»

Začenja se CeBIT 2011

PhysOrg.com - Jutri se bo uradno odprl največji računalniški sejem, ki ga vsako leto organizirajo v Hannovru. Seveda govorimo o CeBIT-u, ki bo letos potekal od 1. do 5. marca. Na njem se bo predstavilo več kot 4200 razstavljavcev iz 70 držav. Prireditelji pričakujejo več kot 350.000 obiskovalcev. Vstopnice letos stanejo 39 evrov za en dan (18 evrov za študente, dijake in nabornike za zadnji dan) oziroma 87 evrov za vseh pet dni.

Številke so impresivne, a daleč od nekdanjih rekordov. V najboljših letih na prelomu tisočletja je CeBIT privabil več kot osem tisoč razstavljavcev in sedemsto tisoč obiskovalcev, nato pa se je leta 2007 opazno skrčil. Od tedaj prireditelji beležijo skromno rast, ki jo kanijo nadaljevati tudi letos.

...

8 komentarjev

Začenja se Mobile World Congress 2011

Slo-Tech - V katalonski Barceloni se danes začenja (prve novinarske konference so bile že včeraj zvečer) vsakoletni sejem Mobile World Congress, kjer se srečajo proizvajalci, prodajalci, razvijalci in drugi partnerji v svetu pametnih in klasičnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav. Na dogodku, ki bo trajal do četrtka, prireditelj GSM Association pričakuje okoli 1300 razstavljavcev. Lani se je sejma...

0 komentarjev

CeBIT 2010 je pri kraju

Heise - Včeraj se je zaključil računalniški sejem CeBIT, ki ga Deutsche Messe vsako leto organizira v Hannovru. Z letošnjo bilanco so bili zadovoljni. Na sejmu je razstavljajo 4157 podjetij iz 68 držav na 185.000 kvadratnih metrih, kar je le za odtenek manj kot lani. Zaradi tega so nekaj hal zaprli, s čimer so se znebili tudi velikih lukenj, ki so lani zijale na sejmu. Prvikrat so letos ponudili program CeBIT Sounds, kjer se je predstavljala glasbena industrija. Vprvo niso sodelovali vsi pomembni igralci iz te branže, tako da hala 22 ni bila nabito polna, a bodo z eksperimentom prihodnje leto nadaljevali. CeBIT namreč želi postati platforma za izmenjavo in sodelovanje med IT-branžo in glasbeno industrijo.

Organizatorji pa že...

0 komentarjev

Računalnik bere misli

PC Pro - Avstrijsko podjetje Gtec je na sejmu CeBIT v Hannovru demonstriralo računalnik, ki bere misli. Tako rekoč. Gre za sistem Intendix, ki se namesti na glavo uporabnika in predstavlja vmesnik med možgani in prenosnikom. S pomočjo elektrod, ki se razmestijo po glavi, bere EEG-odziv možganov. Program na zaslonu izpisuje črke abecede in ko zasveti črka, ki bi jo uporabnik rad sporočil, mora pomisliti na nekaj vnaprej določenega, s čimer sproži prepoznaven signal EEG, ki ga računalnik prepozna. Tako se lahko sporazumevajo ljudje, ki ne morejo govoriti, pisati ali se kako drugače odzivati. Na začetku traja izpis posamezne črke 30 sekund, proizvajalec pa obljublja, da se da z vajo ta čas skrajšati na pičlo sekundo na znak. Urednik...

21 komentarjev

CeBIT 2010 je pred vrati

Heise - Jutri se začenja največji računalniški sejem na svetu CeBIT. V Hannovru bo 4150 razstavljavcev iz 68 držav obiskovalcem predstavljalo svoje izdelke do sobote, ko se bo CeBIT 2010 končal. To je že vdrugo, da se sejem krči. Leta 2008 je razstavljalo 5800 podjetij, lani 4300, letos pa še nekoliko manj.

Letošnji moto bo Connected Worlds, torej povezani svetovi. To pomeni, da bodo glavne teme (mobilen) internet, IT-varnost, inteligentni transportni sistemi in okolju prijazna informacijska tehnologija. Pomembnost sejma je poudarila tudi nemška kanclerica Angela Merkel na podcastu, ki jo seveda skrbi upad razstavljavcev. Poleg gospodarske krize je pomemben dejavnik tudi vedno večje število bolj specializiranih prireditev, denimo IFA v Berlinu, CES v...

0 komentarjev

Začenja se CeBIT 2005

Slo-Tech - V računalniški srenji je spet završalo, saj se jutri začenja (uradna otvoritev je bila že danes ob 18h) največji računalniški sejem. Letošnji CeBIT bo trajal od 10. do 16. marca. Na več kot tristo tisoč kvadratnih metrih se bo predstavljalo več kot šest tisoč podjetij, obiskovalci pa si bodo lahko brezplačno ogledali tudi kakšno predavanje, ki jih bo kar mrgolelo. Za več informacij, urnike in zemljevide si oglejte uradno stran.

10 komentarjev

CeBIT se je začel

Tom's Hardware - CeBIT - eden izmed največjih računalniških sejmov na svetu - se je začel. Tako kot vsa leta je bil tudi letos prirejen v Hannovru, na severu Nemčije. Seveda se je na njem pojavilo kar nekaj novosti. Nekaj takih je napajalnik s 120mm LED ventilatorjem, ohišje z vgrajenim "akvarijem" in še mnogo drugih dobrot. Poleg vseh gigantov, kot sta Leadtek in Abit, pa so se sejma udeležila tudi manjša podjetja, ki proizvajajo dokaj zanimive izdelke (na primer OTES hladilnik za Radeon 9700Pro). Če vas zanimajo novosti bolj podrobno, pa odklikajte na Tom's Hardware, kjer so se s...

3 komentarji

CeBIT prihaja

Tom's Hardware -

Največji svetovni IT dogodek, sejem CeBIT se nezadržno bliža. Lani je bilo naprimer na sejmu 7.264 razstavljavcev na skupno 397.000 kvadratnih metrih razstavišč. Letošnji CeBIT se bo začel dvanajstega tega meseca, za ogrevanja pa vam je na voljo Tomov članek. V njem so nahitro razložili in predstavili novosti, ki jih bomo ugledali na letošnjem sejmu, kot jih napovedujejo podjetja. Povezava.

0 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Reso in Hlod sta se, oba z digitalnim fotoaparatusom v eni in piškotom v drugi roki, znašla na CeBitu. Oba sta se brez privilegija novinarske kartice prebijala čez brezkončne dvorane največjega računalniškega sejma ter občudovala uporabne pritikline. Je bilo na sejmu videti kaj novega v primerjavi s prejšnjim letom? Naj okoli sto slik pove svoje. Drugače pa - s Primožem sva se zaobljubila, da bova prihodnje leto šla na CeBit, pa četudi na lastne stroške. Press kartica nama je zagotovljena. Sedež na ATIjevi predstavitvi pa tudi :D. Uživajte v branju.

7 komentarjev

XBit labsov pregled CeBITa

Jaz - Čeprav vas je večino prejšnjega tedna z raznimi poročili s CeBITa filal že Sergio, sem vseeno moral pristaviti svoj lonček tudi sam. V bistvu me je na ta članek opozoril Timon, toda moram priznati, da je tudi meni precej všeč. XBit Labovci na vse skupaj gledajo z malce bolj resnega vidika, predstavljajo pa predvsem hardverske novosti. Če to leto (tako kot jaz ) niste mogli obiskati CeBITa, vam ta članek toplo priporočam.

0 komentarjev

CeBIT

več strani - Kot že verjetno veste, se je danes začel eden največjih računalniških sejmov, CeBIT, v Hannovru. Sicer si močno želim, da bi bila tam tudi osebno, vendar no such luck letos.
Ta sejem se bo odvijal od 22. do 28. marca. Organizatorji so povedali, da razstavlja nekje 8.500 podjetij in da pričakujejo okoli 750.000 obiskovalcev. Poudarek na sejmu bo predvsem na mobilni telefoniji, ter možnostih BlueTooth tehnologije.
Kaj več o samem sejmu, podrobnosti, trenutne dejavnosti in tako naprej, pa si lahko ogledate na CeBIT-ovi uradni spletni strani, pa tudi na CNN-ovi strani je kar dosti informacij.
Veselo branje in slin slin....

0 komentarjev