»

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

ATi Catalyst

več strani - ATi je izdal skupek gonilnikov za svoje grafične kartice, ki ga je poimenoval Catalyst. Ti gonilniki prinašajo vrsto novih nastavitev v zaslonskih nastavitvah Microsoftovih operacijskih sistemov ter nasplošno omogočajo večjo prilagodljivost. Več o gonilnikih lahko preberete na HardOCPju, The Tech Reportu ter Hot Hardwareu. Končna ocena? Da, vredno si jih je vunpotegniti ter namestiti, čeprav ne prinašajo omembe vrednih hitrostnih izboljšav. Dolveka tukaj za Windows 98, tukaj za Windows ME, tukaj za Windows 2000 ter tule za Windows XP.

4 komentarji

Drame na Microsoftu

The-Ctrl-Alt-Del - Na The Control Alt Delete sem zasledil eno precej razveseljujočo novico, namreč, da se je Microsoft spravil izustiti Internet Explorer 6 Beta tudi nam, navadnim uporabnikom. Ves vesel se spravim vunvleči datoteko, ko opazim da ni več dostopna. Uradna razlaga: Na voljo bo ponovno v ponedeljek . Če se bo pojavil na isti povezavi, bo tale link v ponedeljek začel čudežno delovati. Do takrat pa - 404. Ne vem, kaj je bil vzrok takemu početju... Lahko, da so našli kakšen MEGA bug, možno je pa tudi, da je bil download strežnik praktično preobremenjen. Možno je pa, seveda, vse.

0 komentarjev

Zanimivost...

Jaz - Na HardOCP sem zasledil eno res zanimivo povezavo in moram priznati, da take eksotike ne vidimo vsaki dan. V bistvu gre za nekega tipa, ki je pretopil srebrni jedil... hmm... a ni to malo znano ? Pa saj to je naš Charles in njegovo srebrno vodno hlajenje!
Hehe, ok iz tega glupega izpada lahko pogruntate, da smo dobili nekaj omembe celo na slavnem HardOCPju, druge tuje strani pa še pridejo. Zahvala gre seveda Charlesu in njegovem srebrnem vodnem hlajenju in če se danes ne bo sesul strežnik, bomo priča rekordnem obisku. Juhej .

14 komentarjev

Kaj je DDR SDRAM?

HardOCP - O DDR SDRAMu se zadnje čase govori malodane na vsakem vogalu, toda redki so ljudje, ki dejansko vedo za kaj se gre. Jasno je, da gre za nekaj boljšega, kot SDR SDRAM, toda načini delovanja in dejanske prednosti ne spadajo med splošno znanje. Če vas take stvari zanimajo in podrobno preučite vse, za kar morate odšteti denarce, je ta članek na HardOCPju kot nalašč za vas. Gre za podrobno, toda laiku prijazno razlago delovanja in prednosti DDR SDRAMa. Tudi če ne boste razmeli vsega, boste po branju razumeli precej več ( oziroma tako vsaj pravijo na HardOCPju [;)]).

1 komentar