»

Office 2003 je dobil SP2

Slo-Tech - Te dni, natančneje včeraj, je Microsoft izdal skupek popravkov za Office 2003, tokrat pod imenom Service Pack 2. Gre predvsem za veliko število popravkov na pordočju varnosti, stabilnosti in same zanesljivosti pri uporabi.

Sam paket je velik 50MB, če pa nimate dostopa do inštalacijskega CD, pa bo datoteka velika 100MB. V obeh primerih je dosegljiva na downloads.microsoft.com, kjer se nahaja tudi nekaj tehničnih podrobnosti o samem servisnem paketu.

Pri vsem je verjetno najbolj dobrodošla nova funkcija Outlooka, ki se imenuje Phishing Protection, že nekaj časa na voljo uporabnikom IE 7.0. Gre za zaščito lastnih informacij, ki bi jih lahko kot odgovor posredovali na kak email, poln zlobne kode.

Naj omenim še to, da bodo vsi, ki imajo inštaliran Microsoft Baseline Security Analizer v2.0, obveščeni o samem servisnem paketu za Office 2003, v kolikor je Automatic Updates nastavljen tako, da vas obvesti o novih popravkih.

15 komentarjev

Tokrat varnost za ta konec tedna

Slo-Tech - Najprej za vse, ki imaste nameščen Microsoftov program AntiSpyware (Beta). Dan po tem, ko je ta teden Microsoft izdal popravke, se je na internetu pojavil virus, znan pod imenom Bankash-A Trojan. Ta vam bo poskušal izklopiti ali izbrisati AntiSpyware, prav tako pa je možno, da bo poskušal ukrasti zaupne informacije, kot so na primer gesla, saj bo prežal nad tipkami, ki jih boste pritisnili. Novica.

Druga novost pa zadeva uporabnike Windows Server 2003. Po tem, ko je izšel Servisni Paket 1 "Release Candidate" 1 (krajše SP1 RC1), je sedaj izšel SP1 RC2. Na voljo je tako za 32-, kot za 64-bitne različice. Tukaj.

73 komentarjev

Microsoft bi samo malo pokukal

Slashdot - Pred kratkim je Microsoft začel z novim programom, ki so ga poimenovali Genuine Advantage in vam omogoča, da Microsoft anonimno preveri, če imate legalno različico Oken. Če se izkaže, da imate, vam bodo podarili aplikacijo Photo Story 3, pripravljajo pa še kopico drugih dobrot kot so popusti pri drugih akcijah in ugodnosti pri spletnih storitvah.

Optimistične želje o 20.000 sodelujočih uporabnikov so se v enem mescu hitro izkazale za nepotrebne. Dobili so že preko 800.000 poročil. Podatki o tem koliko jih je legalnih in koliko ni zaenkrat še ni znano. Vendar že krožijo govorice, da bi bilo lahko to preverjanje v prihodnosti - obvezno.

Še posebej, ko bodo Microsoftovi finančni analitiki in delničarji ugotovil natančno kolikokrat po 103.164,00 tolarjev izgubi za vsako nelegalno kopijo.

18 komentarjev

Ballmer: Windows cenejši kot Linux

Microsoft - Steve Ballmer, prvi mož prve softverske hiše, je napisal e-pismo o tem, kako je za podjetja Windows cenejši kot Linux oz. UNIX. Kot prednosti omenja predvsem majhne stroške postavitve, manj potrebnega časa za načrtovanje, več razpoložljivih strokovnjakov, manjše število potrebnih strežnikov ter nenazadnje tudi varnost in hitrost. Za primerjavo navaja še nekaj ne-sponzoriranih podjetij, ki so z izbiro Microsoftovih izdelkov prihranila veliko časa in denarja.

Ali (spet) prihajajo časi, ko se bodo ljudje naučili računati?

65 komentarjev

Spet luknje v Windowsih

Slashdot - Microsoft je izdal seznam desetih novoodkritih lukenj v operacijskem sistemu Windows. Med njimi po kritičnosti najbolj izstopata dve.

Prva omogoča izvajanje zlobnekode™ skoz luknjo v pregledovanju JPEG slik. Če je uporabnik prijavljen kot administrator, to potencialno omogoča komurkoli izvajanje poljubne kode na ciljnem računalniku.
Druga pa se ukvarja prav tako z izvanjanjem zlobnekode™, tokrat skozi luknjo v Raziskovalčevi podpori za stisnjene (ZIP/CAB) datoteke. Ta prav tako kot prejšnja tudi omogoča spremnijanje datotek na računalniku ter izvajanje poljubnih ukazov.
Sta pa obe luknji že popravljeni v drugem servisnem paketu za Windows XP, popravki za Windows 2003 Server se pa dobijo na Microsoftovi strani.

Izvorna novica.

31 komentarjev

Popravki za IE od sedaj samo za Windows XP

Slashdot - Microsoft se je odločil, da bo od danes naprej izdajal varnostne popravke samo za Internet Explorer za Windows XP in novejše sisteme. Tako je skoraj 200 milijonov uporabnikov, ali 49.2 odstotka, ostalo brez kakršnih koli varnostnih izboljšav za svoje Windows 2000, ME, 98 in 95, slednje pa je vse prej kot v skladu z Microsoftovimi obljubami o varnosti. Microsoft svojo odločitev utemeljuje z odgovorom, da je logično, da so najnovejše različice najbolj varne, obenem pa je zanikal, da izkorišča trenutno varnostno situacijo za monopoliziranje trga.

A če na situacijo pogledamo še iz druge luči - morda bo pa to pomenilo dodatnih 200 milijonov uporabnikov za alternativne brskalnike in večjo konkurenco za Microsoft. Sicer vam pa tudi ostane 'poceni' nadgradnja tako programske kot tudi s tem povezane strojne plati vašega računalnika.

29 komentarjev

Microsoft vabi krekerje

The inquirer - Microsoftov vodilni mož na območju Velike Britanija, Alistair Baker, vabi krekerje, da se preizkusijo pri vdoru v "nepremagljivi" WindowsXP ServicePack 2. Kot pravi g. Baker, je SP2 sploh prvi resen Microsoftov korak v boju z medmrežnimi nesnagami in vdori, zato bi bil navdušen, če bi komu uspelo premagati zaščito. Klik!, Klik! in Klik!

Ne klič' hudiča!

28 komentarjev