zavedajo tudi tehnične strani, zato na Internetu pravkar vlada mrzlica testiranja WinXP-jev.
Tej mrzlici so podvrgli tudi fantje pri FireingSquad in so tu pripravili članek o XP-jih. Članek je kar dolg (7 strani) in precej kritičen do Microsoftovega novega ponosa. Fantje obdelajo vsako najmanjšo napak(ic)o, ki obstaja. Članek je kar koristen, ker vas bo opozoril na vse varnostne napake, ki jih XP-ji imajo. Posvetili so se namreč možnosti, da Microsoft (in drugi) vohunijo za vami. Kar, morate priznati, je kar uporabno vedeti, od kod vas lahko Veliki brat gleda! Če ste paranoik si članek definitivno morate prebrati, drugače pa... jemite ga z rezervo. ni vse takooo črno. Ali pač?

12 komentarjev

Popravljanje BIOS-a

Sysopt - BIOS čip je eden izmed najpomembnejših delov računalnika, saj je le-ta brez njega kot človek brez možganov. Ker pa je BIOS čip tudi precej občutljiv na razne posege, kot so flashanje, je najbolje, da se takih postopkov sploh ne lotimo, če ne vemo, kaj počnemo. Vendar pa se kljub raznim opozorilom vedno najdejo "pametne" glave, ki jim kot po Murphyju vedno gre kaj narobe - lahko dobijo defektno BIOS nadgradnjo, napačno flashajo BIOS ali pa jim med pravilnim flashanjem zmanjka električnega toka. Če ste pred kratkim imeli smolo in pokvarili BIOS, potem imate dve možnosti: ploščo lahko reciklirate kot plastični odpadek s primesjo silicija ali pa si preberete ta članek in pokvarjen BIOS poizkusite popraviti. Uživajte v popravljanju, pa čim manj neuspešnih flashov v prihodnosti .

3 komentarji

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Flashanje BIOSa

X-Bit Labs - Se vam je že kdaj zgodilo, da ste slabo flash-ali BIOS? Je? Potem preberite ta članek, da se vam to ne bo zgodilo nikoli več. Fantje pri X-Bit labs so pripravili članek o flashanju Award BIOSa. Piše, kaj storiti, če gre kaj narobe, pa tudi, kaj pridobimo s flashanjem, zakaj sploh rabimo BIOS, kako flashamo,... Priporočam!

2 komentarja

Modifikacija ATA66 kablov

HardOCP - Sem vam je že kdaj zgodilo, da ste nujno potrebovali ATA33 kabel, pa ste imeli le ATA66 različice? Meni se je, in vsakdo, ki se mu je zgodilo kaj podobnega ve, kako neprijetna je lahko ta situacija. ATA66 kabli imajo namreč eno luknjico manj. Na ATA66 ploščah in diskih to ni problem, saj imajo na konektorjih en pin manj, toda če boste hoteli uporabiti ATA66 kabel na kakšnem CD-ROMu ali stari ATA33 ploščo/disku se boste znašli pred težavo. No, nič ni nerešljivo in z malo iznajdljivosti ter mini vrtalnikom se vse da urediti. Kako, pa si poglejte tukaj.

0 komentarjev