»

Facebook preizkuša avtomatično prevajanje komentarjev

ZDNet - Najbolj razširjena in uporabna spletna storitev za prevajanje med različnimi jeziki je gotovo Google Translate, ki dokazuje, da se strojni prevodi po kakovosti vsaj počasi približujejo človeškim prevodom; še zlasti to velja, če en jezik v paru angleščina. Na svoji prevajalski rešitvi dela tudi Facebook, saj preizkušajo avtomatično prevajanje komentarjev uporabnikov v jezike drugih bralcev.

Storitev je za zdaj v fazi preizkušanja. To pomeni, da imajo zgolj nekateri uporabniki pri prebiranju komentarju na dnu funkcijo Prevedi, ki sporočilo prevede v jezik, v katerem imajo nastavljen uporabniški vmesnik. Izvorni jezik Facebook zazna...

25 komentarjev

Vroče v ljubljanskem podzemlju |

Kiberpipa - V novem tednu bo v Kiberpipi pestro, saj se imajo zgoditi kar štirje dogodki. Danes, 19.10., bo ob 18.30 potekal drugi Mobile Monday Slovenija v drugi sezoni, tokrat na temo Location Based Services. Priložnost boste imeli pobliže spoznati aplikacijo LPPbus, ki je kot strela z jasnega pred dvema tednoma presenetil slovensko twitter sceno (projekt bo predstavil avtor Matej Bukovinski), ter Odpiralni časi, "lep in uporaben lokalni iskalnik za Slovenijo, ki že od vsega začetka posluša odziv uporabnikov in se vedno trudi upoštevati želje vsakega izmed njih, pripravljenih pa je tudi nekaj novosti...", kot je povedal avtor David. Po predavanjih bo kot vedno čas za druženje, kjer boste lahko pobliže spoznali in poklepetali z avtorji in ostali razvijalci in ljubitelji vsega, povezanega z (mobilnimi) tehnologijami.

V torek bo na Pipinem odprtem terminu potekala okrogla miza na temo politizacije spleta. Da je splet vse bolj vpet v politično sfero, je že dolgo znano. Od e-demokratičnega...

0 komentarjev

Spletna stran s pregledom prostega programja

Ubuntu.si - Pri iskanju prostega programja, predvsem alternativ obstoječemu zaprtokodnemu programju se številni uporabniki soočajo s premajhno informiranostjo. A to se počasi spreminja.

K večji informiranosti uporabnikov bo tako gotovo pripomogla tudi spletna stran FOSSForUs (Free Open Source Software for Us), ki je namenjena vsem, ki bi na svojih računalnikih želeli brezplačno, a legalno uporabljati prosto programsko opremo.

Spletna stran ponuja brskanje med programjem glede na funkcionalnost programja ali pa iskanje alternativ zaprtokodnemu programju, vsak odprtokodni program pa vsebuje opis z zaslonskimi posnetki ter oceno uporabnikov.

Seveda pa je marsikateri odprtokodni program brez konkurence...

43 komentarjev

Slovenski forum "open source"

Odprta-scena - Že pred nekaj dnevi je vrata odprla stran Odprta-scena. Stran je namenjena prevajanju odprtokodnih programov, ter njihovemu promoviranju. To poteka s pomočjo "spletnega prevajanja", kar omogoča, da lahko pri prevajanju sodeluje kdorkoli kar preko spletnega brskalnika. Zahtevano je samo znanje angleščine in dostop do interneta. Pridite in prevedite vrstico ali pa napišite kakšen članek (npr. kako se nek odprtokodni program uporablja) ter tako pomagate slovenski odprti skupnosti. Na strani boste našli tudi že prevedene programe in spletne storitve, kot so XOOPS, PostNuke, Dev-C++, ...

9 komentarjev