»

Britanci tokrat prodali osebne podatke

BBC - Kot poročajo na BBC so nekateri zaposleni v T-Mobilu konkurenčnim podjetjem prodali na milijone osebnih podatkov T-Mobilovih uporabnikom. Konkurenčna podjetja so nato uporabnike, katerih naročniške pogodbe so bile pred iztekom klicali in jim ponujali sklenitev naročniškega razmerja pri njih.

Prodajalcem grozi kazenski pregon ter visoke denarne kazni.

Hmm, pa smo mislili, da naši osebni podatki nikogar ne zanimajo...

1 komentar

Kako je 8 pikslov Microsoftu odtrgalo milijone

Slashdot - Economic Times je eden izmed največjih indijskih poslovnih dnevnikov. Tokrat so objavili zanimiv članek o tem, kako je eno največjih podjetij na svetu, Microsoft, postalo privlačno za marsikoga, ki mu želi iztrgati čim več denarja. Recept je preprost: Denarjaželjnež™ poišče še tako minimalistično Microsoftovo napako, ki je ponavadi povezana z nepoznavanjem ali nespoštovanjem različnih narodnosti in kultur. Nato omenjeni zahteva povračilo in zmaga je na pladnju.

Redmondski gigant si je na tak način v preteklosti nakopal na milijone dolarjev stroškov, ko je moral zamenjati kar 200.000 kopij operacijskega sistema Windows 95. Zakaj? Ker je eno tisočinko procent pikslov nekega zemljevida pobarva z napačno barvo. Nekoliko bolj pa ga je največja softverska hiša pokronala, ko je v izdaji Windows XP za Latinsko Ameriko uporabnikom pri izbiri spola ponudilia tri možnosti: "nedoločen", "moški" in "psica". Klik!

20 komentarjev

Naslednja generacija procesorjev za mobilne naprave

AnandTech - Intel je predstavil novo družino procesorjev, PXA27x, v katero bosta vgrajeni dve novi tehnologiji: Wireless MMX, ki izboljšuje zmogljivosti in zmanjšuje porabo energije ter SpeedStep, ki še zmanjša porabo energije, saj spreminja hitrost glede na potrebe. Poleg tega je nova družina deležna tudi različnih varnostnih izboljšav.

Procesorji PXA27x so zaenkrat dostopni samo kot vzorci, vendar so cene za kos v seriji 10.000 procesorjev že znane: PXA270 s 312 MHz bo stal 32 ameriških dolarjev, pričakovani pa so tudi procesorji s 624 MHz. Novička ter uradna Intelova izjava.

1 komentar

Zakaj Intel ni na sodišču?

The inquirer - Microsoft se kar naprej zapleta v nekakšne pravne spore, ponavadi manjšega obsega in z različnimi konkurenčnimi podjetji, od časa do časa pa zaide tudi v večje konflikte, kot so različne preiskave zaradi monopolnega vedenja. In že zaradi svoje narave tudi ostala velika podjetja pogosto zaidejo v podobne težave - vendar pa eno najbolj pomembnih in največjih podjetij na računalniškem trgu, Intel, le redko zaide v pravne konflikte z organi pregona. Zaslugo za to ima po vsej verjetnosti naslednji dokument, ki zaposlenim narekuje, kako morajo ravnati s strankami in kupci.

4 komentarji

Kaj nam prinaša Toshiba?

The inquirer - Toshiba, ki zadnje čase ne doživlja svojih najbolj rožnatih časov, je danes najavila, da namerava v naslednjih nekaj letih izdati 93 izdelkov, ki jo bodo, vsaj tako upajo, ponovno popeljali do kraljevskega stolčka med azijskimi IT podjetji. Tako naj bi na tržišče poslali 50 inčni prikazovalnik, gorivne celice za prenosnike ter miniaturne trde diske. Za izvršitev tega nameravajo v roku treh let nameniti več kot trilijon jenov za opremo in razvoj. Klik!

0 komentarjev

Intel sedaj prijazen tudi do okolja

Neowin - Nedvomno mnogo izmed naših bralcev ve, da se pri proizvodnji računalniških komponent uporablja mnogo snovi, ki so do okolja vse prej kot prijazne. A različne resolucije in standardi, ki se v zadnjem času sprejemajo, vedno bolj "silijo" podjetja, da tudi na področju okolja poskrbijo za kakšno stvar. Tako bo Intel do tretjega četrtletja 2004 zmanjšal količino svinca v proizvodnji procesorjev za 95 odstotkov, kar naj bi bilo v skladu z mednarodnim pritiskom po čistejšem okolju. Klik!

0 komentarjev

Intel in Dell na sodišču zaradi patentov

X-Bit Labs - Če sem vas v naslovu morda zmedel - ne, Intel in Dell na sodišču ne bosta stala na nasprotnih bregovih. Prav nasprotno. Velikana sta se znašla na sodišču skupaj, saj ju skoraj neznano podjetje MicroUnity Systems Engineering toži zaradi intelektualnih pravic. Tako je MicroUnity začel tožbo proti Intel-u, ker naj bi slednji uporabil tehnologije kot je npr. Hyper-Threading, katerih patente si lasti MicroUnity in naj bi jih razvil pred desetletjem, Dell pa se je na sodišču znašel zaradi jemanja prednosti teh tehnologij v svojih PC-jih. Klik!

In sedaj bodo šli tožiti še vse kupce, ki svoje P4 navijajo ter s tem povečujejo načrtovane zmožnosti?

7 komentarjev

Več informacij o Intel-ovem rating sistemu

X-Bit Labs - Kot smo pred časom že poročali, bo Intel spremenil poimenovanje svojih procesorjev, predvsem zato ker večina neukih ljudi ne loči razlike med procesorji, ki jih loči le nekah MHz hitrejše vodilo. Danes pa so v svet pricurljale prve informacije o tem, kako bo nov sistem poimenovanja tudi izgledal.

Tako bi naj obstajali trije razredi, ki bodo delili procesorje glede zmogljivostni rang:
  • 7xx - Višji zmogljivostni razred:
    od prenosniških Pentiumov M Dothan (755 2,0 GHz do 715 1,5 GHz) ter namiznih Pentiumov 4 EE;
  • 5xx - Srednji zmogljivostni razred:
    od mobilnih P4 Prescottov do namiznih P4 Prescott (570 3,8 GHz do 520 2,8 GHz);
  • 3xx - Nižji zmogljivostni razred:
    od Celerona M (340 1,5 GHz do 320 1,3 GHz) ter namiznih Celeron Prescottov (340 2,93 GHz do 325 2,53 GHz).
Popolnejšo tabelo si oglejte na X-bit labs.

10 komentarjev