»

Intel kupuje Wind River

Tečaj delnic Wind Riverja

vir: Yahoo News
CNet - Glavna novica na spletu te dni je Intelova napoved, da kani kupiti podjetje Wind River. Slednji se ukvarja z razvojem programske opreme za tako imenovane embedded naprave. Za podjetje bodo odšteli 11,50 dolarja za delnico, kar je njihov tečaj včeraj izstrelilo navzgor za skoraj 50 odstotkov. Skupno bo tako Intel odštel 884 milijonov dolarjev gotovini za Wind River, ki je imel lani 360 milijonov dolarjev dohodkov in ima več kot 1600 zaposlenih. Uradno naj bi se postopek končal še letos poleti, ko bo Intel dobil tudi uradne blagoslove vseh državnih inštitucij za varovanje konkurence.

Za nakup se je Intel odločil, ker je Wind River glavni proizvajalec programske opreme za embedded naprave, s čimer bo Intel še okrepil svojo...

2 komentarja

Radeon X1050

Hkepc - AMD naj bi v kratkem predstavil novo grafično kartico najnižjega cenovnega in zmogljivostnega razreda, Radeon X1050. Temeljila bo na grafičnem jedru RV370, na katerem temeljijo tudi grafične kartice Radeon X300, X550 in X600, katere naj bi s posodobitvijo BIOS-a lahko "preimenovali" v X1050. Jedro s frekvenco 400 MHz vsebuje 4 Pixel cevovode ter dve Vertex Shader enote, družbo pa mu dela 128 bitni pomnilnik s frekvenco 400 MHz. Kupcem bo nova kartica na voljo predvidoma okoli božiča.

Več o tem na HKEPC.

29 komentarjev

Najmanjši računalnik

Hočete dokaz?

Slo-Tech - General Micro Systems je predstavil revolucionaren izdelek, ki sliši na ime Spider. Gre za najmanjši računalnik z eno matično ploščo (SBC), ki zaseda 30% manj prostora kot kreditna kartica. Na voljo je v dveh različicah; P501 temelji na procesorju IBM PowerPC 440GP s frekvenco 400 MHz, P502 pa na PowerPC 440GX z 800 MHz. Obe različici vsebujeta mrežna vrata in do 256 MB pomnilnika DDR SDRAM. Spider podpira operacijska sistema VxWorks-Tornado II in Linux, na voljo pa je od 300 USD naprej. Klik!

7 komentarjev

Wind River in Red Hat bosta sodelovala

OSNews - Wind River, eden vodilnih razvijalcev programske opreme, vključene v naprave, kot so mobilni telefoni in tovarniški roboti, ter Red Hat, vodilni ponudnik programske opreme in storitev Linux, sta sklenila zvezo. Skupaj bosta razvila Red Hat Embedded Linux, izpeljanko Red Hat Enterprise Linuxa, ki bo namenjena omenjenim napravam. Wind River, ki razvija tudi svoj (zaprt) operacijski sistem VxWorks, bo gonilna sila pri prodaji novega Linuxa, podrobnosti o deljenju prihodkov, trajanju zveze in datumu izdaje pa še niso znane. Klik!

2 komentarja

IBM in novi procesorji

IBM - IBM razvija nov, hitrejši procesor za računalnike PowerPC z delovnim imenom Sahara, ki naj bi do konca leta 2002 dosegel hitrost 2 GHz.

Takšni čipi so zelo primerni za delo v računalniških omrežjih, kjer je bolj kot hitrost pomemben prenos velike količine podatkov in manjša poraba energije. Takšne čipe uporablja Apple, torej hitrejši čipi pomenijo tudi hitrejše Appleove računalnike, zasnovane na PowerPC tehnologiji.

3 komentarji