» »

Vabilo k izpolnjevnju ankete

Vabilo k izpolnjevnju ankete

Slo-Tech - Vabim Vas k odgovarjanju na kratko spletno anketo o argumentih za in proti vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Na anketo lahko odgovorite preko tele povezave. Anketa je kratka, anonimna, bi mi pa res pomagalo, če odgovorite nanjo. Povezavo seveda lahko posredujete tudi svojim prijateljem in znancem.

6 komentarjev

CaqKa ::

raziskovalna?

DeLonghi ::

Te smem vprasati Matej, zakaj je v to anketo vpleten Cati kot komercialno podjetje za trzne raziskave? In zakaj je to napisano sele na koncu in ne na zacetku?

Primoz ::

AFAIK... je Matthai sodeloval pri razvoju tega čuda za Cati... in lahko zato stvar uporablja prosto. In kakor vem, Cati z to raziskavo nima nič. Bomo pa videli Matthaijev odgovor ....

poweroff ::

Zelo preprosto. CATI center je skupaj z RISom, pri katerem sem delal razvil software za spletno anketiranje. Zadeva je narejena tako da se podatki direktno izvozijo v en statistični program, ki ga sociologi uporabljamo za analize (SPSS).
Jaz sem bil alfa tester tega programa, poleg tega pa sem napisal tudi en modul za ta software.
Zadeva je sicer last CATI centra, vendar so mi omogočili da zadevo brezplačno uporabljam. Zato je na koncu ankete napisana zahvala. Nekako se mi zdi da si jo zaslužijo, konec koncev bi mi lahko dali komercialno ceno... Surveys.over.net je sicer njihov strežnik.


Anketa pa je raziskovalna, rezultati bodo uporabljeni za en znanstveni članek. Gre namreč za to da ko v telefonski anketi sprašujemo ali so ljudje za ali proti EU še ne izvemo zakaj so za ali proti... lahko jim sicer povemo nekaj trditev, oni pa povejo svoje strinjanje z njimi, vendar so trditve v takem primeru vnaprej pripravljene. Zato sem se jaz zadeve lotil na drugem koncu - naredil bom analizo besedila, oz. analizo argumentov. Take raziskave so precej redke, saj je to precej zafrknjen posel (treba je precej branja in dolgotranega analiziranja). Internet oz. spletna anketa pa je ravno za take zadeve odličen pripomoček - za zbiranje podatkov.

Najlepše bi sicer bilo če bi naročil telefonsko raziskavo, vendar bi za takole raziskavo poleg dela, ki ga bom itak moral opraviti, moral odšteti še nekaj tisoč DEM. Denarja pa žal nimam... Torej sem šel na dobesedno najcenejšo varianto.

poweroff ::

Mogoče samo še tole pojasnilo - za CATI center ne delam že več kot eno leto, zaposlen sem na fakulteti... tako da s to zadevo CATI pravzaprav nima nič, razen zahvale...

DeLonghi ::

Hvala za izcrpni odgovor vendar bi te v bodoce vseeno naprosil, da ze na zacetku napises komu se zahvaljujes, posebej ce je to komercialno podjetje, ki se profesionalno ukvarja s temi zadevami (nikjer nimas jamstva, da teh podatkov ne bodo uporabljali oni sami za raziskave, za katere dobijo miljonske vsote)...
Zakaj na zacetku zahvala? Da imam izbiro prekiniti anketo, ce podvomim, da je stvar komercialna (za to se pa placa, ane Slo-tech?)

Ker pa sem se pogovarjal z Josko-tom (te pozna), mi je dal vedeti, da je zadeva res one-man-band in da do zlorabe ne bo prislo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naredite uslugo studentki in studentu

Oddelek: Šola
142438 (1280) Anketa_sola
»

Anketa - avtomobilsko zavarovanje

Oddelek: Šola
81317 (1184) nucnik
»

Anketa - aktualne teme

Oddelek: Loža
71039 (941) Melanholija
»

Izpolnite anketo Spletna-anketa.com

Oddelek: Izdelava spletišč
191400 (1058) Brilko
»

Prošnja za sodelovanje v anketi

Oddelek: Omrežja in internet
101610 (1447) poweroff

Več podobnih tem