»

HP TouchPad jutri naprodaj, recenzije so že tu

ZDNet - Uradna prodaja Hewlett-Packardovega tabličnega računalnika TouchPad se prične danes ob polnoči. Prvi ga bodo lahko za 500 dolarjev kupili Američani, medtem ko bo prodaja v Evropi stekla prihodnji teden. Hkrati pa se je že dan prej iztekel rok, do katerega HP ni dovolil objavljati pregledov in recenzij novega računalnika. Danes je tako znano (skoraj) vse o prihajajočem TouchPadu.

Strojne karakteristike so znane. Najprej zagledamo 9,7-palčni na dotik občutljivi zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 in 18-bitnimi barvami. V notranjosti naprave tiktaka procesor QUALCOMM Snapdragon APQ8060 z 1,2 GHz, povezljivost pa je urejena prek Wi-Fi in BlueTootha. Od večpredstavnostne opreme najdemo kamero, mikrofon in...

11 komentarjev

HP TouchPad junija za pol tisočaka

Ars Technica - Hewlett-Packard je prejšnji mesec napovedal, da bo tablični računalnik HP TouchPad na voljo poleti. Razkrili so specifikacije (procesor 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon, 10-palčni zaslon, 1024 x 768, 16 ali 32 GB, Wi-Fi, WebOS), niso pa želeli govoriti o ceni in dobavljivosti. Na internetu so špekulirali, da bo cena bržkone okoli 600 dolarjev, sedaj pa je enemu prodajalcu ušlo na internet, da bo najcenejši model za sto dolarjev dostopnejši.

TouchPad bo na prodajnih policah junija. Verzija s 16 GB spomina bo stala 500 dolarjev, medtem ko bo dvakrat prostornejša naprava za sto dolarjev dražja. Obe bosta podpirali Wi-Fi. Poleg TouchPada z 10-palčnim zaslonom HP pripravlja še tablični računalnik s...

16 komentarjev

Transcend predstavil pomnilniške module s senzorji temperature

Novi moduli

vir: Tweak Town
Tweak Town - Transcend je te dni predstavil novo serijo pomnilniških modulov DDR3 ECC DIMM in Registered DIMM s hitrostma 1333 MHz in 1066 MHz, ki so opremljeni s senzorji temperature. Ti naj bi povečali zanesljivost, učinkovitost in splošno stabilnost sistema, s čimer naj bi bila optimalna izbira za strežnike in zahtevne delovne postaje, so zapisali. Logika je preprosta. Matična plošča bo imela ves čas podatke o temperaturi posameznih modulov, tako da bo lahko ustrezno prilagajala obremenjenost posameznega. Na papirju uporabna ideja, ali in kako bo zaživela v praksi, pa bomo videli. Medtem pa X-Bit Labs povzema rezultate raziskave podjetja DRAMeXchang, ki...

7 komentarjev

Vista brez podpore za EFI

apcmag.com - Kot poroča apcmag, so iz Redmonda sporočili, da prihajajoča Windows Vista, kljub drugačnim poprejšnjim napovedim ne bo podpirala zagona iz EFI. EFI - Extensible Firmware Interface je naslednik prastarega BIOS-a, ki ponuja mnogo več, tudi na področju varnosti. Še več, podpore za EFI naj za 32 bitna Okna sploh nikoli ne bi bilo. Novica je šokirala predvsem ljubitelje "jabolčnikov", ki so upali, da bodo iz novih strojčkov z Intelom pod pokrovom poleg Mac OS X lahko poganjali tudi Visto.

S to odločitvijo je postalo tudi jasno, da bo anahronističnemu BIOS-u podaljšana življenjska doba za še kar nekaj let. Obenem se lahko vprašamo po motivu za to odločitev, saj EFI Microsoftu konec koncev ni tuj, celo pisec teh vrstic je že namestil Windows 2003 za IA64 na stroj z EFI-jem. Predstavnik Microsofta je sicer povedal, da bodo EFI podporo vgradili šele za Longhorn Server, razlog za takšno odločitev pa naj bi bilo pomanjkanje namiznih računalnikov z EFI podporo, poleg tega pa naj bi se...

132 komentarjev

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev

USB čitalec/zapisovalec SIM kartic

Gizmondo - Na Gizmodo.com poročajo o priročnem pripomočku za vse, ki pogosto menjujete SIM kartice oziroma hočete imeti vse informacije shranjene na njej nekje na varnem, v tem primeru na računalniku.

S priloženim programom, ki deluje le na Microsoftovih operacijskih sistemih (Windows 98, ME, 2000 in XP), lahko na računalnik in posledično tudi na drugo SIM kartico skopirate celoten imenik in SMS sporočila ter uredite PIN kode.



Sama naprava ne potrebuje dodatnega napajanja, saj jim tisto iz USB vrat zadošča. V paketu je poleg programske opreme priložen še USB podaljšek in seveda navodila za uporabo, vse skupaj pa se prodaja za 30 zelencev v spletni trgovini Suntek.

9 komentarjev

Mazda z USB ključem

EverythingUSB - Pri Mazdi pripravljajo nov model Sassou (zaenkrat gre še za konceptni avtomobil) razgibanega izgleda, namenjen mlajši, digitalno ozaveščeni populaciji. Od različnih zanimivih detajlov prav gotovo v oči najbolj pade način vžiga - namesto običajne cilindrične ključavnice bo avto uporabljal USB ključ. Ta ne bo namenjen zgolj zagonu motorja, saj bomo nanj lahko naložili tudi načrt potovanja in sveže glasbene datoteke. Več preberite v izvirni novici.

31 komentarjev

USB-plesišče

Slashdot - O tem, da je USB postal najbolj uveljavljen vmesnik za prikop naprav na računalnik, regajo že žabe po mlakah. Pa ne samo to - pojavljajo se zelo nenavadne naprave, ki komunicirajo z računalnikom preko vrat USB, npr. USB-pepelnik in USB-mikrovalovna pečica. Vrli študenti z MIT-a pa so sestavili kar plesišče "na USB-pogon", ki je zmožno prikazati barve v globini 12-bitov! Ogledate si lahko tudi slike in fimček.

11 komentarjev

SiS Xabre prvič

Reactor Critical - Hja, mrtva sezona je in moje najbolj priljubljene stvari ne ponujajo nič zanimivega. Me je pa dobesedno presenetil ruski Reactor Critical, ki je danes zapolnjen z raznimi zanimivostmi. Veliko je seveda novic, ki se nanašajo na SIS-ov najnovejši grafični procesor, Xabre imenovan. In to povsem po pravici, saj gre za izjemno zanimiv čip, ki pa utegne postati tragični junak, saj poznavalci špekulirajo, da ga v Evropi in Ameriki ne bomo tako pogosto videvali. Problematična sta namreč ATI in Nvidia, ki sta zasičila tržišče z Radeoni in GeForci. No ja, sicer pa so na potezi zopet uvozniki, ki se bodo morali odločiti, ali bo Xabre med drugimi na voljo tudi na "starem kontinentu" in "čez lužo". Po zadnjih ugotovitvah naj bi bile kartice Xabre zlasti močno zastopane na Kitajskem, kjer je SiS že od nekdaj imel dober položaj. Proizvajalci, ki naj bi Xabre kartice proizvajali pa so:
  • Gigabyte

  • Triplex

  • ECS

  • Diligent

  • CP Technology

  • Transcend

  • Club 3D

  • Joytech

  • SOYO

  • Chaintech

  • AOpen

  • Pinview

...

0 komentarjev