»

Novosti iz Microsofta

ZDNet - Pred dobro uro je vodja razvoja Windows Viste, Jim Allchin, razglasil, da je Vista končana. Za vse, česar o njej še ne veste, priporočam obisk WinSuperSite-a. Dva dni nazaj je bil končan tudi razvoj Officea 2007.

Na nekoliko drugem področju, si lahko ogledate tudi Virtual Earth beta, ki je tudi izšel ta teden in seveda posnema NASA World Wind in Google Earth, prinaša pa boljši 3D pogled na nekaj ameriških mest (vključno s teksturiranimi stavbami). Za namestitev morate svoje Windowse prepričati (lokalne nastavitve), da ste doma v ZDA, sicer se ne bo hotel namestiti.

24 komentarjev

Odkrili velik krog kradljivcev identitet

PC World - Med preučevanjem različice precej razširjenega in tudi nevarnega ugrabitelja brskalnika (browser hijack), ki sliši na ime CoolWebSearch, so strokovnjaki podjetja Sunbelt Software slučajno odkrili veliko krajo identitet, pri kateri so zlobni osebki uporabili to orodje.

Tako ta različica programa spremeni računalo v spemerski pripomoček, še hujše pa je dejstvo, da poleg tega pošlje na server, ki je po prvih podatkih lociran v ZDA, kup osebnih podatkov in datotek, med katerimi so se znašli osebni podatki za uporabo na E-Bayu, načrte neke družine za počitnice in kup osebnih gesel, uporabniških imen, telefonskih številk... Celotno zgodbo si lahko preberete na spletni strani Pc World, obenem pa tistim, ki tega še niste storili priporočam branje članka Nadloge interneta - Spyware, ki vsebuje veliko informacij na temo zaščite pred takšnimi dogodki.

35 komentarjev

Microsoft trdi, da je varnost Linuxa mit

Vnunet - Predstavnik Microsofta v Veliki Britaniji, Nick McGrath, je pred dnevi medije obvestil o grozni napaki, ki jo dela strokovna javnost v zvezi s poudarjanjem pregovorno varnega Linux okolja v primerjavi z Windows okoljem. Predvsem izpostavi dejstvo, da v svetu Linuxa nihče ni odgovoren za napake, ki se pojavijo v jedru. Tako Red Hat ne more sprejeti odgovornosti za te napake, saj sam ne programira jedra, ampak pripravlja le distribucijo. (Pri tem pozablja, da Red Hat sprotno popravlja odkrite napake in ima lasten sistem za zagotavljanje kakovosti za stranke, ki takšno podporo potrebujejo.)

Prav tako ga moti kopica dejstev, ki nimajo nič z varnostjo Linuxa. Prepričan je, da Linux ni pripravljen za t.i. mission-critical naloge, pri katerih si ne moremo privoščiti niti sekundnega izpada. To argumentira z dejstvi, da ni enotnega sistema za prijavo (Microsoft ima .Net Passport) in pomanjkanje enotnega razvojnega okolja.

Vsekakor je vrhunec prispevka njegova omemba dejstva, da...

129 komentarjev

Microsoft Windows AntiSpyware Beta1

Slo-Tech - Microsoft je uradno izdal svoj program za odstranjevanje t.i. spyware. Program velikosti 6 MB lahko brezplačno prenesete z njihove strani.

Po namestitvi in prvem zagonu programa morate še določiti nekaj osnovnih stvari, kot na primer ali se naj program avtomatsko posodablja, ali hočete sodelovati pri izboljšavi tega programa in podobno.

Pri samem pregledovanju računalnika je možno nastavljati določene parametre, kot je preiskovanje pomnilnika, preiskovanje določenih pogonov in datotek, in t.i. deep scan, vklopiti pa je mogoče tudi ti. real-time zaščito.

Po opravljenem pregledu program izpiše vse sumljive programe, med katerimi pa se znajdejo tudi P2P programi in celo programi kot...

39 komentarjev

Microsoftov Anti-Spyware

Slo-Tech - 16. decembra 2004 je Microsoft naznanil prevzem podjetja Giant Software Company, ki izdeluje programsko opremo za ustavitev nadležnega spyware-a, ki pa je do sedaj bilo precej neznano.
Zanimiv članek lepo opisuje, zakaj Giant AntiSpyware je in bo najboljši program za odstranjevanje zalege na računalnikih, saj po nekaterih testih ta program močno prekaša vse ostale na trgu, vključno z dobro znanima Ad-Aware in Spybot-om. Soustanovitelj prevzetega podjetja, s katerim se je avtor članka pogovarjal le nekaj dni pred prevzemom, pravi da je ključna prednost v primerjavi s konkurenco, real-time zaščita.

Očitno le ni tako čudno, da se je gigant iz Redmonda odločil za akcijo.

24 komentarjev

Microsoftova orodja za odstranjevanje zalege

Slashdot - V četrtek so Microsoftovci povedali, da v roku 30-ih dni načrtujejo izdajo orodij, ki bodo iz njihovih operacijskih sistemov odstranjevali zlokodo™, ki skrivoma teče na računalnikih njihovih uporabnikov.

Program bo pregledal celoten sistem za morebitnim "spywarom" in ga seveda tudi odstranil. Prav tako bo ščitil pred morebitno podobno zalego v prihodnosti. Po besedah Mika Nasha, podpredsednika Microsoftovega oddelka za varnost, bodo prve različice programa na voljo zastonj, kar pa naj ne bi bilo več res v prihodnosti.

Seveda pa so tu še vedno brezplačne alternative, kot na primer Ad-Aware.

P.S. alien-w: Ima morda to kaj veze z Microsoftovim nakupom podjetja Giant Company Software Inc., ki se ukvarja prav s tem? Najverjetneje res ... torej delujejo zelo hitro. Novica!

28 komentarjev

Nakupovalna mrzlica premamila Microsoft

Slashdot - V decembrskem času se pripadniki potrošniške družbe podajamo v nakupovalne centre, ki jih želimo, kot kakšni prismojenci, čim bolje izprazniti. Nakupovalna mrzlica pa se očitno seli tudi med podjetja, čeprav gre pri tem, vsaj upajmo, za nekoliko bolj premišljena dejanja. IBM je v času veselega decembra prodal oddelek osebnih računalnikov in govorilo se je celo o skrivnostni navezi z Applom.

Po nakupih pa se je odpravil tudi Bill Gates s svojo druščino. Podjetje Giant Company Software Inc., ki se ukvarja z orodji za boj proti spywaru, je namreč odslej v njihovi lasti. Upajmo, da je to pravilen korak v boju proti nadlogi in da bo vsaj del nove tehnologije iz Redmonda končal v novi različici Windows.

Veseli december!

14 komentarjev