»

Poslovni rezultati Seagata nad pričakovanji

The Register - Poslovni rezultati Seagata za tretje fiskalno četrtletje v letu 2009 so nekoliko slabši od četrtletja poprej, a vseeno ne tako slabi, kot so se bali, da bodo. Prihodki od prodaje so znašali 2,1 milijarde dolarjev, kar je za 170 milijonov dolarjev manj kot v prejšnjem četrtletju, a še vedno bolje od načrtovanih 1,6 do 2 milijard. Preliminarni izidi kažejo, da skupni rezultat negativen, tako da dividend ne bo. V predpreteklem četrtletju so izplačali tri cente na delnico, kar jih je stalo 60 milijonov dolarjev (kljub izgubi skoraj pol milijarde dolarjev). Prav tako bodo nadaljevali s prestrukturiranjem z namenom zniževanja stroškov in doseganja dobička v letu 2010.

0 komentarjev

Seagate skrajšuje garancijo

Seagate - Po več kot štirih letih petletne garancije na Seagatove diske, je te ugodnosti konec, poroča The Tech Report. S prihodnjim letom bodo goli (OEM) trdi diski serij Barracuda in Momentus imeli le še tri leta garancije, medtem ko bodo škatlaste (retail) verzije za zdaj še ostale pri petletni garancijski dobi. Zahtevnejši diski iz razreda enterprise, kamor sodijo serije Savvio, Cheetah, Barracuda ES in SV35 bodo prav tako obdržali stari sistem. Diski, kupljeni pred 3. januarjem, bodo seveda obravnavani po starem.

Seagate je na spremembo utemeljil nekoliko smešno. Pravijo, da bodo tako uporabnikom ponudili garancijske pogoje, ki so trenutno standard v tej industriji in bolje ustrezajo Seagatovim partnerjem in strankam. Poudarjajo še, da se 95 odstotkov vseh reklamacij tako ali tako zgodi v prvih treh letih po nakupu. Uradno naznanilo.

25 komentarjev

Poravnava: Seagate lagal!

Slashdot - V starih časih, ko smo zmogljivosti računalnikov merili še v kilohercih in kilobajtih, je kapaciteto najvajal vsak po svoje, kasneje pa je obveljalo, da bodo za količino 210 zlorabili kar predpono kilo, saj razlika med 1000 in 1024 res ne bode v oči. Tako je 1K postalo 1024, 32K pa 32.768.

V moderni dobi diskov, ki presegajo gigabajte, je razlika postala opazna. Operacijski sistemi so za preračun večidel uporabljali faktor 1024, proizvajalci pa 1000, saj so tako lahko disk z 8,59 . 1010 bajti prodali kot 86 GB. Kupcem pa seveda ni bilo jasno, kako je datotečni sistem pojedel 6 GB.

V ZDA se je skupina domnevno opeharjenih kupcev združila in tožila Seagate, saj naj bi diske reklamirali kot večje, kakor so bili v resnici. Čeprav je proces požel veliko skepse, se je Seagate raje odločil za izvensodno poravnavno. Vsi kupci, ki so diske kupili med 22. 3. 2001 in 31. 12. 2006, bodo upravičeni do vračila petih odstotkov kupnine ali dodatne Seagatove programske opreme. Vsi, ki so jih...

72 komentarjev

Seagate Savvio 15k

Techgage - Seagate, eno od vodilnih podjetij na področju izdelave trdih diskov, je v preteklem tednu napovedalo novega člana v svoji družini diskov, Savvio.

Ti trdi diski so v prvi vrsti namenjeni strežnikom, nov član družine z imenom Savvio 15k, pa postreže na vseh področjih z zelo impresivnimi podatki, vključno s tem da je narejen v velikosti 2,5 palca. Gre namreč za doslej najhitrejši trdi disk. Hitrost vrtenja plošč znaša 15.000 vrtljajev v minuti, dostopni čas pa znaša vsega 2,9 milisekunde. Po primerjavi naj bi bil do 10% hitrejši od 3,5" diskov s 15.000 vrtljaji in kar 35% hitrejši od diskov z 10.000 vrtljaji v minuti.



Zmanjšanje fizične velikosti diska se predvsem pozna na zmanjšanju porabe...

18 komentarjev

Novosti podjetja Seagate

Seagate - Največji svetovni proizvajalec trdih diskov, ki med drugim dobavlja svoje nosilce podatkov tudi za predvajalnike iPod, Seagate je včeraj v svojem prodajnem programu najavil kar nekaj novosti. Trgu bodo tako ponudili prvi 2,5 palčni trdi disk z navpičnim zapisovanjem podatkov (160 GB model za prenosnike), prvi trdi disk s Full Disc Encryption za podatke, ki zahtevajo višjo stopnjo varovanja, prvi 1 palčni 8 GB disk za prenosne naprave (podobni 6 GB model najdemo v iPodu) ter trdi disk namenjen za vgradnjo v avtomobile (zmožnost delovanja pri temperaturnem razponu od -35 do 85 stopinj).



Iz paketa desetih pomladanskih novosti ameriškega podjetja...

10 komentarjev

Seagate s petletno garancijo

Seagate - Med prepričevanjem svojega diska, naj vendarle zdrži več kot pol ure pod napetostjo, brez da bi se predčasno ugasnil med delom, sem z veseljem prebral sledečo novico. Diskovni velikan Seagate se je odločil podaljšati garancijo, ki jo daje na svoje diske. Od sedaj naprej imajo vsi diski, ki so bili kupljeni po prvem juniju letos, petletno garancijo. Seagatu seveda vse pohvale, saj si je s to potezo gotovo pridobil kakšnega kupca, upamo pa lahko, da bodo kmalu sledili še ostali proizvajalci.

15 komentarjev

Pamet premaga hitrost - vsaj pri trdih diskih

Neowin - Do pred kratkim so tako proizvajalci kot tudi kupci trdih diskov živeli v prepričanju, da potrebuješ za hitrejše delovanje diska večje hitrosti vrtenja in večji predpomnilnik, a so se motili. Tako je Seagate razvil NCQ tehnologijo s katero trdi diski s 7200 obrati/min delujejo hitreje kot konkurenčni trdi diski z 10000 obrati/min. Kaj torej NCQ počne? V bistvu je koncept relativno preprost: Večina današnjih trdih diskov bere in piše podatke glede na vrstni red zahtevkov, kar pomeni da bralno/pisalne glave "skačejo" in iščejo zahtevan podatek po celem disku.

NCQ pa naredi isto stvar, le da vse skupaj na malenkost pametnejši način: Vsi ukazi in zahtevki so shranjeni v posebni čakalni listi, kjer je lahko shranjenih do 32 zahtevkov/ukazov in če med izvrševanjem enega ukaza bralno/pisalna glava naleti na podatek, ki je zahtevan v enem izmed preostalih 31 zahtevkov/ukazov, bo najprej prebrala ta, pravkar najdeni podatek.

Rezultat? Seagatov trdi disk z NCQ in 7200 obrati/minuto je...

14 komentarjev

Seagatov prvak

X-Bit Labs - Pri Seagate Technology so danes predstavili nov trdi disk, ki se ponaša s titulo prvega diska velikosti 2,5'' na svetu, katerega plošče se vrtijo z 10.000 rpm. Novi disk se imenuje Savvio, na voljo pa bo v kapacitetah 36 in 73 GB in s podporo tehnologijam UltraWide SCSI, FiberChannel ali Serial Attached SCSI (SAS). Tehnične podrobnosti nam razkrijejo, da je disk za 70 odstotkov manjši od klasičnih diskov, pol kilograma lažji, porabi 40 odstotkov manj energije, 15 procentov hitrejši in zanesljivejši (1,4 milijona ur MTBF) od sedanjih 3,5'' diskov. Na prodajnih policah jih lahko pričakujemo proti koncu drugega letošnjega kvartala. Več o tem.

2 komentarja

Popoldansko ponedeljkovo branje

Zmaj

vir: Amdmb.com
več strani - Če se vam dogaja, da na tak dolgočasen dan, kot je danes, ne veste, kaj bi počeli, imamo na Slo-techu rešitev. Kot ponavadi, nam je nedelja postregla s kupom testov, in nekaj teh vam vam priporočamo tudi mi.

Na Metku.net so testirali Seagate Barracudo 7200.7, na Tech Warelabs pa so pod drobnogled vzeli Liteon-ov 52 kratni pekač. V Navijalski kavarni imajo kot ponudo dneva Chaintech FX71 Apogee, isto kartico pa so testirali tudi na Monkey Review-u.

Na AMDmb so si ogledali zanimiv dodatek prozornim stranicam, pri OC Modshop pa so oko vrgli na Zalmana CNPS7000A-Cu. Podoben test...

1 komentar

Novost

Jaz - Od sedaj naprej imate REGISTRIRANI uporabniki v levem delu strani tudi možnost "nove teme". Za tem se skriva seznam vseh tem spremenjenih v zadnjih 24urah, ki jih še niste videli. Zaradi zaenkrat še počasnega strežnika se stran nalaga kar nekaj časa. Saj bo bolje...

9 komentarjev