»

Nov članek: Barvno upravljanje na spletu!

sRGB (notranji) ter ProPhoto RGB (zunanji) barvna prostora

Slo-Tech - Naš kolega Dušan Smolnikar je za vas pripravil nov članek, ki nosi naslov Barvno upravljanje na spletu. V njem je dobro poznano problematiko ujemanja barv na različnih medijih, ki jo dobro poznajo tiskarji, razdelal za področje spleta. Po kratkem uvodu zgodovinske predstavitve barv na zaslonih se avtor posveti aktualnim problemom, teoriji za njimi in rešitvam pri doseganju verne reprodukcije barv na različnih zaslonih, ki so ali pa tudi niso primerno kalibrirani.

15 komentarjev

Spletna stran o varnosti na internetu

RTV Slovenija - S pomočjo Fakultete za družbene vede in Arnesa, je zaživel spletni portal SAFE-SI, ki je namenjen osveščanju o varni in zakoniti uporabi računalnika ter interneta. Na portalu lahko najdete celovit prikaz informacij o nevarnostih, ki prežijo na vas in vaš "mlinček", izveste ali ste "pirat", se preizkusite v znanju varne uporabe interneta in še mnogo več. Portal je še posebej usmerjen v štiri skupine: za otroke, najstnike, starše ter učitelje, kjer se da dobiti odgovore bolj specifične narave - glede iger in nasilja, blogov, zasvojenosti in podobno.

Čeprav se tu nahaja bolj računalniško pismena populacija, vam stran toplo priporočam kot referenco/revizijo za lastno ravnanje, seveda pa jo lahko priporočite vašim "rednim strankam", ki trpijo zaradi neznanja.[;)]

30 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Andrej Budja je za vse uporabnike in administratorje Windows sistemov spisal poučen članek o tem, kako jih čim boljše zaščititi pred zlobnimi stvarmi, ki prežijo na nas na raznih intra- ter inter- omrežjih. Tako je opisano upravljanje s popravki, požarnimi zidovi ter čiščenje razne navlake, ki vohuni za nami.

Vsekakor obvezno branje in sledenje navodilom za vse obiskovalce NEST-a in ostalih ožičenih zabav.

33 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Po predstavitvah tehnologij Radeona 9700, katerega poganja ATIjev čip R300, se je Senitel odločil, da še on spiše svoje videnje paradnega konja kanadskega grafičnega giganta. Spisal je zelo poučen članek o tehnologijah, ki jih prinaša R300, o njegovih prednostih, slabostih ter implementaciji v Microsoftovi že deveti različici knjižnice DirectX. Branje obvezno!

7 komentarjev

Linux 2.4

The Duke Of URL - Dosti ljudi je čakalo 2.4 verzijo jedra vse bolj priljubljenega operacijskega sistema Linux. Izid se je prelagal in prelagal, a končno smo ga ugledali. The Duke Of URL je spisal poučen članek, ki opisuje in razčlenjuje vse prednosti novega jedra, od podpore ATA-100 diskov ter PCMCIA kartic... Poučno branje za vse, ki se s tem ukvarjate ljubiteljsko, vam "Linux Destiny's Childom" pa stvari niti ni treba gledati, saj je to vam že itak znano . Članek si oglejte na tej strani.

0 komentarjev