»

Corsair predstavil najhitrejše pomnilniške module

X-Bit Labs - Corsair je predstavil nove pomnilniške module DDR3 iz družine Dominator GTX4, ki dosegajo hitrosti do 2,533 GHz (z latencami CL9 11-10-30), s čimer se formalno zavihtijo na prvo mesto na lestvici najhitrejših modulov. Moduli, ki tečejo pri 2,50 GHz, so že kar pogosti, Corsair pa je svoje le za malenkost navil, da je dosegel prvo mesto. Hitrost v realnem delovanju seveda ni bistveno višja od že obstoječih izdelkov. Corsairjev izdelek stane 325 dolarjev.

Vse našteto velja za tovarniške nastavitve. Najhitreje tiktakajoči moduli so sodeč po podatkih v bazi CPU-Z bíli s 3459,6 GHz, kar je uspelo navijalcu Blue Antu z 2 GB-moduli podjetja G.Skill.

11 komentarjev

Radeon X1050

Hkepc - AMD naj bi v kratkem predstavil novo grafično kartico najnižjega cenovnega in zmogljivostnega razreda, Radeon X1050. Temeljila bo na grafičnem jedru RV370, na katerem temeljijo tudi grafične kartice Radeon X300, X550 in X600, katere naj bi s posodobitvijo BIOS-a lahko "preimenovali" v X1050. Jedro s frekvenco 400 MHz vsebuje 4 Pixel cevovode ter dve Vertex Shader enote, družbo pa mu dela 128 bitni pomnilnik s frekvenco 400 MHz. Kupcem bo nova kartica na voljo predvidoma okoli božiča.

Več o tem na HKEPC.

29 komentarjev

OCZ predstavil 1100 MHz DDR2

X-Bit Labs - Kot poročata Hartware in X-Bit Labs, je vodilni proizvajalec pomnilnika OCZ Technology Group najavil trenutno najhitrejše DDR2-pomnilniške module na svetu, ki bodo tiktakali s kar 1100 MHz in zakasnitvami CL5 6-6-15. Pod imenom OCZ PC2-8800 Gold Edition bodo na voljo v paketih dveh gigabajtnih palčk, torej za dvokanalno tehnologijo, in tudi samostojno. Omeniti velja, da za delovanje potrebujejo 2,2 V napetosti (DDR2-standard znaša 1,8 V), ki jo lahko zvišamo do 2,4 V, ne da bi uničili doživljenjsko garancijo.

16 komentarjev

Geil s še hitrejšim pomnilnikom

X-Bit Labs - Pri X-Bit Labs poročajo, da je pomnilniški gigant Geil včeraj napovedal nove pomnilniške module z zakasnitvijo (latency) samo CL1,5, ki bodo uradno predstavljeni na prihajajočem Computexu v Taipeiu. Geil ni razkril mnogo, potrdili so le, da bodo novi moduli delovali pri frekvenci 400 MHz in bodo tako prvi tipa PC3200 s podporo CL1,5. Dosedanji najhitrejši modeli so podpirali zgolj CL2,0. Datuma dobavljivosti in cene še niso podali.

10 komentarjev

Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Pri Corsair Memory so objavili, da so njihovo pomnilniški moduli DDR2 za uporabnike s tanjšimi denarnicami nared. Novi moduli, merijo 13 cm v dolžino in pičle 3 cm v višino, tiktakajo s 533 MHz, za delovanje pa potrebujejo zgolj 1,8 V, medtem ko klasični DDR 2,5 V napetosti. Corsair prodaja module pod oznako Value Select DDR2 PC4200 v kapacitetah 256, 512 in 1024 MB. Podatkov o ceni in zakasnitvah (latency) še ni, lahko pa predvidevamo, da bodo okrog CL4 4-4-4. Klik!

3 komentarji

Iz pomnilniških logov

X-Bit Labs - Pri OCZ Technology so ugodili povpraševanju po Winbondovi BH seriji čipov in danes najavili nekaj novih pomnilniških modulov, ki se ne bohotijo z enormnimi frekvancami delovanja, temveč z nižjimi zakasnitvami (latency). OCZ EL DDR Platinum Limited Edition PC3200, kot se zadevščina uradno imenuje, tako deluje pri efektivnih 400 MHz z nazivnimi timingi CL 2-2-2-7. Novi moduli uporabljajo BH-6 (verjetno gre za staro zalogo, saj so pri Winbondu izdelovati nehali tako BH-5 kot 6, s tem da so zaloge petic povečini že pošle), za delovanje pa potrebujejo napetost 2,7 V (roko na srce, pri OCZ so RAM navili, saj so ti čipi 6 nanosekundni kar nanese frekvenco 166 MHz). Dobavljivi bodo v kapacitetah po četrt in pol gigabajta. Cena še ni znana. Več o tem.

Medtem ko se proizvajalci modulov DDR na vse pretege trudijo ponuditi čim hitrejše module, pa na vrata že trka njegov naslednik, DDR-II. Samsung Electronics je danes razširil svojo ponudbo z nekaj novimi primerki. Poleg 256 MB in 512 MB 400,...

1 komentar

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

Micron v rdečih številkah

X-Bit Labs - Pomnilniški gigant Micron Technology je objavil poslovne rezultate četrtega fiskalnega kvartala in celotnega fiskalnega leta, ki se je končalo konec avgusta. Rezultati kažejo, da je Micron že tretje leto zapored posloval negativno, saj je v zadnjem z 889 milijoni dolarjev kar 132 milijonov izgube, v celotnem letu pa je izguba znašala 1,2 milijarde, prihodki od prodaje pa dobre tri. Več o tem.

0 komentarjev

GEiL demostriral svoj DDR 466 SDRAM

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs je podjetje GEiL demonstriralo do sedaj najhitrejši DDR SDRAM. Zadevca lahko pri 466 Mhz, za kolikor je specificirana, skozi sebe pretoči kar do 3.7 GB podatkov na sekundo. Stvarca je namenjena predvsem največjim navdušencem nad friziranjem svojega abaka, saj specifikacije za PC3700 še niso bile odobrene s strani JEDECa in bi zato lahko moduli povzročili nestabilnost - nekaj, s čimer navijaški fanatik™ zdrži, da le ima nekaj Mhz hitrejšo mašino kot njegov sosed, za resno delo pa je uporaba teh pomnilnikov bržkone vprašljiva, pa tudi smiselno ni tlačit tako hitrih modulov v računalo, ki bo vse svoje življenje poganjala Word in Outlook [:)].

Stvarco so predstavili v računalniku, kjer je ždel še Intelov Pentium 4 2260, navit na 2975MHz (175 Mhz*19), zraven pa se je v abaku potil še Radeon 9700 PRO. Poleg impresivnega hardvera sodi seveda še impresiven rezultat - 17000 točk v 3DMarku 2001 SE.

In za konec še malce o ceni tega čuda. Točna sicer še ni znana,...

2 komentarja