»

"Skeniranje" z optično miško

"Skeniranje" z miško

Slo-Tech - Jeroen Domburg aka Sprite je na svoji spletni strani spritesmods.com pripravil kratek programček za vse tiste, ki imate dovolj denarja, da si kupite optično miško, a vseeno premalo, da bi si kupili skener.

Napisal je namreč programček, ki prikaže sliko iz 18x18 pixelskega CCD senzorja optične miške (gre za senzor ADNS-2610, ki ga imajo mnoge optične miške).


Z nekaj natančnosti je tako mogoče "poskenirati" miškino podlogo.

Če pa vaš šef namesto miškine podloge uporablja kakšne zaupne dokumente...

21 komentarjev

Brezžična optična miška brez baterij

vir: Gizmodo
Gizmodo - Namesto običajnih brezžičnih mišk, ki za delovanje potrebujejo baterije, so se v preteklosti nekajkrat pojavljale tudi izvedenke, ki notranjega napajanja niso potrebovale. Ponavadi so prišle v kompletu z grafično tablico ali podobno posebno podlogo, po kateri se jih je nato dalo premikati, delovale pa so enako kot pero.Gizmodo poroča o malce prenovljenem konceptu. Na spletu so zasledili na pogled precej ceneno miško neznanega proizvajalca, ki namesto baterij uporablja podlogo, ki ustvarja električno polje in tako napaja miško na daljavo. Žal je še vedno problem, da si ne moremo sami izbrati podloge, vprašljiv pa je tudi vpliv izdelka na zdravje...

42 komentarjev

Ugrabitelj uporabljal Commodore 64

Slo-Tech - Natascha Kampusch je zadnje čase eno bolj znanih deklet v Avstriji, nedavno odkrita 18-letnica je bila namreč od svojega desetega leta ugrabljena. Wolfgang Priklopil, pri katerem je preživela zadnjih 8 let, je takoj po njenem pobegu storil samomor, avstrijska javnost in mediji pa nestrpno čakajo na več morebitnih informacij o motivih ugrabitve in Nataschinem življenju v ujetništvu.

Do tukaj je vse skupaj zgodba, bolj vredna tabloidnega časopisa, kot pa objave na Slo-Techu, zadnja odkritja pa prinašajo zanimiva dejstva. Avstrijski kriminalisti so v Priklopilovi hiši našli Commodore 64, ki je bil očitno njegov edini osebni računalnik. Zadeva je za današnje razmere arhaična in se jo da dobiti že v popolnoma miniaturnih izdajah, namenjenih zgolj nostalgičnemu nažiganju Loderunnerja in Park Patrola, težko pa si je predstavljati, da bi kdo uporabljal sistem kot običajen pisarniški računalnik. Policija bo imela tako težko delo, sicer bi bili vsakršni podatki zelo uporabni pri...

24 komentarjev

Še več prostora za vašo pošto

Slo-Tech - Predvčerajšnjim smo pisali o 30 gigabajtnem poštnem predalu, a nekaterim to očitno ne zadostuje. MailNation nam namreč ponuja kar 1 terabajt oziroma 1000 gigabajtov za našo pošto, omogočajo pa POP3/IMAP dostop, izbiro različnih spletnih vmesnikov, itd. Če dejansko menite, da boste v tem življenju prejeli toliko emailov, obiščite njihovo stran.

O novici sta nas obvestila vrtnyka in domen555, za kar se jima iz srca zahvaljujemo.

58 komentarjev

Nov članek: Osnove elektrotehnike

Slo-Tech - Prejšnji teden so hrčki v našem strežniku tragično poginili, ko je VelikoGonilnoKolo™ prišlo v stik z visoko električno napetostjo. Po kratkem žalovanju in opravljanju formalnosti z oploditveno kliniko za glodalce okrog naročila nove delovne sile, smo se zamislili in prišli do zaključka, da nobenemu od vas ne privoščimo podobne usode. Takoj smo angažirali Friderika Backa, ki se je na forumu že večkrat izkazal s svojim znanjem o delovanju različnih elektronskih naprav - po treh urah mučenja je pristal na to, da napiše članek o osnovah elektrotehnike. Pred nekaj minutami smo ta članek tudi objavili, njega branje pa je obvezno, sicer lahko ob neprevidnem vgrajevanju modrih ledic prehitro odidete v večna lovišča.

Še neuradna objava: Pečeni hrčki, 500 SIT na porcijo. Naročite čimprej, sicer se bodo ohladili.

54 komentarjev

eXeem odprl vrata množicam

eXeem - Poročali smo že o prihodu eXeema. Razvijalcem je uspelo zadevo pripeljati do različice 0.20 beta, ki je kot prva na voljo širši javnosti. Ker pa tu ne gre izgubljati besed o karakteristikah novitete, ker je bilo o tem že nemalo napisanega, vas lahko napotim le na uradno stran, kjer si lahko klient tudi prenesete in ga preizkusite. Tudi v Linuxu!

Na novico sta nas opozorila Tr0n in bosstjann.

137 komentarjev

Mišji vosek

DarkVision Hardware - Streljačine kot sta UT2k3 in Q3 zahtevata hitre odzive mišk (in mišakov). A lahko se zgodi, da sirožer ne drsi dobro po hrapavi ploskvi podloge in ravno tu pride prav vosek. Tega namreč nanesemo na podlogo (ali na miško) in trenje se zmanjša ter posledično omogoča hitrjše premike. Na žalost pa ima ta suha "tekočina" tudi slabo stran, saj se z njeno uporabo izgubi natančnost.

14 komentarjev

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja

Svetleča podloga za miško

Metku.net - Navkljub moji izrecni obljubi, da danes zagotovo ne bom pisal novic zaradi izjemne izčrpanosti le-mene (ter hkrati LordaNinje, Mateja, DrSergioDJa ter Slainea - vsi maturantje), vas nisem mogel pustiti na cedilu. Joj, kam to pelje :D. Kakorkoli - ste že od vedno na omrežnih žurkah hoteli biti glavna atrakcija ter biti najbolj kul, a vam igranje igric zaradi zmanjšanih motoričnih sposobnosti, za katere ste krivili brezžično optično miš, ni in ni šlo? Potem je tale članek navodilo za vas, saj vam pove, kako narediti svetlečo se podlogo za miško. Zadeva izgleda res kul... Mogoče jo bom celo naredil, saj mi igranje RTCW ter Q3 podobnih igric - nikakor ne gre.

3 komentarji