»

Medeninasta modifikacija

Datamancer - Na Datamancer portalu so objavili modifikacijo Viktorijanske glasbene skrinjice, ki je bila dopolnjena s pomočjo Hewlett-Packard ZT1000 prenosnika. Računalnik je popolnoma oblečen v medenino, vendar pa le to ne moti njegovega poganjanja Windows XP in Ubuntuja. Piko na i doda še držalo za pero v obliki pcmcia kartice.

Navdušenci modifikacij pa si lahko ogledate tudi vodič kako si lahko sami poceni izdelate medeninaste elemente.

Na novico nas je opozoril mrTwelveTrees, slava mu!

14 komentarjev

Office 2003 System Service Pack 1

OSNN - Microsoft je relativno hitro in dokaj tiho izdal prvi paket popravkov za Office 2003. Microsoft zagotavlja, da bo paket povečal varnost vašega sistema, prav tako pa naj bi prispeval k večji stabilnosti in zmogljivosti. Sprememb so deležni praktično vsi deli zbirke, posebej izpostavljen pa je InfoPath. Na Microsoftovi strani paketa popravkov so na voljo različne oblike prenosa z navodili za namestitev.

7 komentarjev

Group-Office 2.2 Pro

OSNews - Na trgu pisarniških zbirk ima Microsoft popoln primat z zbirko Office. v zadnjem času pa ji nekoliko težav pozvroča OpenOffice.org, predvsem zaradi ugodne cene in prenosljivosti. Morda pa se bo kmalu pojavil na trgu še kdo tretji, ki se bo problema lotil nekoliko drugače, in sicer preko spletnega vmensika. O podobni rešitvi je že govoril IBM, a alternative so že na voljo. Na OSNews so si ogledali Group-Office 2.2 Pro. Klik!

3 komentarji

Primerjava Office 2003 in OpenOffice.org

Slashdot - OpenOffice.org je v par letih dosegel stopnjo razvoja, v kateri se hitro uveljavlja kot nadomestek za drage pisraniške zbirke, predvsem Microsoftov Office. Za prehod na prosto zbriko se odločajo predvsem podjetja, ki jim za vrat dihajo "izganjalci piratskega programja". Postavlja se vprašanje, ali ni tako početje podjetij nekoliko preuranjeno. Ed Benincasa je na eWEEK-u objavil razultate raziskave, v kateri je sodelovalo več uporabnikov, ki so preizkusili najnovejši različici obeh zbirk. Je OpenOffice.org vreden preskusa ali Office 2003 svoje cene?

6 komentarjev

Sporazum Suna in Microsofta

Slashdot - Sun Microsystems in Microsoft sta velika rivala industrije programske opreme, zato niti ni pretirano presenetljivo, da sta se s tožbami napadala celih deset let. A očitno se je to neslavno početje končalo, saj sta podjetji dosegli sporazum, v katerem prekinjata spore iz preteklosti. Ti so bili večinoma posledica nespoštovanja patentnih pravic, največkrat s strani Microsofta, ki bo Sunu plačal 2 milijardi USD odškodnine. Zanimivo je, da je Sun zaradi zmanjševanja stroškov ravno na dan dogovora odpustil 3300 delavcev. Podjetji sicer zagotavljata, da bosta sodelovali pri razvoju sorodnih tehnologij, ki jih razvijata, predvsem pri strežniških rešitvah in seveda v navezi Java - .Net, kar bo še posebej zanimivo. Klik!

In še to: Microsoft obljublja, da bo odslej bolj prijazen do Jave.

9 komentarjev

Ko Microsoft jamo koplje, sam vanjo pade.

Slashdot - Microsoft Office ima mnoge možnosti, ki jih pri običajni obdelavi dokumentov sploh ne opazimo, ker jih ne potrebujemo nujno. Ena izmed takih je možnost sledenja spremembam, ki so nastale od nastanka dokumenta dalje. Prikupna možnost, a njena "žrtev" je postal Microsoft sam.

V okviru iniciative Get The Facts se nahaja nekaj dokumentov, v katerih redmondski velikan prepričuje stranke, naj nikar ne presedlajo na Linux, ker sploh ni poceni niti zmogljiv. Nekatere izmed njih si je ogledal tudi Michael Zalewski, ki je objavil članek, v katerem prikazuje smešne rezultate branja dokumentov s pomočjo sledenja spremembam.

Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje.

13 komentarjev

NetSky-Q očitno ne mara piratov

The Register - Včeraj se je začel širiti najnovejši črv iz serije NetSky, ki izkorišča varnostno luknjo v Microsoft iFrame. Luknja je sicer znana že 3 leta, navodila za njeno krpanje najdete tukaj.

Po okužbi se črv po elektronski pošti razpošlje naprej in poskuša nič hudega slutečega naslovnika zavesti s sporočilom o težavah pri dostavi pošte. 30. marca, torej danes, bo začel opozarjati nase z naključnimi piski, če ga v enem tednu ne boste odstranili, bo med 7. in 12. aprilom izvedel napad DDoS na strežnike www.kazaa.com, www.edonkey2000.com, www.cracks.st, www.cracks.am in www.emule-project.net.

Še klik do novičke v The Register in do podrobnejšega opisa črva na straneh F-Secure.

14 komentarjev

Zakaj je Microsoft Office boljši kot OpenOffice.org

Slashdot - Verjetno ga ni korenjaka, ki bi s trezno glavo trdil, da je OpenOffice.org boljša pisarniška zbirka kot Microsoftova. Bo že držalo, da v nekaterih pogledih je, v splošnem pa tega ne moremo trditi. A Microsoft se očitno zaveda, da mu prosta pisarniška zbirka preti kot huda konkurenca, saj marsikomu zadostuje za vsakdanje delo.

V ta namen so napisali kratek dokument, ki "dokazuje", da je OpenOffice.org mala malica za Redmondsko pisarno. Dokument napada skoraj vsako prednost odprte zbirke, tudi to, da je brezplačna, prosta in združljiva z Microsoftovo. Med drugim omenja, da so uporabniki Microsoftovega Offica tudi bolj varni pred virusi. Klik!

Očitno se Bill in Steve že pošteno potita, da organizirata takšne akcije.

64 komentarjev

Microsoft kaznovan z globo v višini 497,2 milijonov EUR

CNN.com - Potem ko so članice EU podprle izrek kazni zaradi zlorabe monopola proti Microsoftu, je bil ta danes s strani Evropske unije kaznovan s kaznijo v znesku 497,2 milijonov EUR oz., preračunano v Microsoftu bolj domačo valuto, 611,8 milijonov USD. EU je Microsoftu naložila tudi 120-dnevni rok, v katerem mora konkurentom na področju strežnikov v delovnih okoljih razkriti dovolj informacij, da bodo njihovi izdelki lahko popolnoma kompatibilni z Okni.

Očitno Microsoftovi izgovori, da je početje, zaradi katerega je kaznovan v EU, v ZDA povsem dovoljeno, niso pomagali.

23 komentarjev