»

Google preložil dva Androida za kitajski trg

ComputerWorld - Na spletu še vedno odmeva razkritje napadov na Google in druga zahodna podjetja, ki so jih kitajski hekerji neovirano izvajali pretekli mesec. Google je zagrozil, da se bo iz Kitajske popolnoma umaknil, a so jim za zdaj odložili le nekaj priboljškov.

Odločili so se, da bodo napovedano predstavitev dveh Androidnih telefonov iz Motorole in Samsunga za kitajski trg nekoliko preložili. Predstavitev je bila napovedana za danes, uradne razlage o razlogih za odpoved pa njihova tiskovna predstavnica ni navedla. Neuradno se govori, da se trenutno Google pogovarja s kitajskimi oblastmi, koder je izid sila težko napovedati, zato naj bi se odločili počakati.

Kitajska medtem ostaja nepopustljiva. Vztrajajo, da je naloga oblasti "voditi" Kitajce pri uporabi interneta in da se morajo podjetja prilagoditi lokalnim zakonom. Položaj Googla na Kitajskem so primerjali s položajem kitajskih podjetij v Afriki. Tam se pač Kitajci soočajo z mnogo težavami, ko se morajo prilagajati lokalnim zahtevam,...

10 komentarjev

Boxee predstavil beta različico, Boxee Box

Boxee Box od spredaj...

vir: engadget
engadget - Pred približno mesecem smo govorili, da bo beta različica multimedijskega vmesnika, namenjena HTPC-jem, predstavljena 7. decembra, skupaj z njo pa tudi prvi, trdi Boxee Box. Predstavitev je normalno potekala v ponedeljek in servirala z vsemi napovedanimi novostmi.

Boxee Box, ki je nadvse zanimive oblike in popolnoma drugačen od prve digitalne ilustracije, bo za Boxee izdeloval D-Link. Z detajli so vsi vpleteni še skopi, a prvi sliki pokažeta, da bo naprava imela HDMI, Ethernet ter analogno in optično zvočno povezljivost. Na zadnji strani sta poleg prej naštetih priključkov tudi dva USB 2.0 priključka, v sprednjo stran pa je mogoče vtakniti pomnilniške kartice SD. Po uradnih podatkih naj bi...

10 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja

FireApple

The Register - Kratka: Apple, znan tudi kot eden najbolj zagretih podpornikov protokola FireWire (IEEE 1394), namenjeneu hitremu prinašanju podatkov (predvsem gibljivega slikovja), je prevzel podjetje Zayante. Slednjega so ustanovili sami stvarci omenjenega protokola, podjetje pa se je ukvarjalo z načrtovanjem silicijevih župic (torej čipovja) ter programja. Podrobnosti o transakciji niso znane, kar daje misliti na relativno nizko ceno.

0 komentarjev

AIM luknja

CNet - Pred časom je bilo napovedano, da se bodo virusi začeli širiti na Linux ter IM programčke. Po besedah AOL-a so v svojem AIM-u odkrili ter odpravili napako na strežnikih, ki so jo označili kot potencialno najbolj nevarno dosedaj. Morebitnim uporabnikom omrežja ni potrebno nalagati popravka, saj so jo odpravili na samem izvoru -- strežniku. Klik!

0 komentarjev

Arhitektura AMD Hammerja

AnandTech - Tekma v razredu 32 bitnih procesorjev je trenutno na frekvenčni strani Intela. Pri novih 64-bitnih procesorjih pa je to malo drugače. Intel je že dolgotega napovedal Itaniuma, ki ga je tudi že predstavil in je že v prodaji v nekaterih high-end strežnikih. Drugačen pa je položaj pri AMDjevem Hammerju, čigar predstavitev je napovedana v naslednjih 12 mesecih. Če ste privrženec novih tehnologij, si preberite članek na AnandTechu, kjer so si podrobno ogledali arhitekturo tega prcesorja.

0 komentarjev

In še en test!

GamePC - To pot je na tapeti Yamahin CD-RW dirkač: Yamaha CRW2200EZ 20x10x40. He he. A vidite tisto 20x. Le kaj nekaj to pomeni? Nič drugega kot to, da je Yamaha prva izdala toaster, ki nam zapeče cd z 20x hitrostjo. Tako bomo za cel cd porabili manj kot 4 minute, kar ne zadostuje niti, da si na hitro skuhamo eno kavico.

Še njegove specifikacije za sline cedit:

20x CD Write Speed
10x CD ReWrite Speed
40X CD Read Speed
40X Max Digital Audio Extraction
8MB Cache Buffer
SafeBurn Buffer Management System
Partial CAV (Constant Angular Velocity) Burning

Vsekakor ima ta pekač vse predispozicije izjemne CD-RW enote. No, ali je temu res tako ali ne, si poglejte na naslednji strani: TEST.
Naj vam namignem. Pekač .

6 komentarjev

Yamaha TSS-1

AnandTech - Yamaha je pred kratkim izdala nov set računalniških zvočnikov z imenom TSS-1. Gre za 5.1 sistem, ki se hvali s polno podporo Dolby Digital in DTS zvoku, kupce pa poskuša privabiti tudi s precej nizko ceno (okoli $200). En takšen komplet so testirali tudi na AnandTechu in jih nekako ni prepričal. Yamaha je sicer izdelek nabasal z raznoraznimi zanimivimi funkcijami, toda manjka tisto najpomembnejše: kvaliteta zvoka. Vseeno pa gre za enega izmed najbolj poceni DD zvočnih sistemov, tako da se Yamahi ni treba bati za uspeh. Škoda le, da jih v Sloveniji ne bomo nikoli ugledali .

Popravek: Smaug obvešča, da se dotične zvočnike da dobiti tudi v Sloveniji, cena pa je okoli 72 KSIT.

9 komentarjev

Yamaha CRW2200 - 20/10/40

CDR-Info - Yamaha je napovedala predstavitev novega pekača, ki bo zmožen CDje zapeči pri 20× hitrosti. Predstavitev je napovedana za CeBit 2001 v Hanovru. Nova Yamaha podpira SafeBurn, Yamahino različico BurnProofa. Napovedana je v petih različicah. Vgradni ATAPI in SCSI-3 različici ter zunanje SCSI-3, USB 2.0 in FireWire (IEEE1394) različice. Malo daljšo predstavitev si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Tudi Samuel2 na CeBITu

X-Bit Labs - VIA bo poleg drugih stvari na CeBITu predstavljala tudi novega Cyrixa III, zgrajenega na Samuel2 jedru. O dotičnem procesorju ste na Slo-Techu že lahko brali. Resda je zaradi določenih zadev zanimiv (0.15 mikronska tehnologija izdelave -> navijanje, 64KB L2 predpomnilnika...), toda resno dvomim, da se bo lahko kosal s Celeroni, kaj šele Duroni. In tudi napovedano nizka cena mu verjetno ne bo preveč pomagala, saj bo vsakdo (z dovolj soli v glavi) raje pljunil dva jurja več in si privoščil Durončka.

3 komentarji

VIA in FireWire

X-Bit Labs - FireWire je definitivno ena izmed bolj obetavnih tehnologij za medsebojno povezovanje in prenos podatkov, toda kljub starosti se nekako ni prijela na širšem področju računalništva. Mogoče je sedaj pravi čas za spremembe, saj je VIA na predstavitev svojega VIA Fire II krmilniškega čipa povabila veliko število raznih proizvajalcev (menda kar okoli 30). 7. februarja v Taipeiju bodo proizvajalci lahko testirali kompatibilnost svojih komponent z novim VIAinim krmilniškim čipom, in če bo vse v redu, bo VIA začela masovno proizvodnjo in prodajo (po verjetno zelo nizki ceni) proizvajalcem matičnih plošč. Torej, vse kaže na to, da se FireWire standardu obetajo boljši časi... vprašanje je samo, kako se bo kosal z novim USB 2.0 standardom, ki bo prav tako kaj kmalu treščil na računalniški trg.

0 komentarjev