»

Kiberpipin program v tem tednu

O'Reilly Web 2.0 Expo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden je program v Kiberpipi v znamenju Web 2.0. V torek Pipinem odprtem terminu bo Domen Savič, ki je nedavno prestopil v oglaševalske vode, o spletnih skupnostih in spletu 2.0 pa predava že več let, predstavil oglaševanje 2.0. Kakšne spremembe so se zgodile na področju spletnega oglaševanja, kako dobro so podjetja v Sloveniji pripravljena na novo dobo spletnega oglaševanja in kaj se lahko naučimo iz tujine?

Na Spletnih uricah v sredo pa bo Jure čuhalev predstavil pomembnejše novosti konference O'Reilly Web 2.0 Expo, ki je ena največjih konferenc na področju spletnih tehnologij. Kot se za takšen dogodek spodobi, je bila tudi letos predstavljena vrsta novosti. Najbolj odmevni med njimi sta bila Microsoftov odgovor na splet: LiveMesh in Yahoo Search Monkey - semantični splet v vašem iskalniku.
Vabljeni!

0 komentarjev

Spletno oglaševanje ponekod v EU že dohiteva TV oglaševanje

Slo-Tech - Po poročanju MediaPosta je spletno oglaševanje v nekaterih delih Evropske unije že dohitelo in naj bi v naslednjem letu tudi preseglo televizijskega. Poročilo WPP GroupM namreč navaja, da bo internet na Švedskem v letu 2008 prevzel 1. mesto oglaševalskega medija. Najnovejša napoved GroupM pa nadalje predvideva, da bodo temu sledile še Velika Britanija in nato ostale skandinavske države, najprej Danska. V VB naj bi naslednje leto za spletno oglaševanje porabili 24,8 odstotka, za TV predvidoma 26 odstotkov denarja. Vendar pa naj bi se že v letu 2009 razmerja spremenila v prid internetu.

Tako se uresničujejo napovedi medijskih analitikov in drugih strokovnjakov, ki so že pred leti opozarjali tradicionalne medijske hiše (televizijske, časopisne), da naj usmerijo vse moči v internetne produkte oz. storitve, saj bodo sicer ob velik delež oglaševalskega denarja. Namreč, "oglaševalski kolač" ostaja približno enako velik, le denar se porazporeja drugače.

14 komentarjev

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev

Potek raziskave o odnosu do spletnega oglaševanja na Slo-Techu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, v zadnjem tednu na Slo-Techu poteka raziskava o odnosu do spletnega oglaševanja, in sicer v obliki intervjujev ter spletih anket.

Če na kratko povzamemo potek raziskave: z uporabniki Slo-Techa je deset raziskovalcev opravilo sto kvalitativnih intervjujev, kjer so jih predvsem spraševali o njihovi izkušnji s spletnim oglaševanjem.

Trenutno pa so v teku različne spletne ankete, v katerih se na celotni populaciji uporabnikov Slo-Techa preverjajo ugotovitve intervjujev. Za visoko stopnjo pripravljenosti sodelovanja v intervjujih in izjemno prilagodljivost glede izvedbe intervjujev, bi se ponovno vsem sodelujočim radi zahvalili.

Da pa bo raziskava lahko uspešno zaključena, vas še enkrat vljudno vabimo k izpolnjevanju spletnih anket. Izsledki raziskave bodo na voljo približno konec maja.

Z izpolnjevanje anket kliknite na pasico na vrhu!

61 komentarjev

Raziskava o odnosu do oglaševanja

Slo-Tech - Doktorska študentka s Fakultete za družbene vede, Bojana Lobe, v sodelovanju s Slo-Techom in skupino raziskovalcev v naslednjih dneh pripravlja raziskavo o odnosu do oglaševanja. Raziskava bo potekala v dveh fazah: najprej bomo nekaj registriranih uporabnikov povabili k pogovoru o spletnem oglaševanju, nato bo sledila spletna anketa.

V raziskavi nas zanima predvsem vaš odnos do spletnih oglasov, kako se vi odzivate na spletno oglaševanje, kdaj so vam oglasi všeč, kdaj vas motijo in kdaj so vsiljivi. Kaj storite, ko vas napade preveč oglasov?

Vljudno vas vabimo, da izrazite svoje mnenje, tako v pogovoru, kot tudi v anketi. Da bi se izognili preveliki obremenitvi, smo vnaprej pripravili vzorec sodelujočih, ki jih bomo k pogovoru povabili z osebnim sporočilom (preko Zasebnih sporočil).

Če ste med njimi ravno vi, vas naprošamo za sodelovanje in se vam obenem najlepše zahvaljujemo. K izpolnjevanju ankete (ko bo v drugi fazi pripravljena) pa ste vabljeni vsi. Rezultati bodo na voljo...

71 komentarjev

E-kupovanje onkraj Luže

Finance - V ZDA je družba MasterCard, kot ena od najbolj znanih izdajateljic kreditnih kartic po svetu, pripravila raziskavo o uporabi plastičnega denarja pri spletnih, t.i. e-nakupih. Uporabniki -- kupci so po raziskavi izpostavili nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki odtehtajo odločitev, ali sploh kupovati na spletu: učinkovito varovanje osebnih podatkov potrošnika, spoštovanje želje o (ne)pošiljanju reklamnih sporočil na njihov e-naslov, oznaka o varnem poslovanju na spletni strani, in podobno. Čas za spletno nakupovanje se sodeč po raziskavi podaljšuje, enako velja tudi za obseg in pogostost tovrstnih nakupov. V raziskavo so vključili tako moške kot tudi ženske. Seveda so v ZDA s spletnimi nakupi začeli precej pred nami, a vendar so vsakršne raziskave na tem področju koristna projekcija za pozitivno usmerjanje trendov tudi pri naših e-trgovcih. Uradno sporočilo.

0 komentarjev

Splošna amnestija

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili... smo se za dan reformacije (ja malo pozno je tale novica) odločili izvesti pomilostitev vseh Owc in Gnojev. Kot kaže ste se na forumu umirili. Upam da še dolgo ne bomo imeli kakšnega novega osebka s tem nazivom.

1 komentar

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev