»

Tabela procesorjev

Tom's Hardware - Tom's Hardware in njihova zbirka informacij o skoraj vsakemu procesorju iz AMDjevih in Intel-ovih se spet vračata. Tokrat so v zimski izdaji stestirali in primerjali še vse dvojedrnike.



Članek pa ni samo suhoparen primerjalni test z mnogo dejstvi, ki jih povprečni uporabnik ne razume - dotaknili so se tudi gromozanske porabe električne energije, s tem pa oddane toplote, kar pomeni potrebo po vedno večjih hladilnih telesih. Primerjali so tudi današnje stanje s stanjem pred desetimi leti, za opazovali pa so frekvence procesorjev, količino pomnilnika, hitrosti omrežnih povezav, itd. Zanimivo je, da bo od svojega rojstva praktično...

13 komentarjev

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Spet nekaj za igričarje

Slo-Tech - Za začetek naj povem, da je Dreamcatcherjeva igra Painkiller, katero sem omenjal že danes zjutraj, uradno izšla. V forumu smo ji namenili posebno temo.

Striček Tom je za vse, ki so naveličani igranja single player iger in se želijo pomeriti s svojimi prijatelji iz oči v oči (no, skoraj) spisal članek, ki govori o gostovanju lanpartyja. V njem je podal veliko nasvetov in opisal svoje izkušnje z organizacijo takšnih dogodkov. V prvem delu je obdelal predvsem izbiro pravilne lokacije, napovedano je tudi nadaljevanje. Klikot!

Vse igralce igre brezplačne igre Wolfenstein: Enemy Territory je danes razveselil izid nove različice moda ET Pro. Avtorji igre Splash Damage so sicer...

4 komentarji

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

P4 3,22 : Athlon XP 3200+

Pregled AMDjevih in Intelovih procesorjev

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pa smo spet pri boju med gigantoma. Tako kot sta v grafičnem svetu večna rivala ATi in nVidia, sta si v svetu procesorjev največja konkurenta Intel in AMD. Da bi ugotovili katero podjetje ima prednost v "višjem" razredu procesorjev so na Tom's Hardware med seboj primerjali Pentiuma 4 s 3200 MHz in AMD-jevega Athlona XP 3200+. Kljub nižji frekvenci slednjega naj bi bila procesorja primerljiva (predvsem zaradi cene), čeprav je v skoraj vseh testih zmagal Intel. A bolj bo zanimivo, ko bo AMD poslal na trg serijo Athlonov 64 in Intel serijo svojih Pentium petic.

3 komentarji

Corsair vodno hlajenje

Tom's Hardware - Corsair se je v preteklosti že dostikrat dokazal kot proizvajalec dobrega pomnilnika. Da pa bi dokazali da znajo tudi kaj več kot samo sestavljati pomnilniške ploščice, so zapluli tudi v hladnejše vode, saj so izdelali komplet za vodno hlajenje. Hydrocool200 kot ga imenujejo, je njihov prvi proizvod, v osrčju katerega je podolgovato ohišje z radiatorjem in ventilatorjem. A kljub zelo majhnemu bloku, si je ta komplet še vseeno prislužil nagrado urednika.

0 komentarjev