»

Windows 7 beta ušla

vir: ZDNet
Slo-Tech - Malo pred uradnimi napovedmi za izid je Microsoftu ušla prva beta različica Windows 7 in se znašla na spletu v obliki datoteke ISO. Gre za gradnjo 7000, za katero trdijo, da je res prva beta. Filozofsko vprašanje, ali je ušla namenoma ali nehote, bomo kot brezpredmetno pustili ob strani in si posvetili vsebini.

Preizkusili ali bolje rečeno pokusili so jo na ZDNet, kjer kakšnih očitnih izboljšav od verzije 6800 niso opazili. Še vedno se namešča 20-25 minut, Microsoft se za zdaj drži obljub o strojni združljivosti z napravami, ki delajo v Visti, integriran brskalnik je Internet Explorer 8 in tudi izgled je nekoliko predelan, sicer pa je vse skupaj zelo podobno Visti. Microsoft bo uradno...

92 komentarjev

Amnesty International obtožuje IT podjetja pomoči represivnim režimom

ZDNet - ZDNet poroča, da organizacija Amnesty International obtožuje IT podjetja, da represivnim režimom omogočajo dostop do infrastrukture namenjene kršitvam človekovih pravic. Po mnenju britanske Amnesty International ter organizacije Internet surveillance monitoring, ta podjetja s kršitelji človekovih pravic tudi sodelujejo.

Z represivnim kitajskim režimom so v preteklosti tako že sodelovali Microsoft, ki je pomagal zapreti blog oporečnika Zhao Jinga, kitajska različica Googlovega iskalnika prikazuje cenzurirane rezultate, Yahoo je pomagal pri razkritju identitete in posledično aretaciji novinarja Shija Taoja (omenjeni oporečnik je bil obsojen na deset let težke delovne ječe), Cisco in Sun pa sta po mnenju Amnesty International kitajskim oblastem pomagala vzpostaviti sistem filtriranja oziroma cenzure interneta.

Cisco je sodelovanje s kitajskim režimom že zanikal, priznava pa, da le-ta uporablja njihovo tehnologijo. Predstavnik Cisca je za ZDNet povedal, da oni samo proizvajajo...

9 komentarjev

Microsoft: "Vista ne bo imela stranskih vrat"

ZDNet - V 15. februarja objavljeni novici smo pisali o poročanju BBC-ja glede zaskrbljenosti britanske vlade zaradi enkripcije v novem Microsoftovem operacijskem sistemu Windows Vista. Po mnenju profesorja Rossa Andersona z univerze v Cambridegu naj bi v Visto vgrajena enkripcija oteževala delo organov pregona, ki tako ne bi mogli priti do podatkov na trdih diskih.

Vprašanju o stranskih vratih v Visto so se medtem posvetili tudi pri ZDNet-u. V članku objavljajo izjavo Microsofta, ki se glasi: “Microsoft ni in ne bo vgrajeval stranskih vrat v Windowse".

“Govori se, da sodelujemo z vladami pri izdelavi stranskih vrat, da bi omogočili dostop do kriptiranih podatkov", je v blogu zapisal Microsoftov razvijalec in kriptograf ter slikovito dodal: “Samo preko mojega trupla".

“Stranska vrata enostavno niso sprejemljiva", je še zapisal. “Poleg tega nihče v naši ekipi ne bi bil pripravljen vgraditi in preizkušati stranskih vrat".

46 komentarjev

Doba prenosnikov

ZDNet - Če pomislite na preteklo desetletje, se verjetno ne boste spomnili na nikogar, ki bi imel svoj prenosni računalnik. Če pogledate stanje sedaj, se z njim ponaša že velik del študentov, da o tistih, ki jim je bil namenjen, niti ne govorim.

Da je temu tako, kaže tudi analiza, ki jo je za ZDnet naredil Gartner, ki pravi, da je na vsak četrti namizni računalnik prodan en prenosnik. Kot napovedujejo, se bo to razmerje do leta 2006 popravilo na en prenosnik na tri prodane računalnike.

Kako so prenosniki v zadnjih letih tržni delež povečali za 50% in kaj se nam obeta v mobilnih platformah v prihodnosti pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Softseek pod ZDNet

Jaz - Moja najljubša spletna stran za dol-vleko raznih programov, Softseek, se je združila z ZDNet Downloads. Sicer smo že prej lahko opazili, da je ZDNet pridobil Softseek, vseeno pa je integracija bila na nižji ravni. Sedaj vas na Softseekovi strani enostavno prenese na ZDNet Downloads, kjer pa ni Softseekovega prejšnjega sistema shranjevanja programov. Meni je bilo na Softseeku všeč predvsem to, da je imel skoraj vsak program napisan dober opis, in enostavno navigacijo po kategorijah.
Hm, Softseek bom definitivno zelo pogrešala.

1 komentar