»

WinXP vs Win98SE vs WinME

CNet - Tukaj so pripravili primerjavo med prihajajočim Microsoftovim WinXP, legendarnim Win98SE in hroščatim WinME. Test je sestavljen iz delov. Vsak del ima svoj opis, primerjavo in na koncu zaključek. Na primer: stabilnost jedra, ravnanje z driverji, Internet dostop, multimedija,... Pridejo pa tudi do jasnega zaključka; WinXP na daje VSEGA kar je obljubil, daje pa VELIKO. Torej, tako pravijo na CNET, se ga splača imeti.

3 komentarji

WinXP upočasnijo sistem

The inquirer - Čeprav WinXP in Office XP dajejo izgled povsem solidnega operacijskega sistema/programa, ni vse tako kot bi moralo biti. Če gre verjeti CSA Research, ki so pred kratkim napovedali partnerstvo z Anandtechom, prehod na konfiguracijo Windows XP/Office XP ne bo ravno najboljši, saj bomo utrpeli kar precejšen padec zmogljivosti. Po njihovih podatkih, naj bi ta padec v primerjavi z navezo Windows2000/Office2000 znašal 26-49% (odvisno od konfiguracije). Za 26-49% manj zmogljiv računalnik! Sliši se veliko. Vendar meritve gor ali dol, ko bo podpora Windows 98/ME usahnila, bomo itak prisiljeni presedlati na nov sistem. Žalostno a resnično.

13 komentarjev

OfficeXP že skrekan

The inquirer - Hehe, medtem ko se Microsoft trudi z raznimi aktivizacijskimi metodami za svoj softver, se mu warez scene le smeje v brk. Dokaz za to je tudi to poročilo s The Inquirerja, po katerem sodeč je nedavno izdani OfiiceXP že skrekan in v obtoku po internetu. Če je zadeva resnična ali ne, presodite sami, toda jaz bi kar rekel, da je (*prikrit pogled na sveže spečen OfficeXP CD*) .

20 komentarjev

Opis WinXP in OfficeXP

Jaz - No, da ne bomo vedno prebirali tuje ekskluzivne opise raznih novitet, si lahko na tem naslovu preberete zelo temeljit in obširen opis novih WinXP in OfficeXP v slovenščini. Seveda ne gre za definitiven opis, saj je zasnovan na testnih različicah, toda moram priznati, da se je avtor zelo potrudil in poskrbel za obilje informacij. Priporočam ogled!

1 komentar