»

Razvijalci iger sami nalagajo torrente

bit-tech.net - Pri razvijalskem studiu RedLynx, ki stoji za različnimi verzijami igre Trials, so priznali, da so na popularne piratske torrent strani kar sami naložili zadnjo izdajo igre, Trials 2: The Second Edition, ki je izšla že maja 2008. Razvijalci so se sicer poslužili trika in so uradno piratsko različico nekoliko spremenili. V primerjavi z legalno kupljeno igro piratizirana kopija ne omogoča pošiljanja svojih dosežkov na centralni strežnik razvijalskega studia. Za to potezo so se pri RedLynx odločili, ker menijo, da je piratstvo velik del našega življenja, proti kateremu se je nesmiselno boriti, temveč ga je bolje uporabiti v svojo prid. Z manjkajočim delom igre razvijalci upajo, da bodo pirati na koncu kupili tudi uraden izvod igre, veseli...

30 komentarjev

Novi rekordni 111M CCD

Slo-Tech - Pri DALSA Semiconductor so izdelali rekordni CCD senzor, ki vidi v do sedaj nedoseženi ločljivosti 111.000.000 točk. V poštevanki to pomeni 10.560 x 10.560 točk in je prvi senzor, ki mu je uspelo preseči mejo 100 milijonov točk.



Žalostni del novice je, da senzor ni mišljen za uporabo navadnih smrtnikov, kar daje slutiti že sama velikost (približno 10 x 10 cm). Razvili so ga namreč za potrebe astronomov, ki potrebujejo takšno ločljivost pri vizualnem odkrivanju vesolja.

13 komentarjev

Philips izdal prvo Blu-Ray enoto

X-Bit Labs - Iz Philipsa so včeraj sporočili, da so izdelali prvo Blu-Ray enoto. Omenjeni standard je bil razvit v skupini trinajstih podjetij. Med njimi najdemo večino vodilnih podjetij na področju zabavne elektronike. Na en enoslojni medij zapišemo za 27 GB podatkov, kar znese okoli 2 uri HDTV (high-definition television) videa. Seveda lahko v prihodnosti pričakujemo tudi medije, na katere bomo lahko zapisali do 54 GB podatkov.

Philipsova enota tako zna pisati na CD in DVD medije, brati pa zna tudi Blu-Ray medije. Prvič bo predstavljena na CES (Consumer Electronics Association) ta teden v Las Vegasu, medtem ko bomo morali počakati na nakup do druge polovice letošnjega leta. Večja razširjenost tega standarda pa je predvidena za prihodnje leto, ko bodo Blu-Ray začeli uporabljati tudi v filmskih studiih. Izvirna novica

15 komentarjev

E3 je zaključen

Slo-Tech - Prireditev, ki vsako leto pritegne igričarje in nasploh vse, ki jih zanima zabavna plat tehnologije, se je 14. maja letos končala. Število obiskovalcev se je gibalo okrog 65 tisoč, svojih 5000 izdelkov, od katerih bi jih naj 3500 izšlo do konca leta, pa je predstavilo 400 razstavljalcev. Po besedah mnogih se na E3 ni dalo videti ničesar revolucionarnega, vseeno pa so pričakovanja izpolnjena. Največ pompa je povzročil Half Life 2, takoj za njim Doom 3, izmed vseh ostalih iger, ki so bile predstavljene, pa bi rad izpostavil še Call Of Duty: United Offensive ter World Of Warcraft. Za eno so nas torej odpikali, dvatisočpetega pa se bo stvar odvila med 18. in 20. majem. Do naslednjič!

17 komentarjev

Večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Vsak malo bolj resen igralec se slej ko prej naveliča ubijanja neumnih računalniških nasprotnikov in začne iskati zabavo na medmrežju. Večigralski način igranja pa pogosto prinaša nemalo težav. Za začetek se je treba potruditi z namestitvijo, ki ni sestavljena samo iz preprostega zagona namestitvenega programa, ampak je treba z interneta prenesti tudi različne preobleke, mape, popravke in podobne datoteke, ki se uporabljajo. Ko je za to poskrbljeno, moramo najti še primeren strežnik za igranje in se malce spoznati z načinom igranja, da ne bomo proglašeni za največjega n00ba in da nas ne bodo brcali s strežnikov.

Pri vseh naštetih težavah vam bomo po novem poskušali pomagati s kratkimi...

7 komentarjev

Učenje zgodovine z računalniško igro

GamersHell.com - Europa Universalis II, ena izmed najbolj uspešnih iger razvijalskega studia Paradox Entertainment je dosegla uspeh še na enem področju, kjer se igre le redko pojavijo - v šolstvu. Seveda, ponekod so pri pouku računalništva že uporabljali nekakšne igre, ki pa so bile narejene posebej za izobraževanje in tako v primerjavi s pravimi igrami, ki so prvotno namenjene zabavi, zmazki. Na švedski šoli IT-Gymnasiet Västerås so se odločili, da temu naredijo konec. Prej omenjeno Europo Universalis II so začeli uporabljati za učenje zgodovine, saj igra vsebuje zgodovinsko točne podatke iz obdobja 1419-1819 in tako učence skozi zabavo seznani o dogodkih s prehoda iz srednjega v novi vek, predstavi...

7 komentarjev