»

Nov članek: Test mišk

Slo-Tech - Je že res, da jih večinoma ne maramo in da so enim ljubke, drugim se gabijo. Spet tretjim smrdijo, četrti pa pravijo, da imajo prijeten vonj. Gotovo jih ni pametno nenadzorovano puščati v stanovanju, a za računalnik jih vendarle potrebujumo. Vsaj navadni smrtniki. je spisal članek s primerjavo miši, na srečo ne tistih ogabnih in smrdečih, pač pa v-rokah-držečih. Prijetno branje vam želimo!

108 komentarjev

Nov test: GeForce 6600 GT SLI

Pogled na dve kartici GeForce 6600GT povezanima v SLI

Slo-Tech - Za vse sladokusce le ena beseda: SLI. Senitel si je pogledal, kako se tehnologija, ki smo jo imeli priložnost preizkusiti že času Voodoojev, obnese z najhitrejšimi grafičnimi karticami danes. Kakor ugotavlja, se dve vzporedno vezani grafični kartici (v tem testu sta bili to GeForce 6600 GT), še vedno obneseta odlično. Branje obvezno.

43 komentarjev

Nov članek: ASCII Videowall

Ozdaje videozida

Slo-Tech - Če ne veste točno za kaj gre, naj vam namignem, da imate v primeru posedovanja (ali dostopa do) več starih zaprašenih "tadebelih" zaslonov izjemno priložnost, da si izdelate pravi pravcati kino z enim samim velikim zaslonom, kot to do najmanjših podrobnosti natančno v našem novem članku predstavljajo Boštjan Špetič, Martin Hribar in Andraž Tori. Nujno in razburljivo branje! MMG, svojevrstno računalniško čudo sliši na ime ASCII-videozid (ali po domače: ASCII Videowall).

55 komentarjev

Nov članek: Pogovor z Gorazdom Božičem, vodjo Si-CERT

Slo-Tech - Matej Kovačič se je z Gorazdom Božičem, vodjo varnostnega centra SI-CERT na ARNES-u, pogovarjal o računalniški varnosti. Božič je spregovoril o kraji SiOL-ovih gesel, napadih DOS, o njihovih ukrepih, o sodelovanju s policijo, sodišči in Sovo. Zanimiv je tudi sogovornikov pogled na motive, ki vodijo k nespodobnih računalniškim dejanjem, dotaknil pa se je seveda tudi aktualne teme o zlorabi avtorskih pravic s pomočjo morežij P2P. Branje toplo zahtevano!

31 komentarjev

Nov test: Radeon 9800 PRO

Slo-Tech - Ponižno javljamo, da smo za vas ekskluzivno stestirali dve grafični kartici: ATIjevega Radeona 9800 PRO ter nVidiinega Geforcea 5800 Ultra. Obe sta najvišja modela grafičnih kartic, ki jih lahko dobimo v Sloveniji, ter sta se v našem testu pomerila v medsebojnem obračunu. Če vas zanima, kako se obneseta grafični kartici, kar hitro kliknite in si preberite test, saj je poučen, zanimiv, ter -- lastno avtorsko delo [:D]. Ekskluziva!

29 komentarjev

Juhuhu, nov članek

Slo-Tech - Mah, saj veste, med počitnicami vedno radi zaspimo na lastnih lovorikah. Zatorej je danes že sreda, skoraj četrtek, mi pa še nič novega na stran. No, na tej strani si lahko za relaksacijsko branje preberete poročilo s Slo-Techove postojanke na prireditvi Infos dva tisoč in ena. Prijetno branje, za jutri pa nekaj bolj resnega.

8 komentarjev