»

Nova različica IE7 brez WGA

Beta News - Pri Microsoftu so izdali novo različico svojega spetnega brskalnika Internet Explorer 7. Izmed novosti, ki jih prinaša, najbolj izstopa odstranitev preverjanja pristnosti za Windows XP. Za piratom prijazno verzijo IE7 so se po besedah programskega managerja Steva Reynoldsa odločili zato, ker bi naj pri Microsoftu z vso resnostjo skušali pomagati pri zagotavljanju varnosti celotnega Windows ekosistema.

Poleg odstranitve WGA nov IE7 prinaša še naslednje novosti:
  • osnovna (menu) vrstica je privzeto vidna,
  • izboljšan je pregled funkcionalnosti za sveže uporabnike in
  • vključen je nov administracijski paket, ki bi naj poenostavil namestitev in urejanje nastavitev administratorjem v večjih podjetjih.

BetaNews, DailyTech in IE Blog. Na novico nas je opozoril StratOS.

19 komentarjev

IE 7 preko samodejnih posodobitev

News.com - Kot poroča C|net news, bo Microsoft razpošiljal popolnoma prenovljeno različico spletnega brskalnika Internet Explorer preko samodejnih posodobitev. Pri Microsoftu to odločitev pojasnjujejo z vidika varnosti končnih uporabnikov, saj predhodnik IE 7 ni doživel konkretnejše dodelave že kar celih 5 let.

Zgornja odločitev sicer ne pomeni, da namestitve IE 7 ne bo moč preprečiti - uporabnik bo moral namestitev potrditi, Microsoft pa namerava za poslovne uporabnike izdati tudi posebno orodje, ki bo preprečilo namestitev IE 7 na računalnike. Razlog za takšno odločitev so znane težave z vsiljevanjem SP2 preko samodejnih posodobitev. Tako se bo možno izogniti težavam zaradi morebitne...

26 komentarjev

Internet Explorer 7 Beta 1

Slo-Tech - Vzporedno z izzidom prve beta inačice operacijskega sistema Windows Vista je izšel tudi nov brskalnik Internet Explorer 7, prav tako Beta 1.

Kot je bilo za pričakovati, smo tudi uporabniki tega brskalnika dočakali zavihke (tabe). Le-ti se nahajajo pod vrstico, v kateri je URL naslov. Nov zavihek je možno odpreti tako, da kliknemo na majhen kvadratek, ki se nahaja desno od zadnjega zavihka, lahko pa tudi tako, da ob kliku na povezavo držimo tipko Ctrl.

Druga novost je t.i. Phishing filter, ki je privzeto izključen. Ob vključitvi omogoča, da brskalnik ob obisku strani sam pregleda stran, prav tako lahko to mi sami zahtevamo, lahko...

38 komentarjev

Konec podpore za piratske kopije MS Windows

The Register - The Register poroča, da je danes stopil v veljavo Microsoftov Windows Genuine Advantage (WGA) program, katerega naloga je preprečiti posodabljanje piratskih kopij operacijskega sistema Windows.

Uporabniki se bodo morali pridružiti WGA programu za preverjanje avtentičnosti operacijskega sistema, v kolikor želijo prejemati nadgradnje programske opreme. Za registracijo je potrebno obiskati Microsoft Download center, Windows Update ali Microsoft Update, kjer bo ActiveX programček preveril avtentičnost nameščenega sistema in veljaven ključ shranil za bodoče posodabljanje. Lastniki piratizirane kopije Windows OS bodo še naprej prejemali varnostne posodobitve preko avtomatskih posodobitev, ker Microsoft ne želi nepotrebnega širjenja nesnage po spletu.

117 komentarjev

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7

Slashdot - Eweek poroča, da Microsoft zaradi neizbežnega približevanja izida prve beta različice brskalnika Internet Explorer 7 že opozarja razivjalce spletnih strani, naj le-te preverijo če bodo na novem brskalniku pravilno delovale.

Čeprav trenutno še pravzaprav ni veliko informacij, kaj bo novi brskalnik sploh vseboval, bi se naj le-te pojavile kaj kmalu, če lahko verjamemo Garyu Shareu, direktorju Microsoftovega oddelka za internetne platforme in varnostne produkte. Priporoča tudi, da naj razvijalci sledijo IEBlogu, kjer bi naj informacije o novem brskalniku dobili direktno od tehnične ekipe.

Ali je upanje, da se bo nov brskalnik držal standardov, prazno?

61 komentarjev

Prototip novega Netscapa

Google News - Potem ko je Netscape že nekajkrat umrl in dokaj klavrno vstal od mrtvih, se mu nasmih ponovna inkarnacija. Motivacijo mu je dal uspel Firefoxa, ki ga bo v prvem mesecu po prvi uradni različici očitno preneslo čez 10 milijonov uporabnikov.

Novi Netscape, ki ga trenutno uporabljajo le beta-preskuševalci, bo prinesel veliko novosti. Najpomembnejša je prava mala revolucija, saj bosta na voljo kar dva prikazovalnika spletnih strani; privzet bo Firefoxov Gecko, na voljo pa bo tudi Internet Explorerjev. Izjemno uporabno, tudi za ustvarjalce spletnih strani, vendar zaenkrat ta možnost deluje samo v okolju Windows.

Novi Netscape bo nasploh povsem prenovljen. Uporabniški vmesnik bo zelo zelen in za razliko od asketskega Firefoxa natrpan, podobno kot pri Operi. Operemljen bo z novim orodjem za izpolnjevanje obrazcev, prikazoval pa bo tudi novice RSS, tako v spisku kot tudi v tekočih izpisih. Datum izida še ni znan, AOL pa z novim brskalnikom seveda cilja predvsem na večji uspeh...

45 komentarjev

IBM: On Demand Innovation Services

The Register - Kot vemo, so raziskave zelo drago igranje. Lep primer tega so tiskalniške kartuše, ki s svojo visoko ceno opravičujejo predvsem znatna vlaganja v raziskave; ali pa Windowsi, ki lepo polnijo proračune ostalih Microsoftovih oddelkov, ki se ukvarjajo z bolj specifičnimi področji.

Žal pa mala podjetja lastnih raziskav ravno zaradi vlaganj ne morejo opravljati sama, zato so se primorana zatekati k naročanju t.i. uporabnih raziskav pri inštitutih. Slednjim pa se bo kmalu pridružil še IBM s svojim 'On Demand Innovation Services' oddelkom. Gre za razširjeni raziskovalni oddelek, ki bo svoje storitve prodajal tudi naročnikom, ukvarjali pa se bodo predvsem s področjem ki ga najbolj obvladajo -- informacijskimi tehnologijami. Klik!

0 komentarjev

Nov Netscape

Netscape - Netscape je izdal novo verzijo svojega Navigatorja, ki sedaj nosi številko 6.2 in bazira na najnovejši 0.9.4. različici Mozille. Nova verzija ne prinaša kakšnih posebnih sprememb, saj so se Netscapovi programerji odločili, da bo nova različica samo izboljšana verzija Netscapa 6.1. V novi različici se lahko veselimo številnih popravkov, kot so izboljšana stabilnost, izboljšan Quick Launch, izboljšano downloadanje, Autocomplete, ki bo podobno kot IE dopolnil naslov strani, ki ga vpisujemo in še kakšno malenkost. Bolj obširne podatke o novem brskalniku dobite tukaj.

1 komentar

Netscape 6.1 FINAL - tokrat zares

Slo-Tech - No, tudi pri Netscapu so spoznali, da spanje na lovorikah ne prinese nič dobrega, saj je trajalo kar precej časa, preden so se iz svoje že kar dodobra ostarele 4.xx osnove preselili na popolnoma novo zgradbo brskalnika, ki ga poznamo pod imenom Netscape 6. Ker pa so pri Netscapu znani po tem, da vedno pišejo neke popravke (še posebej za svojo Navigator družino), so pred kratkim izdali tudi najnovejšo različico brskalnika, ki se ponaša z zaporedno številko 6.1. Programa žal še nisem preizkusil, zato se boste morali za seznam novosti oddeskati na Netscapovo spletno stran. Drugače pa nov brskalnik ne prinaša kakih hudih novosti, ampak je samo popravljena različica šestke. Če si jo želite ogledati, potem si jo lahko downloadate tukaj. Thanx, Sportina Bled :)

2 komentarja