»

Intel rožlja z Yorkfieldom

več strani - Intel jev navezi z FUGGER-jem z znanega navijalskega foruma Xtremesystems na IDF-u, ki se pravkar odvija v San Franciscu javnosti prikazal zmogljivost svojih prihajajočih štirijedrnikov Yorkfield. Prikazan 45 nm procesor je FUGGER s pomočjo kompresorskega hlajenja navil na spoštljivih 5,5 GHz, pri tem pa je padlo tudi nekaj svetovnih rekordov:

Več o tem si preberite na forumu Xtremesystems.org
Poleg tega je Intel za uraden datum predstavitve dvo- in štirijedrnikov Penryn določil Dvanajsti november ter prikazal prvi v 32-nanometrski tehnologiji izdelan procesor.

27 komentarjev

Končno smo dobili AM2 DFI Lanparty ploščo

Xtreme Systems - DFI LANPARTY UT NF590 SLI-M2R/G, kot je uradno imenovana, sicer zaenkrat še ni moč dobiti v trgovinah, a se bo to verjetno kaj kmalu spremenilo.

Čeprav je na uradni strani DFI novica o izdaji stara že skoraj 3 tedne, smo prve teste dobili šele včeraj. Zanje sta poskrbela člana Xtreme Systems foruma, ki sta zaposlena pri DFI-jevi tajvanski podružnici. WindWithMe je vse skupaj samo poslikal, spin 9 pa je slikam matične plošče (in sistema) dodal še slike nastavitev v BIOSu. Teh je ogromno. Napetost DDR 2 RAMa lahko povišamo na 3,0 V, zakasnitve je moč nastaviti na CAS 2, HTT frekvenco pa je mogoče dvigniti vse do osupljivih 500 MHz.



Za povrhu velja omeniti še 2 PCIe x16 reži, možnost SLI-ja (x16 PCIe povezava za...

34 komentarjev

3D Mark 2001 bitka

Xtreme Systems - Mnogim obiskovalcem Xtreme Systems foruma dobro znana bitka za najvišje mesto na lestvici najhitrejših sistemov ( ORB) se zopet razvnema. Glavna akterja sta tokrat hipro5 (odlični grški navijalec Intel sistemov) ter k|ngp|n. Oba uporabljata mobilne Pentium procesorje, Dothane, razlikujeta pa se pri izbiri grafičnih kartic. Trenutno drugouvrščeni hipro5 uporablja kartico Radeon X1900XTX (jedro bije pri 900, RAM pa pri 922 MHz), 'zeleni' k|ngp|n pa 7800 GTX 512 MB. Klik! Zagtovo v kratkem lahko pričakujemo padec meje 53.000 točk v 3D Mark 2001.

Omeniti velja padec še ene meje, 16.000 točk v 3D Mark 2005. Le-to je uspelo kincu, seveda z Radeon X1900XTX, družbo pa mu je delal FX-60 pri 3,5 GHZ. Še tema na XS.org ter ORB.

14 komentarjev

Asus Dual GF6800 Ultra?

The inquirer - Kot poroča The Inquirer, so se na forumu Xtremesystems pojavile fotografije (no ja, ena fotografija) grafične kartice, ki ima na PCB pricinjena kar dva GF6800 grafična procesorja, ima pa tudi dva DVI izhoda. Kaj drugega, razen tega, da je kartica ogromna, zaenkrat ni znano, Asus naj bi jo predstavil na CeBitu. Izvirna novica je skrita za to povezavo, ta povezava pa vas bo pripeljala do teme na Xtremesystems, kjer debatirajo o novi grafično pošasti. In seveda, še slika tega čudesa:

42 komentarjev

P4 @ 7,2 GHz

Slo-Tech - Fugger, član foruma XtremeSystems.org, si je vzel čas in dvignil hitrost procesorja P4 3,8 GHz na 7220 MHz (na osnovni plošči DFI 925XE-T2V).

1,95 V na jedru procesorja, 19x380 MHz; 2,3V na pomnilniku in 380 MHz frekvenca pomnilnika z latenco 1:1; 4-2-2-8. Pri 6,6 GHz je še uspel zagnati Memtest, do zagona Oken pa ni prišlo zaradi težav z diskovjem. V kratkem lahko pričakujemo, da bo tudi za to poskrbljeno, saj se je Fugger odločil kupiti PCI IDE kartico za priklop diskov - do takrat bo moral potrpeti z "skromnimi" 5,9 GHz v Oknih. Na 7220 MHz pa lahko deluje računalnik samo v BIOSu. Temperatura procesorja znaša pri tej frekvenci 103°C (kljub odličnemu hlajenju, o katerem se v S-T forumu že veliko piše).

Povezava na debato v forumu.

25 komentarjev

sharpova ledenica

Slo-Tech - Naš sharp je postal najbolj cool navijalec na slovenski sceni. Dobesedno. Med testiranjem mu je namreč z njegovim dvostopenjskim hladilnim sistemom, osnovanim na principu faznih sprememb, uspelo doseči zavidanja in zmrzovanja vrednih -111,3 C.

Iz vsega srca čestitam in hrati upam, da bo kmalu sledila novica o takšni beštji laskajočih rezultatih!

18 komentarjev