»

Windows mobile 7 pred uradno predstavitvijo na MWC

Windows Phone

vir: PPCGeeks
PPCGeeks - Po internetu so včeraj zaokrožile nove govorice o Windows Mobile 7, tik pred uradno predstavitvijo 15. februarja na Svetovnem Mobilnem Kongresu (MWC) v Barceloni, le leto po izidu različice 6.5.
Pri PPCGeeks poročajo o novem prenovljenem uporabniškem vmesniku ki je podoben Zune HD. Glavne novosti so predvsem integracija z Zune, podpora socialnim omrežjem in XBox Gaming. Žal pa nova različica prinaša tudi dosti razočaranj, med njimi naj omenimo: pomanjkanje večopravilnosti, odsotnost Flasha ter to da bo nalaganje aplikacij možno samo preko spleta. Prvi telefoni naj bi bili med nami že jeseni.

In kako odprt bo Microsoftov App Store?

30 komentarjev

Splashtop Linux ob koncu leta na vseh ASUS matičnih ploščah

Geek - Podjetje ASUS bo na modelih celotnega razreda matičnih plošč P5Q od drugega četrtletja dalje pričelo nameščati posebno različico Splashtop Linuxa. Od konca leta dalje pa nameravajo s Splashtopom opremiti prav vse svoje matične plošče, ki bodo zapustile tovarno, kar je več kot milijon enot na mesec.

Uporabniki bodo lahko s pritiskom na tipko za vklop v trenutku naložili operacijski sistem, na katerem bodo lahko v nekaj trenutkih (brez dolgega čakanja na zagon klasičnega operacijskega sistema) s Firefoxom dostopali do svetovnega spleta ter uporabljali Skype. Več podrobnosti je na voljo v videu.

67 komentarjev

Pidgin 2.0

Ars Technica - Uporabniki različnih distribucij Linuxa najbrž dobro poznate Gaim, aplikacijo za takojšnje sporočanje, ki podpira obilico različnih protokolov. Pred kratkim so ga preimenovali v Pidgin, o čemer smo že poročali (glej povezane novice), včeraj pa so objavili novo stabilno različico pod zaporedno številko 2.0. Glavna novost je popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik z novimi ikonami, žal še vedno pogrešamo glasovno/video komunikacijo. Na ArsTechnici so pripravili obsežen članek, v katerem so predstavljene vse glavne novosti. Izvorni članek.

15 komentarjev

Slike Socket F za Opterone

Socket F

vir: ComputerBase
ComputerBase - Še pomnite, kako smo se jezili, ko je Intel predstavil Socket 775? Od proizvajalcev matičnih plošč je namreč zahteval, da ima prav podnožje pine, ne pa več procesor. Tako naj bi bila draga matična plošča sposobna prenesti zelo malo menjav procesorjev.

Prah se je polegel, karavana gre naprej. Z njo kot kaže tudi AMD. Na spletu so se pojavile prve slike novega podnožja, Socket F, ki je namenjen strežniški seriji procesorjev – Opteronom.

Kolikokrat v resnici zamenjate procesor?

15 komentarjev

Office 12 bo podpiral PDF

Slashdot - Brian Jones, uslužbenec Microsofta, ki je zadnjih 5 let preživel na delu z datotečnimi formati v programskem paketu Office, se je predvčerajšnjem v svojem blogu razpisal o vključitvi podpore PDF formatu v Office 12 paket in razlogih za to. Kot je sam rekel, je 30.000 tedenskih iskanj na Microsoftovi spletni strani za podporo PDF dokumentom dovolj samoumevno, da se je Microsoft odločil slediti željam uporabnikom. Programi, v katerih pa si lahko uporabniki obetajo izvažanje datotek v PDF pa bodo Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, OneNote, Visio in InfoPath.

30 komentarjev

Prve slike MS Office 12

OSNews - V javnost so pricurljale prve slike novega Microsoftovega pisarniškega paketa. OSnews poroča, da bo skupaj z novo generacijo oken tudi Pisarna doživela precej sprememb. Te se tičejo predvsem popolnoma prenovljenega uporabniškega vmesnika. Menije bodo nadomestili gumbi podobni tabom, "file" meni pa bo imel podobno vlogo kot start meni v samem operacijskem sistemu in ga bomo lahko tudi modificirali.

35 komentarjev

Windows Vista bo izšla v sedmih različicah

Slashdot - Naslednji operacijski sistem, ki ga namerava izdati redmondski velikan, bo izšel v sedmih različicah, ugotavlja Arstehnica. Poglejmo si jih:
  • Starter Edition bo najrevnejša edicija, v kateri boste lahko hkrati poganjali le tri aplikacije, podpirala pa bo le najosnovnejše povezovanje v omrežja s protokolom TCP/IP;
  • Home Basic Edition bo primerljiva z današnjo inačico Home Windows XP;
  • Home Premium Edition bo za razliko podpirala še večino večpredstavnostih možnosti, kamor štejemo različne standarde za DVD, HDTV in tudi famozni Windows DRM - na kratko povedano, šlo bo za ekvivalent Windows XP Professional, namenjen domači uporabi;
  • Windows Vista Professional bo namenjena uporabi v podjetjih, tako da ne bo podpirala vse šare, ki jo bodo domače različice;
  • Windows Vista Small Business Edition in
  • Windows Vista Enterprise Edition bosta prav tako usmerjeni na poslovno tržišče, le da boste podpirali še nekaj dodatnih zmožnosti;
  • Windows Vista Ultimate Edition pa bo véliki finale, čeprav ime spominja...

94 komentarjev

Microsoft Mac Office 2004

Microsoft - Microsoft je izdal Microsoft Mac Office 2004. Za veliko učinkov se moramo zahvaliti Applovemu prikazovalniku Quartz, ki je omogočil prosojnost v grafikonih v Excelu ter gladko senčenje v Wordu in Powerpointu. Izjemnih izboljšav so bile deležne funkcije za delo v skupinah, velika novost pa je tudi snemanje zvoka v Wordu. Študentska različica stane 150, standardna pa 400 USD. Trenutno sta na voljo le angleška in japonska različica, francosko, italijansko in špansko pa lahko pričakujemo sredi junija. Klik!

4 komentarji

Matrox pripravlja novo grafično čudo

X-Bit Labs - Pred leti slavno podjetje, Matrox, je prešlo v senco nVidie in ATi-ja ter šele pred letom dni uspelo na trg poslati Matrox Parhelio, ki pa ni bila grafikulja za strastne igričarje. V javnost so pricurljale govorice, da dotično podjetje pripravlja novo grafično kartico. Znanih ni dosti podatkov, z gotovostjo pa lahko trdimo, da bo šlo za prenovljeno Parhelio z 128 MB pomnilnika in vodilom AGP 8x. Zaenkrat še ne vemo, kateremu delu trga bo namenjena, a Tv-izhod kaže na to, da bi morebiti lahko bila namenjena domačim uporabnikom.

Prav zanimiva pa je tudi novica o PCI Express, ki naj bi ga Matrox uporabil še to leto, da bi si pridobil prednost in uporabnike prvih sistemov, ki bodo vsebovali tovrstne reže na matični plošči. Klik!

11 komentarjev

Microsoftov 3D GUI

Jaz - Verjamem, da ste že vsi pošteno naveličani Microsoftovega 2D uporabniškega vmesnika, ki se praktično ni spremenil od prvih zametkov Windowsov. O tem priča tudi popularnost raznih skinov za namizje, kot so Windows Blinds in podobni. No, M$jev razvojni team že nekaj časa dela na popolnoma 3D uporabniškem vmesniku, njihovo vizijo le-tega pa si lahko ogledate tukaj. Upam, da se bo zadeva do uporabe ošteno spremenila, saj sedaj izgleda kot nekakšen Duke Nukem 3D [>:D]. Thnx, JLP!

8 komentarjev