»

AMD ponudil popravek

X-Bit Labs -

AMD je izdal popravek za napako Athlonov 64 in Opteronov, ki bi lahko povzročila, da bi sistemi z omenjenima procesorjema zmrznili sredi delovanja. Novo verzijo BIOS-a bodo kmalu dobili vsi izdelovalci matičnih plošč, ki bodo končne potrošnike obvestili, kako popravek aplicirati.

Napaka, ki so jo pred kratkim odkrili, se zgodi izjemno redko. Do nje lahko v izjemno redkih pogojih pride pri izvajanju instrukcije REP MOVS, pri čemer procesor vrne napačen rezultat ali zmrzne. V letu dni, kolikor so Opteroni na trgu, še ni informacij, da bi se napaka v resnici dogodila. Več o tem.

6 komentarjev

Mandrakelinux 10.0 za AMD64

PC Linux Online - Izšel je Mandrakelinux 10.0 Official za platformo AMD64 (Athlon64 in Opteron). Po navedbah MandrakeSofta naj bi bil izdelek optimiziran za popolno izkoriščenje novih možnosti, ki jih prinaša nova generacija 64-bitne arhitekture. Linux naj bi bil 20% hitrejši kot na 32-bitnih sistemih, seveda pa je zagotovljena popolna združljivost s 32-bitnimi aplikacijami. Več informacij in prednaročilo sistema s 15-odstotnim popustom.

61 komentarjev

Izšel Mandrake Linux 10.0 Official

Nadzorno središče

OSNews - Uradna izdaja Mandrake Linuxa 10.0 (Official) je na voljo za člane kluba uporabnikov Mandrake Linuxa in za naročilo v paketnih izdajah. Temelji na izdaji za skupnost (Community), ki je izšla pred nekaj tedni, zato vsebuje podobno programsko opremo, vendar je bistveno bolje preskušena.

Mandrake Linux 10.0 Official obljublja pohitritve, saj uporablja jedro Linux 2.6 in namizno okolje KDE 3.2. Priložen je tudi GNOME 2.4, različica 2.6 pa je seveda izpadla, ker ni bila v izdaji za skupnost in je zato premalo preskušena. Nova različica francoske distribucije Linuxa ima prenovljen izgled s temo Mandrakegalaxy II in prepozna še več strojne opreme. Izbiramo lahko med tremi paketi:...

8 komentarjev

8-procesorski AMD Opteron sistemi

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so objavili novico o tem, da bo vsaj en proizvajalec izdal svoj strežniški sistem z osmimi AMD Opteron procesorji. Do sedaj so tako zasnovani sistemi vsebovali dva ali pa štiri Opterone.
AMD izdeluje tri serije Opteronov: 100, 200 in 800. Slednji vsebujejo 1 MB L2-predpomnlnika, 128 KB L1 ter uporabljajo tehnologijo Hyper-Transport. Prav tako bodo znali sodelovati v navezi z največ 64 GB pomnilnika. Seveda pa se nam obeta tudi tehnologija PCI-X, ki je nadgradnja standardnega PCI in SCSI Ultra 320. AMD novice še ni komentiral, tako da lahko več informacij pričakujemo, ko bodo ti sistemi poslani v javnost. Klik!

9 komentarjev

Testi Athlona 64 FX-53

AnandTech - Na našem preljubem internetu so se začeli kot gobe po dežju, pojavljati testi novega AMD-jevega procesorja, ki se lahko pohvali z najvišjo delovno frekvenco izmed vseh AMD-jevih procesorjev. Kljub impresivnim 2,4 GHz, ki jih je omogočila nova CG revizija jedra in 1MB L2 predpomnilnika, je tudi najnovejši Athlon 64 FX-53 še vedno posajen na 940 nožic, ki mu med drugim omogočajo tudi 128-bitov širok pomnilniški vmesnik. Nič pretresljivo novega torej, razen morda cene 733 ameriških dolarjev, kolikor boste morali odšteti za ta petični procesor.

Z 9% višjo frekvenco se uspe FX-53 tudi v svojih, sicer za AMD tradicionalno šibkih točkah kot je npr. kodiranje DivX-ov, zelo približati najboljšemu kar premore Intel-ov namizni oddelek (P4 3.4 GHz EE) in se še dodatno oddaljiti od konkurence, kjer je AMD že poprej zasedal prvo mesto. Razlika med najboljšimi AMD-jevimi in Intelovimi namiznimi procesorji je, na splošno gledano, tako že skoraj zanemarljiva, čeprav so na nekaterih...

0 komentarjev

Kakšno je vreme v deželi MandrakeSoft?

OSNews - Sonce pripeka, sence primanjkuje, čakamo, da kdo prinese mrzlo ... khm, sok, izkoristiti želimo vsako priložnost za namakanje v mrzli vodi in povsem jasno je, da nas v življenju zanima samo še eno, in sicer v kakšnem položaju se nahaja francosko podjetje MandrakeSoft. Izdelovalec priljubljene distribucije Linuxa se je pred meseci znašel v velikih finančnih težavah in ČrnoglediZvezdogledi™ so napovedovali celo propad ene najvidnejših družb, ki se ukvarja s prosto programsko opremo. Kmalu po omenjenih težavah je podjetje izdalo Mandrake Linux 9.1, ki je bil med uporabniki odlično sprejet, zdaj se v celoti posvečajo novi različici, ki jo lahko pričakujemo še letos. Po vrhu vsega pa se vročim dnem kaj hitro pripeti, da jih popestrijo nevihte, njihove zveste spremljevalke, strele, pa so nas pravkar pošteno zadele, saj smo izvedeli, da sta MandrakeSoft in HP sklenila zanimiv dogovor. Kmalu bodo vsi namizni računalniki podjetja HP naprodaj z naloženim francoskim operacijskim sistemom,...

8 komentarjev

MandrakeSoft: Stečajni postopek, drugič

The Register - MandrakeSoft je včeraj najavil, da so v ponedeljek na sodišče vložili vlogo za pričetek prisilne poravnave.

Novica sledi predvčerajšnjemu poročanju o domnevnih težavah podjetja, kot je bilo razvidno iz zasebnega sporočila direktorja podjetja, ki se je nekako znašlo v javnosti. Podjetje ima sedaj čas brez pritiska upnikov sanirati podjetje ter poslovanje vrniti na zavidljivo (beri: ustrezno) raven.

6 komentarjev