»

Google gre po nakupih

CNet - Google je šel včeraj spet malo nakupovat. To pot so pogled vrgli na AdMob, ki se ukvarja z oglaševanjem na mobilnih napravah. Uporabnikom je podjetje bržkone najbolj poznano kot dobavitelj reklam na iPhonih in Androidih, zaradi česar je seveda zamikalo Google. AdMob, ki je bil ustanovljen leta 2006, vodi svoj Mobile Advertising Network po več tisoč straneh in trži oglase za velikane, kot sta Ford in Coca-Cola. Google je zanj odštel 750 milijonov dolarjev v delnicah, s čimer je to tretji najdražji Googlov prevzem - prekašata ga zgolj DoubleClick (3,1 milijarde dolarjev) in YouTube (1,6 milijarde dolarjev). Googlova delnica je pridobila 1,8 odstotka, medtem ko AdMob ne kotira.

3 komentarji

Western Digital pohrustal SiliconSystems

CNet - Western Digital je že nekaj časa na glas razmišljal o vstopu na živahen trg SSD-jev. Včeraj so objavili, da so prevzeli podjetje SiliconSystems, s čimer so se naenkrat znašli na tem trgu. Za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002 in proizvaja vrsto SSD-jev za različne segmente, osredotočajo pa se na t.i. embedded naprave, so v Western Digitalu odšteli 65 milijonov dolarjev. Izvršni direktor WD-ja John Coyne je v svoji izjavi dejal, da bodo znanje in tehnološke zmožnosti SiliconSystemsa znatno pripomogle pri razvoju SSD-jev v WD-ju. O tem ne gre dvomiti, saj ima tarča nekaj svojih patentov, poleg tega pa imajo navzkrižno licenco s SanDiskom, ki se bo sedaj prenesla na WD. Prevzeto podjetje bo nemudoma postalo oddelek z imenom WD Solid-State Storage business unit.

8 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

Nov procesor na staro ploščo

Viper's Lair - Še pomnite starih Penitum4 procesorjev? Da, tiste "nesrečne" serije, ki jo je Intel pohabil in jo opremil s samo 423 nožicami. No, ko je Intel spoznal svojo zmoto, so prešli na 478-nožično verzijo in vsi reveži, ki ste kupili Socket423 osnovno ploščo ste ostali na suhem. Nov procesor, nova plošča. Pa je res temu tako?

Na Viper's Lair so namreč ogledali pretvornik, ki vam omogoča, da nove procesorje namestite na stare Socket423 osnovne plošče. Se zadeva splača, koliko zgubite na performansah in kakšni so stroški v primerjavi z nakupom nove osnovne plošče, so bila vprašanja, s katerimi so se ukvarjali. V kolikor spadate med tiste, ki vas je Intel pustil na suhem, klik!

3 komentarji