»

Cafe Babe: Iskanje

Cafe Babe

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Vse ljubitelji Jave in vsega z njo povezanega ste vabljeni, da se nam pridružijo na CAFE BABE v četrtek, 19.6. ob 19. uri v Kiberpipi, in se naužijejo novega znanja s področja iskanja v Javi. Priložnost boste imeli prisluhniti dvema predavanjema: Uvod v iskanje v javi (Domen Grabec), kjer bo predstavljen odprtokodni java projekt Solr, ter Hibernate + Lucene = Hibernate Search (Marko Štrukelj + Aleš Justin), kjer bo demonstrirana knjižnica Hibernate Search, ki omogoča preprosto integracijo iskalnika Lucene v aplikacije, ki uporabljajo Hibernate za dostop do poslovnih podatkov. Nekaj več si lahko preberete na Kiberpipini...

0 komentarjev

Kiberpipa ponovno z vami!

Kiberpipa -

Nekateri ste Kiberpipo od 17. septembra naprej že obiskali, z oktobrom pa se odpira tudi programska sezona, zato vas vabimo na klepet, druženje in pijačo v ponedeljek, 1. oktobra 2007 ob 20. uri v Cafe Metropol nad Kiberpipo na Kersnikovi 6 v Ljubljani. Nova programska sezona bo ponovno prinesla pester nabor dogodkov in projektov, zato nam bo v veliko veselje, če boste vstopili v novo sezono skupaj z nami!

Istočasno bomo otvorili tudi revolucionarni projekt Daniela Turinga, ki ga gostimo v Kiberpipi v času od 1. do 5. oktobra. Gre za interaktivno inštalacijo z na dotik občutljivo površino, na katero je mogoče aplicirati različne vsebine za raznovrstne namene. Več o tem si preberite tukaj. Na http://danielturing.com/...

4 komentarji

B&O hi-tech škatlica za tablete

vir: Gizmodo
Gizmodo - Bralci Slo-Techa so v povprečju precej mladi oz. so v fazi življenja, ko jim zdravje (še) ne povzroča pretiranih problemov, a ob trenutnih trendih previdnost ni odveč. Sladkorna bolezen je zelo razširjena, tu je še kopica drugih modernih obolenj, pa tudi, če se vsemu izognejo, pravim geekom vedno preostane CTS. Počasi bomo morali vsi, tako kot danes dedki in babice, s sabo nositi majhna prenosna skladišča najrazličnejših tablet, na srečo pa je tehnologija tu, da nam pomaga.

Običajne plastične škatlice za shranjevanje tablet so preteklost, Bang & Olufsen je namreč predstavil napredno tehnološko igračko z enako funkcijo. Stvar je opremljena z LED diodo, ki sveti zeleno, če smo pridno papcali tabletke, sicer pa se spremeni v rumeno in rdečo, ima pa tudi Bluetooth, s pomočjo katerega lahko pošlje signal na PC ali...

10 komentarjev

POT: Poškodbe pri delu z računalnikom

Kiberpipa - So vas roke že kdaj bolele po dolgotrajnem tipkanju? Imate trd vrat in neprestano bolečine v hrbtu? Ali vas je samo strah, da boste nekoč zaradi česa naštetega trpeli? To ni reklama, je vabilo na predavanje o poškodbah pri delu z računalnikom. Tina Kogoj bo poleg poučnih vsebin tudi odgovarjala na vaša vprašanja ter vam svetovala glede vaših navad.

V torek, 16.11., ob 19. uri v Kiberpipi.

12 komentarjev

POT: Kako s KDEjem odvezati zavezano domače Samba omrežje

Kiberpipa - Prejšnji teden ste zelo dobro sprejeli načrtovani Pipin odprti termin, ki se odvija vsak torek ob 19. uri v prostorih Kiberpipe. Po razmeroma teoretičnemu uvodu si bomo ta teden pogledali bolj praktične napotke za povezovanje operacijskih sistemov Windows in Linux s pomočjo protokola Samba.

Poskus deljenja datotek med različnimi operacijskimi sistemi s pomočjo Sambe v domačem okolju je za marsikoga boleča izkušnja, ki jim da občutek, da so stvari nepotrebno zahtevne. Gašper Žejn bo v svojem predavanju predstavil orodja, ki pridejo priložene novim Linux distribucijam, in napotke, kako jih uporabljati. Predstavljeni bodo tudi razni načini, kako lahko naš sistem samodejno odkrije, kaj vse teče na omrežju in znotraj sistema samodejno predpripravi povezave, da je kasnejše povezovanje hitro in preprosto.

Gašper Žejn bo tako vodil predavanje, kako s KDEjem odvezati zavezano domače Samba omrežje

9 komentarjev

Pogovor z našo člankopisunko na Radiu Kranj

Slo-Tech - Roko na srce, odziv na prvi in drugi del članka o poškodbah pri delu z računalnikom je presenetil celo vodstvene delavce pri dotični spletni strani. Članka sta dosegla izjemen odziv, ki je bil sto odstotno pozitiven. To so opazili tudi na Radiu Kranj in povabili avtorico na pogovor.

Na frekvenci 97,3 MHz boste danes lahko od 14.30 do 15.30 spremljali živ pogovor s Tino Kogoj. Kdor še ve, kaj je to radio, naj preklopi na omenjeno frekvenco. Mogoče boste pa izvedeli še kaj novega [:D].

42 komentarjev

Nov članek: Poškodbe pri delu z računalnikom, 2. del

Slo-Tech - Tina Kogoj je spisala še drugi del članka, ki svari pred zahrbtnostjo računalnikov. V prvem delu je opisala različne vrste težav, ki se pojavljajo pri delu z omenjenimi ničvredneži, v drugem pa obljublja načine za varnejše delo z njimi. Če se katero izmed vaših početij pri uporabi računalnika nahaja v prvem članku, vam drugega toplo priporočamo, ker vas lahko reši bolečin, slabe volje, odvečnih kilogramov in vrtoglavice.

Če članek preberete v naslednje pol ure, vam kmalu podarimo še brezplačni drugi del članka o vodnih blokih.

12 komentarjev

Nov članek - Poškodbe pri delu z računalnikom

Slo-Tech - V roki držite miško. Z desnim kazalcem se premikate po dotični spletni strani in berete ravno to novico. Začutite nenadno ostro bolečino v desnem zapestju, ki popusti čez tri sekunde. Rečete si "ah, saj ni nič" in nadaljujete z delom.

Resnica zna biti popolnoma drugačna. Ravno zato je Tina Kogoj za vas napisala prvega od dveh delov članka, ki opisujejo simptome poškodb pri delu z računalnikom ter načine, kako se jih rešiti. Za vse, ki za računalnikom preživite ne ravno neznatno količino časa, je članek več kot priporočljivo branje.

Nastavi stol. Popravi držo. Zravnaj se, zaboga, in -- klikni. [:D]

37 komentarjev

Danes NEST.2004

Slo-Tech - Danes, točno ob 14. uri po srednjeevropskem poletnem času, bomo odprli vrata Slo-Techovega dogodka leta NEST.2004. Od Elektro-Primorska smo uspešno dobili 83-kilovatni vod, tako da z dobavo energije vašim računalnikom in vgrajeni množici ventilatorjev ter osvetljave ne bo težav. Prav tako se podatki že veselo zbirajo na DC++ priklopni točki, trije Pentiumi 4 ter AMDji 64 pa že poganjajo namenske strežnike.

Jutri za vas pripravljamo dvoje predavanj. Andraž Tori vam bo predstavil zmogljivo odprtokodno aplikacijo za nelinearno urejanje videa, sledilo pa bo predavanje Andreja Budje, ki bo govoril o prihajajočem operacijskem sistemu Windows Longhorn.

V komentarjih na novico bosto našli še...

26 komentarjev