»

Prenovljen standard CompactFlash

Fotografom dobro poznane kartice.

vir: HotHardware
HotHardware - S 5. različico standarda CompactFlash, ki skrbi za enako-imenske pomnilniške kartice, bomo dobili skoraj nezapolnljive kapacitete. Kartice, ki so dandanes večinoma doma v profesionalnih digitalnih fotoaparatih, bodo namreč lahko (teoretično) podpirale do 144 petabajtov podatkov, vsaj dokler se standardu ne izteče čas in dobi naslednika. 144 petabajtov je, roko na srce, ogromna številka, saj to pomeni 147.456 terabajtov v času, ko nekaj običajnega postajajo eno- in dvo-terabajtni trdi diski.

Trenuten standard za CompactFlash kartice dovoljuje le do 137 GB prostora, kar s snemanjem v ločljivosti 1080p na novejših zrcalno-refleksnih fotoaparatih res komajda...

28 komentarjev

I/0 čopič

Slo-Tech - Ste si morda kaj želeli uporabiti čopič, ki bi posnel določeno barvo iz okolice in jo nato uporabiti za risanje? Zdaj je to mogoče, prvi čopič z vgrajeno kamero, led osvetlitvijo in senzorjem za dotik, omogoča, da v realnem času posnamete nek predmet ali gibanje, nato pa to prikažete na velikem zaslonu na dotik. Kako to poteka, si lahko ogledate v kratkem filmčku.

Več podrobnosti o čudežnem čopiču.

20 komentarjev

Minty MP3 player

Sensible Erection - Če vam iz kakega razloga (DRM morda?) komercialno dostopni predvajalniki niso všeč, si lahko z nekoliko napora naredite svojega. Prav to je naredila gospodična Limor iz Bostona.

Minty MP3 player* je predvajalnik z vgrajenim mikrokontrolerjem, MP3 dekodirnim čipom, DAC pretvornikom, CompactFlash pomnilnikškim prostorom, ki uporablja ATA protokol, kar pomeni, da bi lahko namesto CompactFlash uporabili tudi kak disk, vgrajen pa je tudi FM oddajnik, ki poskrbi, da ne potrebujete nobenega dodatnega pripomočka, ko želite svojo glasbo poslušati tudi v avtomobilu. Novejša različica pa ima vgrajen še USB vmesnik, ki...

42 komentarjev

Kupite MP3 predvajalnik in posnemite 1400 fotografij

Slashdot - Greg Hughes je naredil točno to - kupil je MP3 predvajalnik Rio Carbon s kapaciteto 5 GB, ga razstavil in iz njegove notranjosti iztrgal spominsko kartico, kapacitete 5 GB. Kartico, sicer Microdrive, je nato uspešno vstavil v svojo Nikon D70 digitalno kamero ter tako relativno poceni dobil prostor za 1400 fotografij velikosti 6 megapikslov. Operacija uspela, Rio Carbon pa si verjetno lahko obeta povečanje prodaje...

Za nameček pa je avtor nato kupil še en Rio Carbon-ov MP3 predvajalnik -...

18 komentarjev

Ne prenašaj mp3 datotek. Ja, seveda...

The Times-Reporter - Zaradi nedavnih tožb ameriškega združenja RIAA je večina tamkajšnih univerz začela s kampanijami za ozaveščanje svojih študentov, naj ne prenašajo avtorsko zaščitenih datotek iz interneta. Tako objavljajo opozorila v študentskih časopisih in razobešajo plakate. Nekateri so šli celo tako daleč, da so se vsi bruci dolžni udeležiti predavanja na to tematiko.

Tam jim je razloženo, da bo univerza v primeru zahteve s strani RIAA posredovala njihove informacije naprej in bodo tako izpostavljeni na milost oziroma bolj nemilost tožb zaradi kršenja avtorskih pravic. Bolj mili pa priporočajo, da naj vsaj izključijo prenašanje k drugim uporabnikom. Tako bodo manj verjetna tarča.

Študentje se ob vsem tem le nasmihajo, saj so se v zadnjih letih dodobra navadili, da večino informacij dobijo oz. prenesejo iz spleta. Vendar je vseeno marsikdo izključil možnost deljenja datotek z drugimi uporabniki, za vsak primer.

Ob vsem tem je RIAA skupaj z ostalimi založniki sprožila tožbo proti iMeshu, kljub...

16 komentarjev

AK-MP3

Slashdot - Pri podjetju AudioBooksForFree.Com, ki se sicer ukvarja z objavo avdio knjig, so naredili MP3 predvajalnik v ohišju nabojnika Kalašnikova.

Naprava ima 20 GB trdega diska, 8 MB vgrajenega pomnilnika ter osvetljen LCD prikazovalnik velikosti 128 x 64 slikovnih pik. Litij-ionska baterija je že vgrajena in lahko igralnik™ poganja do 10 ur, medtem ko je za nalaganje podatkov tu USB 2.0 kabel. Kot dodatno opremo dobite v kompletu še stereo slušalke, adapter za priklop na električno omrežje ter najpomembneje - prenosno torbico v kamuflažnih barvah. S praznim diskom stane

3 komentarji

Casio E-200 PDA

AnandTech - PocketNow je objavil opis Casiovega novega na PocketPC 2002 temelječega E-200 PDA. Malček vsebuje 206 MHz Intel StrongARM procesor, 64 MB RAMa, SD/MMC slot za pomnilnik, CompactFlash slot in gostiteljski krmilnik za USB. Z veliko slikami obogaten opis lahko najdete tu.

0 komentarjev

MP3 igrač na povelje

Tech Extreme - Podjetje e.Digital je izdelalo MP3 predvajalnik, ki ga lahko krmilimo z glasom. Tako lahko prestavljamo med skladbami z enostavnim glasovnim ukazom. MXP 100 kot se stvar imenuje je bila razvita s pomočjo IBMja in zato lahko glasbo zapisujemo na 340, 512 ali 1GB velik IBMjev Microdrive ali pa na razširitveno CompactFlash kartico. Cene raje nočem vedeti. Klik!

0 komentarjev

MP3 player v obliki kasete

Overclockers Australia - MP3 playerji se počasi uveljavljajo, saj je vedno več proizvajalcev, ki napovedujejo vedno nove predvajalnike. Kot da to ni dovolj, se tudi na področju MP3 predvajalnikov pojavljajo hibridi (združki). Eden izmed takih hibridov je ta predvajalnik, ki ima obliko kasete. Po lastnostih ne izstopa, vendar nam njegova oblika da vedeti, da je nekaj posebnega. Čeprav je oblikovan v obliki kasete, nikar ne mislite, da je tako oblikovan bolj zaradi lepšega. Nikakor. Predvajalnik ima to posebnost, da lahko igra digitalno glasbo (MP3-je) tudi na kasetofonu. In to brez adapterjev. Predvajalnik preprosto potisnemo v kasetofon in uživamo v glasbi. Oblikovno stvar res izstopa, vendar je njegova oblika hkrati njegova največja pomanjkljivost. Nima ne LCD zaslona, pa tudi skladb ne zna prepoznati. Kljub pomanjkljivostim pa je to še vedno eden izmed bolj izvirnih izdelkov zadnjega časa. Mimogrede: morda se da nekaj podobnega kupiti celo v Sloveniji.

7 komentarjev