»

Intelov poslovni izkaz nad pričakovanji

CNet - Intel je včeraj objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje, ki so pozitivno presenetili analitike in v zeleno barvo odeli vse pomembnejše tehnološke borzne indekse v ZDA. V omenjenem obdobju so zabeležili 9,4 milijarde dolarjev prihodkov, kar je več od pričakovanj, a za osem odstotkov manj kot v enakem obdobju lani (10,2 milijarde dolarjev). S tem so ustvarili za 1,9 milijarde dolarjev dobička, kar je za pet odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, a 300 milijonov dolarjev več od predvidevanj. V zadnjem letošnjem kvartalu kanijo prodati za 10,1 milijarde dolarjev izdelkov, predvsem na račun gospodarskega okrevanja in božične nakupovalne sezone.

9 komentarjev

Twitter vreden milijardo dolarjev

The Wall Street Journal - Twitter je končal s pomembnim krogom pridobivanja investitorjev, je dejal njegov izvršni direktor Evan Williams. Od podjetij, kot so T. Rowe Price, Institutional Venture Partners, Spark Capital, Benchmark Capital in Morgan Stanley so prejeli 100 milijonov dolarjev, za kar so jim pripisali desetodstotni lastniški delež v Twitterju. Z malo matematike vidimo, da celotno podjetje cenijo na milijardo dolarjev. Twitter je imel še pred enim letom štiri milijone obiskovalcev mesečno, letos pa jih ima 55. Spomnimo, da je letos Twitter že zbiral kapital in zbral 20 milijonov dolarjev pri vrednotenju podjetja na četrt milijarde dolarjev. Od kod torej Twitterju tolikšna rast? Bojda so uporabili enako metodo kot pri Facebooku, ki naj bi bil s 300 milijoni uporabnikov vreden 6,5 milijard dolarjev. Kako nameravajo investitorji iz Twitterja izvleči to milijardo, je drugo vprašanje. Bo spet pokalo?

7 komentarjev

Deset let Windows 95

Slashdot - Danes me daje prav posebna nostalgija, takšna računalniška. Pred desetimi leti na današnji dan so namreč izšli Microsoftovi Windows 95. Res je, operacijski sistem, ki je star že deset let, še vedno teče na kakšnem zaprašenem mlinčku in služi svojemu namenu. Washington Post je objavil članek, s katerimi so 24. avgusta pospremili izdajo Windows 95, ki je bila tedaj pravi medijski spektal. Microsoft je samo za reklame porabil 300 milijonov dolarjev, ko so naprimer zakupili dnevno naklado britanskega Timesa, izobesili stometrski plakat v Torontu in osvetlili Empire State Building v v barvah novega sistema. Klik!

23 komentarjev

Ste že mislili, da bo SP2 zares izšel, ane?

Google - Kot že neštetokrat, se je Microsoft spet zlagal pri napovedi o izidu drugega paketa popravkov za Windows XP. Dva dni nazaj smo napovedali, da naj bi se to zgodilo jutri (torej včeraj), a si je Microsoft ponovno vzel nekaj dni oddiha. Delo naj bi bilo končano že celo pred dvema dnevoma, po najnovejših informacijah pa pri Microsofotu zatrjujejo, da bo paket na voljo "kmalu", oz., bodo obljubljeni datumi za javno dostopnost paketa ostali nespremenjeni.

Jim verjamete?

27 komentarjev

Windows XP SP2 kmalu

Neowin - Jutri, 5. avgusta, bo izdana končna, RTM-različica drugega servisnega paketa za Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Naj ponovim, da je glavna novost v drugem servisnem paketu predvsem izboljšana varnostna infrastruktura, ki varuje sistem pred virusi, črvi ter vdori zlobnih hekerjev. Večje posodobitve je bil deležen tudi omrežni del, kjer sta bila prenovljena požarni zid ter podpora IPv6 omrežju ter dodana podpora Windows P2P-omrežju. Prenovljen je bil tudi spletni brskalnik Internet Explorer, ki končno zna zavračati neželena okna, boljše nadzira ActiveX-aplikacije ter boljše upravlja s prenosi.

Pomembni datumi:
5. avgust - Konča se vse delo na projektu
10. avgust - Možen prenos z Microsoftove strani (ta dan bo za nekatere prišel prej)
24. avgust - Service Pack bo na voljo preko "Automatic Updates" in WindowsUpdate

Koristna sredstva za IT osebje

26 komentarjev

Razmišljanje nekdaj zaposlenega pri Microsoftu

Si bo Microsoft izboril tudi monopol med novicami na Slo-Techu?

Seattle Weekly -
Microsoftove izdelke sem začel uporabljati pred 23 leti, ko sem bil star 11 let, in sem kot menedžer delal za Microsoft od 1991 do 1999. Kar nekaj let sem bil zvest Microsoftu. Čeprav sem se zavedal Microsoftovih pomanjkljivosti, sem vedno verjel, da se Mehki kar najbolj trudi, da bi izboljšal izdelke, kot je to npr. storil z Windows XP. Toda pred nedavnim sem doživel krizo zaupanja Microsoftu. Morda sem moral enkrat preveč ponovno zagnati računalnik.
Tako piše Jeff Reifman, nekdaj zaposlen pri Microsoftu. Ko je zapadel dvomom in končno poskusil alternativni operacijski sistem MacOS, se čudi, kako je mogel toliko dragocenega časa zapravit za naprošanje računalnika, naj se zaustavi....

48 komentarjev

300 milijonov dolarjev za XP SP2

Neowin - Microsoft namerava porabiti 300 milijonov ameriških dolarjev za splavitev najnovejšega Service Packa za operacijski sistem Windows XP. Od izida naprej bodo vsi osebni računalniki s prenaloženim opracijskim sistemom Windows XP že vsebovali SP2, prodajalci računalnikov pa naj bi tudi na vse ostale računalnike pred prodajo opremili s tem Service Packom. Tako naj bi v najkrajšem času vsi uporabniki tega operacijskega sistema imeli tudi SP2, ki prinaša pomembne dodatke, ki pripomorejo k varnosti samega sistema.

Najpomembnejša novost SP2 je aplikacija Security Center, ki je privzeto vklopljena, v primerjavi s prejšnjo verzijo pa prinaša malo bolj napreden požarni zid za vse mrežne povezave ter samodejno...

32 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Vedno vam z veseljem povem, da pojdite prebrati novo izdajo spletnega futuristično-zajebantskega cajtnga ZZZ Online. Kaj prinaša 128. izdaja? Prebrali boste lahko vse o letečih internetnih baznih postajah, na katere se boste brezžično povezali s hitrostjo 50 megabitov v sekundi, o tem, da lahko na dražbi kupite star ruski space shuttle za 6 milijonov dolarjev, in še o mnogočem. Da ne govorimo, da je na sliki tedna lokostrelka, ki lok upravlja z nogami. Hehe [:D].

0 komentarjev