»

Linux Foundation s svojo Visa kreditno kartico

Kreditna kartica Linux Foundation

Slo-Tech - Pri Linux Foundation so se skupaj s podjetjem CardPartner in UMB banko odločili ponuditi svojo Visa Platinum kreditno kartico.


Linux Foundation bo za vsako izdano kartico prejela 50 USD ter določen odstotek od vsake transakcije, ki jo bodo opravili imetniki kartice. Ves tako zbrani denar pa bodo namenili za odprtokodne tehnične prireditve ter kritje stroškov potovanja članov odprtokodne skupnosti.

Kreditna kartica bo za začetek na voljo le v ZDA, obljubljajo pa tudi razširitev na ostale države.

Končno bomo lahko pingvina spravili v denarnico...

36 komentarjev

Mozilla odvisna od Googla?

The Register - Mozilla je objavila svoj finančni izkaz za preteklo leto, v katerem izstopa ena postavka. Lani sta namreč neprofitna Mozilla Foundation in profitna Mozilla Corporation skupaj zbrali 75 milijonov dolarjev, od česar jih je 66 milijonov posledica sodelovanja z Googlom. Mozilla Corporation ima z njim do novembra 2011 podpisano pogodbo, po kateri je privzet iskalnik po spletu v Firefoxu Google, za kar profitni organizaciji vsako leto v žep kane zajeten kupček denarja. Če se Google iz kakršnegakoli vzroka odloči, da pogodbe ne bo podaljšal, bi to seveda imelo neugoden vpliv na Mozillo. A tak korak je malo verjeten, Mozilla pa je poleg tega lani porabila "samo" 33 (od 75) milijonov dolarjev in ima skoraj 100 milijonov premoženja. Blog Mitchell Baker.

Za materialno prihodnost Mozille se tako ni bati, četudi se je davčna agencija IRS (ameriški DURS) odločila za rutinski pregled Mozilla Foundation.

66 komentarjev

Windows XP na 8 MHz in 20 MB

Slashdot - Medtem ko večina Windows uporabnikov nadgrajuje svoje mlinčke in vgrajuje 128-megabajtne grafične kartice, da bodo lahko v Windows Vista poganjali Minolovca, drugi podirajo rekorde v nasprotno smer. Slashdot poroča o skupini Nemcev, ki so se odločili, da bodo našli najšibkejšo možno konfiguracijo, na kateri je še možno pognati Windows XP.

Z dolgotrajnim poskušanjem in soočanjem s problemi pri nižanju takta so se nazadnje ustavili na zavidljivo nizki frekvenci in količini pomnilnika. Sistem je namreč deloval pri 8 megahercih in bil opremljen z - reci in piši - dvajsetimi megabajti RAM-a. Za vse...

23 komentarjev

Kaj bo novega v Gnome 2.8?

Evolution #2

OSNews - Po navedbah v razvojnem načrtu naj bi čez dober mesec izšel Gnome 2.8. Če vas zanima, kaj bo novega v prenovljeni različici namiznega okolja za Linux in druge Unixe, si brž oglejte prve zaslonske slike Gnoma 2.8 v razvojni stopnji. Po slikah sodeč bo nova različica prinesla minorne izboljšave, morda pa bo sočasno izšel tudi Evolution 2.0. Še vedno pa se ni polegla debata o novem načinu upravljanja z datotekami in mapami v Gnome 2.6. Mnogi podpirajo odločitev razvijalcev, nekateri pa ji ugovarjajo.

18 komentarjev

Povezovanje Mozilla Foundation in GNOME Foundation

Slashdot - Mozilla Foundation, ki se ukvarja z razvojem in promocijo programske opreme Mozilla in GNOME Foundation, ki razvija namizno okolje GNOME, želita tesneje sodelovati. Predstavniki obeh skupnosti so se zbrali na sestanku, kjer so razpravljali o skupnih načrtih obeh projektov. Govorili so predvsem o soočanju z Microsoftovima tehnologijama Avalon in XAML ter seveda tudi o prihodnosti novega paradnega konja Mozilla Foundation, Mozilla Firefoxa. Zapisnik sestanka.

0 komentarjev

Izšel Slo-Tech Linux 2.0!

Slo-Tech - Danes je izšla predstavitvena različica Slo-Tech Linuxa 2. Slo-Tech Linux 2 je brezplačna distribucija operacijskega sistema Linux. Namenjena je slovenskim uporabnikom, ki se želijo spoznati s čedalje bolj priljubljenim operacijskim sistemom. Slo-Tech Linux 2 je preprost za uporabo in ga ni potrebno namestiti na disk, saj sam teče z zgoščenke.

Slo-Tech Linux 2 je popolnoma prenovljen operacijski sistem z novo osnovo, ki se lahko pohvali z novim namiznim okoljem KDE 3.2, pisarniško zbirko OpenOffice.org 1.1, brskalnikom Mozilla Firefox 0.8, upraviteljem osebnih informacij Evolution 1.4 in mnogimi drugimi programi, ki jih potrebujejo za delo študentje in dijaki, pa tudi računalniški zanesenjaki, ki se želijo spoznati s prosto programsko opremo.

Na zgoščenki se nahajajo tudi:
  • GIMP, zmogljivo orodje za obdelavo slik
  • Blender, program za delo s 3D-grafiko
  • Cinelerra, ki skrbi za obdelavo video-posnetkov
  • Scribus, nov program za namizno založništvo
  • Quanta Plus, napreden urejevalnik...

52 komentarjev

Mozilla.org za koalicijo proti Longhornu

Mozillazine - Eden glavnih razvijalcev Mozille, Brendan Eich, je v novičarski skupini netscape.public.mozilla.seamonkey objavil zanimiv prispevek, v katerem razkriva načrte, ki so pomembni, da Mozillina tehnologija ostane uporabna in pomembna tudi v prihodnje. Eich načrtuje, da se mora Mozilla še naprej razvijati v odprto alternativo Microsoftovim tehnologijam, kakršna je na primer XAML in mora ostati dostopna na različnih platformah. Pri tem mora skleniti zavezništvo z drugimi odprtokodnimi projekti, med katerimi posebej omenja GNOME. Klik!

0 komentarjev

Mozilla 1.7b

Mozillazine - Izšla je Mozilla 1.7b, najnovejša razvojna različica programske zbirke Mozilla. Odslej bo priročni meni deloval tudi na straneh, ki ga onemogočajo, izboljšav sta bila deležna upravitelj piškotov in upravitelj gesel, prav tako pa tudi podpora CSS, grafične teme za Linux in sinhronizacija z dlančniki Palm. Ponovno je podprto pošiljanje informacij o sesutjih, predvsem pa se je v novi različici zmanjšal čas zaganjanja Mozille, prikazovanja spletnih strani ter pošiljanja in prejemanje pošte. Po dolgem času je razvijalcem uspelo tudi zmanjšati velikost Mozille. Slovenski jezikovni paket je že na voljo. Klik!

10 komentarjev

Ko simček ob meni postane vohun

BBC - Ameriška vojska pripravlja novo simulacijo. Kar pospravite svoje igralne palice in ploščke, ta bo simulirala kar celo mati Zemljo. Kolosalni projekt bi jim naj omogočil boljšo pripravljenost in analizo potencialnih kriznih žarišč. Poudarek ne bo na bojevanju samem, teveč interakciji z domačini in soočanju s pestrim naborom terenov in podnebji. To zahteva tako natančen fizikalen model, kot tudi prava razmerja pokrajne, vse do te mere, da bo mogoče zvezno prepešačiti celo Ameriko, ako vam srce to poželi.

Zaenkrat je površje njihove Zemlje še pusto, zmodelirali so le del Kuvajta, na katerem preizkušajo različne rešitve, ki jih bodo potem uporabili povsod.

Zabava pa si niti slučajno ne konča pri pohajkovanju skozi tropski deževni gozd. Dodajmo še evolucijski algoritem. Kar naenkrat so le biti tisti, ki občutijo Verdun na svoji koži, vojaki iz mesa in krvi pa počakajo na optimalno taktiko, kot bi je ne dovršila niti Napoleon in Rommel skupaj.

Učili so nas, da je prihodnost...

23 komentarjev

RJ Tarpley's Coffee Company ponuja zbirko kav Mozilla

Mozillazine - Podjetje RJ Tarpley's Coffee Company, ki se, kot lahko ugotovite že iz imena, ukvarja s prodajo kave, je na seznam svojih izdelkov dodalo posebno zbirko kav, posvečeno Mozilli. Lastnik podjetja, Ron J. Tarpley, je seveda ljubitelj kave, a hkrati tudi velik poznavalec Mozille, zato tesna zveza med njima ni nepričakovana. Vendar to še ni vse! Podjetje bo polovico dobička, ki ga bo pridobilo na račun zbirke kav Mozilla, namenilo skupnosti The Mozilla Foundation!

4 komentarji