»

Asus s prilagodljivim prenosnikom

Daily Tech - Dandanes lahko v večini prenosnikov praviloma nadgradimo samo pomnilnik in trdi disk, saj se proizvajalci trudijo izdelati tem manjše in lažje izdelke, na račun česar trpi modularnost. Asus se je odločil, da bo šel za spremembo v drugo smer, zato je predstavil model C90, prenosnik, namenjen igričarjem.

Naprava temelji na sveži platformi Santa Rosa, lastniki pa lahko po izbiri vanjo poleg običajnih stvari vgradijo še grafično kartico (reža MXM), optični pogon in procesor, vse to brez posega v garancijo. Prenosnik tehta dobre 3 kilograme (vključno z baterijo, ki omogoča 4,5 ure dela) in je opremljen z bogato ponudbo periferije (med nadpovprečnimi lastnostmi so podpora 802.11n ter priključka eSATA in HDMI).

Izvorna novica.

21 komentarjev

Domače branje: "Kahn, David. 1973. The Codebreakers. New York: The New American Library."

Slo-Tech - Kahn, David. 1973. The Codebreakers. New York: The New American Library.

Ko je David Kahn leta 1967 objavil knjigo The Codebreakers, je knjiga v trenutku postala uspešnica, še danes pa velja za klasično delo na področju kriptografije. Kahn v knjigi ni opisoval kakšnih novosti na področju kriptografije, pač pa gre za delo, ki temeljito opisuje zgodovino...

8 komentarjev

Resnica o čeladah iz alu folije

Slashdot - Vsak normalen paranoik ve, da ga lahko pred branjem ali nadzorovanjem misli s strani vladnih satelitov precej učinkovito zaščiti čelada iz aluminija a.k.a tin foil hat. No, vsaj mislili so tako...dokler ni nekaj rezervnih paranoikov na inštitutu MIT preverilo, ali to resnično drži...

...In ugotovitve so za vse normalne paranoike uničujoče! Alu kapa namreč ne samo, da ne ščiti pred daljinskim nadzorovanjem misli preko satelitov - celo ojača določene frekvenčne pasove! Da je zadeva še hujša, ojača ravno tiste, ki jih uporablja vlada ZDA. To so frekvence od 1.2 do 1.4 GHz, ki jih aluminijasta "zaščita" ojača do 20db, frekvenco 2.6GHz, uporabljeno za mobilne telefone pa za 30 db. In vsi...

59 komentarjev

Ohišje iz naravnih materialov

Bit Technologies - V svetu modifikacij največ veljajo modifikacije, ki so zasnovane in izvedene v domači delavnici. V take modifikacije je vloženega veliko truda in živcev, saj se človek neredko sreča s težavami in problemi, katere je treba rešiti na pameten način.

Tole ohišje je prav iz teh voda. Narejeno je iz lesa, z dodatkom pleksi stekla. Ohišje si je avtor zamislil sam, ter ga tudi izvedel z maksimalno natančnostjo. Članek, ki ga lahko preberete na Bit-Tech, govori o nastanku tega, postopku izdelave, barvanju določenih delov ohišja, ter reševanju nastalega problema pri izdelavi.

Avtor članka je za izdelavo porabil 5 mesecev (od začetka, ko je prišla ideja, pa do konca, ko je nastal končni...

17 komentarjev

Skaal-tel's All in Oneder Helmet

MODTHEBOX - Modifikacij v pravem pomenu besede dandanes že primankuje. Predvsem zaradi že izrabljenih idej in vse "modifikacijske krame", ki se je da danes kupiti v vsaki malo bolje založeni računalniški trgovini. Če vam primankuje idej in če ste se kdaj vprašali, kaj narediti s staro vojaško čelado, multimetrom, napajalnikom, "kretnico" (switch) ter še nekaj malenkostmi, potem si poglejte tale članek, v katerem je avtor vse prej naštete stvari vgradil v vojaško čelado iz druge svetovne vojne. Ideja je zelo zanimiva, in čeprav izvedba ni najbolj profesionalna, je vsekakor vredna ogleda!

2 komentarja

Borg ohišje

Slashdot - Če ste mislili, da ste z zadnjo vgrajeno neonko dosegli vrhunec modifikacij na ohišjih, si oglejte ohišje, ki ga je sestavil Xor’Arch iz CaseJunkies. Celoten postopek iskanja informacij in izdelave je avtorju vzel približno 9 mesecev, a rezultat je več kot vreden. Pa naj danes raje slike govorijo ...





Več slik in avtorjeve komentarje projekta pa najdete tu.

17 komentarjev

Nov članek - Izdelava lesenih ohišij

Slo-Tech - Zadnje čase je veliko govora o modifikaciji računalniških ohišij, zatorej tudi ta panoga računalništva postaja vedno bolj priljubljena, avtorji modificiranih ohišij pa si vse pogosteje za cilj svoje "modifikacije" raje izberejo kar izdelavo celotnega ohišja.

In, kot ste morda že opazili, se od danes naprej na Slo-Techu nahaja članek, v katerem se je Eddy razpisal o izdelavi ohišja, izdelanega iz lesa. V svojem članku vam bo razložil vpliv oddajanja toplote...

25 komentarjev

Modifikacije ohišij

Slashdot - Na ta počasen petkov večer vam ponujamo še nekaj navdušujočih modifikacij, ki potrjujejo, da modificiranje računalniških ohišij ni več zgolj zanesenjaštvo, temveč se že podaja v vode umetnosti.

Na osebni strani Johanna Grundstroma, ki je znan tudi pod bojnim imenom Mashie, si lahko ogledate njegovo kolekcijo kreacij. Vsaka zase je posebna zgodba, ki jo je natančno opisal po korakih, dodal nasvete in tako ustvari bogat spletni vir informacij in namigov. Ogled obvezen, pa čeprav samo zaradi slinjenja.

6 komentarjev

Ko modifikacije preidejo na višji nivo

Bit Technologies - Majhne modifikacije so kar pogoste med nami, računalniškimi zanesenjaki, a redko kdo se spravi v kak večji projekt. Tudi na našem NESTu sem bil nekoliko razočaran, da ni bilo kakšnih večjih podvigov. Najdejo pa se redki ljudje z idejo, znanjem, voljo in nenazadnje tudi sredstvi za kakšne osupljive projekte. Za tegale me je kar malo strah reči, da je modifikacija ohišja, saj bi prej spadal v kategorijo moderne umetnosti. Slike končnega izdelka lahko pregledate tukaj, celoten projekt pa na tem naslovu.

12 komentarjev

MP3 v avtih

HardOCP - Verjetno se nihče ne bi branil poštenega MP3 predvajalnika v avtu, razlogov pa mi tudi ni potrebno naštevati, saj ste sami še kako dobro seznanjeni s prednostmi tega standarda. Dejansko uporabni MP3 avtoradiji so se začeli pojavljati komaj pred kratkim, marsikdo pa seveda ni čakal tako dolgo. Tu prednjačijo američani, ki so si v svoje avtomobile montirali celotne računalnike. En tak projekt lahko vidite tukaj in moram priznati, da je avtor opravil kar pošteno delo. Vseeno pa je ta "Digital Blazer" prava umetnija. Ni mi povsem jasno ali se takšni avti dejansko prodajajo v ameriki, ali pa je lastnik pravi mojster. Vsekakor vredno ogleda.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

4 komentarji

Kaj v resnici pomeni Athlon?

Jaz - Verjetno ste se kdaj vprašali, kaj za vraga sploh pomeni Athlon (ali mogoče kakšno drugo procesorsko ime). Intel je znan po tem, da za svoje izdelke uporablja zemljepisna imena iz Oregona, AMD pa je na tem pdoročju še neznanka. No, ime Athlon izviza iz stare Grčije, šlo je pa za nagrado, ki je bila podeljena zmagovalcu na turnirju umetnikov in športnikov, ki ga je organiziralo skoraj vsako mesto posebej. Athlon je v bistvu bila velika, posebej poslikana in okrašena amfora, polna olivnega olja.
Pa naj še kod reče, da na Slo-Techu ne skrbimo za splošno izobrazbo .

1 komentar