»

Krekerji ne počivajo, drugi del.

Ars Technica - Zdi se, da je bil tole nadvse dejaven teden za vse krekerje, ki se ukvarjajo s Playstation Portable. Najprej so vrli možiclji ugotovili, kako se iz UMD-diska prebere vsebino (in posledično na internetu že najdete prve kopije UMD iger za PSP - recimo Wipeout Pure), danes pa je napočil dan, ko si lahko po zaslugi gospoda Mirakichi na PSPju zaženete Gameboyevo igro. Sicer brez zvoka, ampak hej - s takim tempom lahko čez kakšen teden pričakujemo emulator psOne na PSP.

Yeps, če po nekakšnem naključju posedujete PSP revizijo 1.0 (torej japonskega) lahko danes na vašem PSPju poženete Gameboy Tetris in Mortal Kombat 4. Obvezno poročilo iz psphacker.com, kjer najdete tudi video posnetke zadeve v akciji.

Še povezava na originalno poročilo in izvirno novico.

63 komentarjev

Sony-jev UDM scrakan

Slo-Tech - Sony, ki je 24. marca izdal PSP (PlayStation Portable), je vse do nedavnega trdil, da se ne da kopirati podatkov iz UDM (Universal Media Disc) na druge nosilce in jih tam tudi igrati. Vendar pa je hekerjem podatke že uspelo prekopirati, medtem ko imajo z igranjem še težave. Obstajaja možnost, da se bo tudi to kmalu "uredilo". Pri Sony-ju dogodka še niso komentirali.

20 komentarjev

Novosti iz sveta Firefoxa

Slashdot - Začel bom z slabo novico - nedavno je bila odkrita varnostna luknja v brskalniku Firefox, ki naj bi crackerjem omogočala, da popolnoma prevzamejo nadzor nad sistemom žrtve. Že z enim samim klikom na stran, ki izkorišča napako, bi se lahko pognala ZlobnaKoda™ (na primer v obliki .exe datoteke), kar dopušča praktično brezmejne možnosti zlorabe. Varnostni prepust je ocenjen za kritičnega, prisoten pa je v vseh obstoječih verzijah Firefoxa. Očitno lahko kmalu pričakujemo različico 1.0.4.

Bolj vzpodbudne pa so napovedi o prihajajočem Gorečem Lisjaku verzije 1.1. Veselimo se lahko lahko zanimivih novosti, naj jih naštejem samo nekaj:
  • vgrajena podpora za SVG (o kateri smo že pisali)
  • funkcija Sanitize (hitro in enostavno brisanje vseh občutljivih podatkov iz uporabniškega profila)
  • optimizirano pomnjenje obiskanih strani, kar pomeni instantno izrisovanje pri premikanju naprej in nazaj (uporabniki Opere že dolgo uživajo v tej funkciji)
  • posodobljen sistem nastavitev (po novem so...

24 komentarjev

Napoved raziskovalne skupine Petrov: Konec prevlade Microsofta in Intela

X-Bit Labs - Podjetje Petrov group, ki se ukvarja s tržnimi raziskavami in strateškim svetovanjem na področju 'high-tech' industrije, je včeraj izdalo novo poročilo ( white paper) z naslovom Izginjanje prevlade Wintel-a - možni in verjetni scenariji.

V sporočilu za javnost je zapisano, da je zdaj napočil čas, v katerem je 'duopol' Microsofta in Intela na področju PC-jev resnično ogrožen. Zakaj? Zaradi kombinacije tehnološke diskontinuitete, velikih sprememb v zahtevah trga in cele kopice združenih tehnologij, poslovnih koalicij in pristopov, za katerimi stoji drugo vodilno podjetje - IBM. Avtorji poročila tudi menijo, da za naslednjo generacijo Linux PC-jev ni nujno, da bi temeljili na Intelovih čipih in da bodo tržni deleži na velikih porajajočih trgih najverjetneje določeni z domačimi vsebinami, ki ne bodo prišle iz Redmonda.

Skratka, po mnenju skupine Petrov bi naj pri pogubi Wintel nadvlade imel vodilno vlogo IBM. Možnih scenarijev je več, v bližnji prihodnosti pa so najbolj obetavni...

126 komentarjev

Sony je za PlayStation 3 izbral nVidio

Google News - O novi Sonyjevi konzoli za igre žvrgolijo že najkrajši potoki na Kavkazu, saj naj bi PlayStation 3 prinesel pravo revolucijo v svet iger. Njeno srce bo večjedrni procesor Cell, osrednja optična enota Blu-ray, zdaj pa je postala jasna še ena izmed zadnjih ugank: grafična tehnologija za konzolo bo temeljila na nVidiinem procesorju GeForce. Tako je nVidia vrgla rokavico ATi-ju, ki je zmagal v bitki za Xbox 2. No, če ji bo to zares uspelo, bomo videli šele čez slabi dve leti.

7 komentarjev

Microsoft vabi krekerje

The inquirer - Microsoftov vodilni mož na območju Velike Britanija, Alistair Baker, vabi krekerje, da se preizkusijo pri vdoru v "nepremagljivi" WindowsXP ServicePack 2. Kot pravi g. Baker, je SP2 sploh prvi resen Microsoftov korak v boju z medmrežnimi nesnagami in vdori, zato bi bil navdušen, če bi komu uspelo premagati zaščito. Klik!, Klik! in Klik!

Ne klič' hudiča!

28 komentarjev

Hekanje postaja resen kriminal

News.com - Namen kriminalcev je, da s svojimi nezakonitimi posli kaj zaslužijo. Služenje denarja pa do pred kratkim ni bilo nekaj, kar bi bil prvenstveni namen kiberkriminalcev, saj je veliko hekanja 'opravljenega' za zabavo. A to se počasi spreminja.

Slashdot in News.com namreč poročata, da so v Rusiji aretirali tri krekerje, ki so upraviteljem spletnih strežnikov grozili z DDoS napadi, če jim ne bodo plačali od 10.000 do 55.000 USD.

Ko v igro pride denar, je konec nedolžnosti ...

1 komentar

Sony PSP

The Register - Sony je včeraj najavil PSP oziroma PlayStation Portable - ročno igralno konzolo, ki pa bo morda vsebovala tudi telefon. Torej na način Nokie nGage a vseeno precej drugače. PSP-ju lasten bo UMD (Universal Media Disc) pogon s kapaciteto enega visoko zaščitenega (AES, regije, ID številke ...) dvoplastnega ploščka 1,8 GB.

Igre (in DVDje ter glasbo) bo poganjal 90 nanometrski procesor zgrajen iz MIPS 32-bit R4000, zvezan z 8 MB 333 MHz pomnilnika s prenosom okoli 2,6 GB/s. Poleg tega procesorja bo tu še en, identični, ter dva grafična procesorja, vsak s svojo nalogo, katerih rezultat bo 24-bitna barvna globina in neverjetne zapolnitvene zmožnosti (664 millijonov pikslov na sekundo). 480 x 272-pikslov velik LCD...

21 komentarjev