»

ajax Windows kot Web OS

Slashdot - Michael Robertson je dobro znana osebnost v internetni skupnosti. Med drugim je odgovoren za kar nekaj znanih projektov (kot npr. mp3.com, Linspire.com in po novem tudi ajax13.com). Tokrat pa je odgovoren za izid novega projekta pod imenom ajaxWindows, ki je internetni operacijski sistem. Služi lahko prenašanju zbirke mp3-jev in dokumentov med vsemi napravami s pipico v svet ter brskalnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

SiOL komunikator na voljo

vir: SiOL
SiOL - Pred kratkim se je tudi SiOL odločil zapluti v vode programov za hipno komuniciranje ( instant messaging). Tako so se odločili prirediti Eyeball messenger, ki je pod SiOL-ovimi barvami ugledal luč dneva kot SiOL Komunikator.



Sporočilnik se zna povezati z omrežji MSN Messenger, AIM, Jabber, Google Talk ter Yahoo Messenger. Prav tako pa lastniki SiOL paketov Duo in Trio dobite brezplačno zunanjo številko, za vsako dodatno pa boste plačali poldrugi evro mesečne naročnine. Naročniki ostalih SiOL-ovih paketov bodo morali plačati mesečno naročnino za vsako njihovo zunanjo številko, medtem ko tisti, ki nimajo s SiOL-om nobene pogodbe, ne bodo mogli...

42 komentarjev

MSN Web Messenger

Microsoft - Microsoft je pred nedavnim omogočil vsem svojim uporabnikom .NET Passporta (Messenger, Hotmail, MSN, Beta testerji), dostop do njihove storitve za izmenjavo sporočil, MSN Messenger, preko vašega spletnega brskalnika, kar je še posebej uporabno, če ste za požarnim zidom, ki preprečuje povezavo na MSN Messenger server. Storitev je še v fazi testiranja in sprejemajo predloge ter komentarje. Končna različica naj bi prišla nekje proti koncu tega leta.

Sistemske zahteve za uporabo storitev:
- MS Internet Explorer 5.0, Netscape 7.0 ali Mozilla 1.6 na operacijskem sistemu Windows
- Povezava na internet
- .NET Passport
- Izključeno blokado Pop-up oken

Storitev, ki je vsekakor vredna preizkusa.

16 komentarjev

Nadgradnja XBoxa

Microsoft - Microsoft je spročil, da je že začel z razvojem novega orodja za igralno konzolo Xbox Live. Imenovalo se bo "Tsunami" in bo uporabnikom Xbox Live prineslo nove storitve, ki jih bo Microsoft nudil prek spleta. Uporabniki Xboxa naj bi nove storitve začeli uporabljati šele čez leto dni. Xbox Live bo omogočal, da se bodo lahko uporabniki Xboxa s pomočjo MSN Messengerja povezovali z uporabniki osebnih računalnikov, omogočal bo shranjevanje podatkov različnih klanov (ime, razna sporočila, rezultate dosežene pri igrah ...), omogočal bo lažje vgrajevanje več različnih načinov boja v igre, s katerimi bodo lahko upravljali tako igralci sami kot izdajatelj igre, uporabniki se bodo lahko povezovali v igre z lastnimi avtarji, omogočeno pa bo tudi prenašanje novih igralnih površin v igre, ki jih bodo posamezniki objavljali na spletu. Klik!

1 komentar

EU proti .NET tehnologiji

Reuters -

Evropski uniji je očitno zasmrdela ta Microsoftova tehnologija, saj si hoče stvar dodobra ogledati. Pri EU želijo biti namreč prepričani, da .NET Passport v skladu z evropskimi zakoni o varovanju podatkov - Uporabnikove podatke lahko firma uporabi ali posreduje tretji osebi le na podlagi uporabnikovega dovoljenja.

.NET Passport storitev, je namenjena predvsem olajšanju poslovanja po internetu, saj omogoča uporabnikom (danes že več kot 100 mio registriranih uporabnikov), da shranijo uporabniško ime, geslo, številko kreditne kartice, ipd na eno mesto, na .NET. Če se še niste registrirali - uporabnik mora vpisati elektronski naslov, telefonske številke ter zgoraj naštete podatke. Microsoft trdi, da je to čisto prostovoljno.

Microsoft v svojo obrambo seveda trdi, da je .NET Passport popolnoma varen in da sovpada z EU zakoni...

8 komentarjev

Umazano delovanje MSN

Linux Today - Microsoft je pred časom v MSN vklopil detekcijo brskalnikov in vsem, ki konkurirajo Explorerju, preprosto onemogočil prikaz strani. Navajali so, da drugi brskalniki strani ne prikažejo pravilno, kar se je kmalu izkazalo za popolno laž. Tako so na primer uporabniki Konquerorja z 'zlaganim' podpisom strani lahko gledali normalno. Šlo je še za en poskus monopolizacije trga, ki se v zadnjem času predvsem z XPji kar vrstijo. Zaradi slabe publicitete, ki so jo s tem poželi, so morali svojo odločitev umakniti.
Kot kaže imata Opera in Amaya še vedno vizualne probleme s prikazovanjem strani MSN. Le, da naj bi tokrat šlo za probleme z brskalniki in ne MSjem...

3 komentarji

Prvi virus v MSN Messenger

The Register - Pojavil se je prvi virus, ki se razširja s pomočjo MSN Messenger programa. W32/Hello, internetni črv, se širi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, kot datoteka Hello.exe. Če uporabnik klikne na to datoteko, ki je v resnici Visual Basic 5 aplikacija, črv napravi bližnjico brez imena in ikone v start-up mapi v Windows-u. Potem se bo poskušal poslati vsem ljudem na kontaktni listi uporabnika MSN Messenger programa.
Če MSN Messenger ni instaliran na računalniku v pričakovani mapi, se bo namesto črva prikazalo sporočilo: "Run-time Error '91'. Object variable or With block variable not set."
Ta črv je označen kot low risk, ker se ne razširja hitro ter ne povzroča dosti škode. Vseeno pa je v opozorilo uporabnikom, da naj bodo previdni tudi pri programih za "instant messaging".

4 komentarji