»

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

Windows Live Local prenovljen

Slo-Tech - Microsoft je prenovil ponudbo na področju spletnih zemljevidov, dostopnih na njihovi strani Windows Live Local. Prva in najpomembnejša novost, zadeva zemljevid, v katerega je po novem vključena tudi naša Kokoška. Tako se lahko sprehajamo po skoraj vseh cestah naše dežele ( primer), kar je vsekakor dobrodošlo za potepanje po neznanih krajih.

Poleg tega so dodane tudi nekatere novosti, kot so Collections, kamor si lahko shranimo zaznamke določenih krajev, Traffic, ki omogoča realno časovni pregled prometa, a ta storitev pri nas še ni na voljo, in Driving directions, ki nam izriše pot med dvema poljubnima krajema ( primer).

Zemljevid si lahko delimo tudi z ostalimi (Messenger, Email, URL, ...), prav tako si ga lahko natisnemo, pri čemer imamo več možnosti (zemljevid, zemljevid in tekst, ...).

20 komentarjev

Cenzura v MSN Messengerju

Source Forge - Kot nas je v forumu opozoril Grudge in kot lahko izkusite tudi vsi uporabniki MSN Messengerja sami, se je Microsoft odločil filtrirati vsebino pogovorov po svojem protokolu. Vsa sporočila, ki vsebujejo besedni niz download.php, so zavrnjena in ne dosežejo prejemnika, zanimivo pa je, da lahko niz download.asp normalno pošljemo. Filter deluje na ravni strežnika, ne odjemalca, zato ne pomagajo niti alternativni oz. večprotokolni odjemalci.

131 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev

Prenovljena stran MSN.com

Slo-Tech - MSN prenavlja svojo stran MSN.com in je zato ponudil predogled nove.

Ko greste prvič na njihovo stran, boste videli star izgled strani. S klikom na zgornjo povezavo ali na 'Preview' ikono v desnem zgornjem kotu strani, pa boste preusmerjeni na novi MSN.com. Sedaj boste ob vsakršnem naslednjem ogledu te strani takoj preusmerjeni na nove strani. Če pa kljub temu želite gledati stare strani, morate izbrisati piškotek s končnico msn.com. Seveda to velja samo v primeru, da vaš brskalnik dovoli prejemanje njihovih piškotov.

Kaj ponuja nova stran? V primerjavi s klasično je najbolj spremenjeno pozicioniranje vsebine, ki je sedaj sredinsko (prej je bilo na levi). Na vrhu je integriran iskalnik, ki tokrat ponuja izbiro željenga področja, (web, slike, novice, ...) kar s klikom na ikono (prej je bil tu "dropdown" list). Novost na grafičnem področju je ta, da lahko izbiramo klasično temno modro podlago, videno na stari strani in belo podlago. MSN.com

63 komentarjev

Google bo ponudil Gmail

MSNBC - Če se vaš elektronski poštni predal v množici elektronskih sporočil vse prehitro napolni do svoje, po navadi precej nizke, meje, vam bo najnovejša ponudba, ki prihaja od avtorjev najboljšega iskalnika na internetu, Googla, vsekakor precej vabljiva. Slednji bodo namreč javnosti ponudili Gmail, ki bo ponujal poštne naslove za kogar koli. Pa porečete na to: "Ja in, tudi Microsoft, Yahoo in še mnogi drugi imajo to!"

Stvar, po kateri si boste Gmail zapomnili, bo namreč njegova velikost - tako naj bi vsak uporabnik imel kapaciteto poštnega predala kar 1 GB (da, Gigabajt!) in možnost iskanja po vseh sporočilih, ki ste jih prejeli - iščite in ne sortirajte. Seveda bo tu še zaščita proti nezaželjeni pošti in ostale stvari, ki jih dandanes pričakujemo od spodobnega ponudnika elektronskih poštnih storitev. Zaenkrat Gmail še ni na voljo javnosti, saj ga še preizkušajo, kdaj pa bo dostopen vsem, je predvsem odvisno od preizkusa. Klik!

13 komentarjev