»

Abit predstavil tehnologijo Silent OTES

AnandTech - Za hlajenje veznega čipovja na matičnih ploščah ponavadi skrbijo majcena hladilna rebra, na katerih je občasno tudi brenčeč ventilatorček. Obe možnosti sta precej nebogljeni, posebno če se lotimo navijanja, takrat je ponavadi potrebno uporabiti aftermarket rešitev. Abit se zato je odločil, da svojim uporabnikom ponudi hladilni sistem, ki je boljši od povprečja, obenem pa ostaja pasiven in posledično neslišen - predstavili so Silent OTES. Sistem sestavlja manjši hladilnik na samem čipu, ki je s toplotno cevjo povezan z rebri ob robu matične plošče, kjer so tudi priključki. Do reber tako priteka hladnejši zunanji zrak, ker so neposredno na zadnji strani ohišja. Celotno novico lahko preberete na AnandTechu.

12 komentarjev

AMD Sempron 3100+ se odlično navija!!!

X-Bit Labs - Natanko dva meseca in pol po prvih opisih Sempronov, smo le dočakali tudi članek o navijanju najhitrejšega in seveda najzanimivejšega med njimi, modela 3100+. Če na hitro ponovimo gre za 1,8 GHz, Socket 754 Newcastle s polovico od 512 kB L2 predpomnilnika izklopljenega, kar mu omogča stabilno delovanje že pri samo 1,4 V napetosti.

Na X-Bit Labs se zavedajo, da gre za najcenejšega predstavnika K8 arhitekture, zato so ga pretestirali na dveh matičnih ploščah. Prva je bila cenejša na VIA K8T800 veznem čipovju temelječa ABIT KV8-MAX3, druga pa nekoliko dražja na nForce 3 250 veznem čipovju temelječa EPoX EP-8KDA3+. Zaradi omejitve viinega K8T800 čipovja (nima PCI/AGP zaklopa) se je Sempronu 3100+ na ABIT-ki zataknilo že pri 9x230 MHz, tako da je bila končna stabilna frekvenca, res da pri privzeti napetosti, 9x229 MHz oz. 2,06 GHz. Pri tem moram omeniti, da je bil pri navijanju uporabljen navaden (P)ATA trdi disk, saj SATA diski pri poviševanju HTT frekvence na tem čipovju odpovedo...

12 komentarjev

ABIT KV8-MAX3

Extreme Overclocking - Vsi poznamo izdelovalca osnovnih plošč ABIT in njegove zelo dobre in kvalitetne izdelke. ABIT KV8-MAX3 je njihova najnovejša osnovna plošča, ki temelji na čipovju VIA K8T800. Plošča je namenjena procesorjem AMD Athlon64 in poleg standardnih stvari poseduje še nekaj bonbončkov kot so naprimer Gigabitni LAN, SATA RAID in seveda tehnologijo μGuru za nadzorovanje in navijanje sistema direktno iz operacijskega sistema.

Največja zanimivost na plošči pa je zagotovo serijsko hlajenje MOSfetov in kondenzatorjev s tehnologijo OTES (poznamo jo že iz ABIT-ovih grafičnih kartic), kar da osnovni plošči še nekaj več prostora za navijanje. Ploščo so ocenili z oceno 4.5 od 5. Obvezno branje!

0 komentarjev

Abit AN7 v1.0, pokaži nam svojo moč!

Overclockers.com - Medtem, ko na sončni strani Alp večina ljubiteljev Abita in AMD-ja še vedno uporablja že skorajda legendarno matično ploščo Abit NF7-S, je dotični proizvajalec na tržišče poslal posodobljen izdelek. Abit AN7, kot jo je poimenoval, je zgrajena na temeljih NF7-S s polno močjo čipovja nForce 2 Ultra 400. Izdelek se po videzu skorajda ne razlikuje od predhodnika. Ena izmed zelo zanimivih razlik je postavitev priključka za napajanje, saj je obrnjen za 90 stopinj. Na Overclockers.com so preizkusili najnovejše čudo izpod rok Abitovih tehnikov in prišli do zelo zanimivih zaključkov. Klik!

9 komentarjev

ABIT in nVidia vendarle nadaljujeta sodelovanje

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi smo poročali, da naj bi se tajvanski proizvajalec matičnih plošč in grafičnih kartic ter kalifornijski snovalec grafičnih in veznih čipov razhajala.

Toda sodeč po tej novički na X-Bit Labs temu vendarle ne bo tako. Kot poročajo, naj bi ABIT že dobil primerke nForce3 čipovja, kar pomeni, da se kmalu lahko nadejamo družine matičnih plošč, zgrajeno okoli le-tega.

Kot kaže, so bili naši strahovi, da od ABIT-a ne bomo deležni matičnih plošč in grafičnih kartic, zgrajenih okrog nVidiinih čipov, preuranjeni.

5 komentarjev

ABIT & nVidia - konec ljubezni

The inquirer - The Inquirer poroča da sta Abit in nVidia prenehala s sodelovanjem tako na grafičnem področju kot na področju osnovnih plošč. To sta potrdila že oba proizvajalca. Abit tudi zatrjuje da se ne ločujejo zaradi morebitnega povezovanja s kanadskim podjetjem ATI, temveč zaradi razhajanj v idejah. Torej lahko pozabimo na kakršnekoli Abit-ove nForce matične plošče in nVidia grafične kartice. Kako pa bo s podporo dosedanjim produktom bomo pa še videli.

Kljub Abitovemu zanikanju, pa so vse glasnejše govorice, da bo Abit pričel s proizvodnjo grafičnih kartic in matičnih plošč na osnovi ATI-jevih čipovij. Povezava do originalne novice.

6 komentarjev

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

Renesansa IT7-Max2

t - break - Abit IT7-Max2 v2.0 je naslednica nam dobro poznane originalne IT7-Max2 plošče, ki je temeljila na na i845E čipovju. Abit je zadevo malce spoliral, nalotal sveže čipovje i845PE ter ploščo ponovno izdal, tokrat pod revizijsko oznako številka dve. Stvarco so si ogledali pri T-Break, kjer so se potrudili ter spisali tudi test. V kolikor vas zanima nova osnovna plošča, se priklikajte do sem!

0 komentarjev

Abit KD7-RAID

t - break - Osnovne plošče na čipovju KT400, kljub negativnih kritikam le-tega, še vedno nastajajo. Abit je po AT7 izdal še eno ploščo na tem veznem naboru, ki pa ni serije MAX, in je torej primerna za vse, ki želijo hitro osnovno plošče brez drugih bonbončkov in dodatkov, ter zanjo ne želijo odšteti preveliko vsoto. Abitko so si ogledali pri T-Break in ji prisodili solidno oceno.

0 komentarjev

Plošča za prihodnost ali razočaranje za sedanjost?

Motherboards.org - Abit AT7 MAX je ime, ki bo najbrž sedel v ušesa vsakemu bolj razgledanemu hardverašu, za nedeljske navdušence pa bo najbolje če povem le to, da je Abit s tem izdelkom ubral popolnoma drugo pot dizajna matičnih plošč. Abit se je odločil, da naredi ploščo, ki bo ponujala vse pomembnejše dodatke in bila pripravljena na nove čase. Tako na plošči najdemo čuda raznih čipov, ki skrbijo za LAN, diske (RAID), zvok in še kaj bi se našlo, vendar pa se je Abit vseeno skušal izogniti temu, da bi njihova plošča šla po poteh cenenih visokointegriranih izdelkov. Za ploščo je značilno, da je popolnoma "očiščena" raznih starih tehnologij (LPT, ISA, PS2), kar pa ne pomeni vedno prednosti. Plošča je sprožila kar nekaj žolčnih prepirov, tako po svetu kot tudi na Slo-techu, zato ni dvakrat za reči, da plošča ne bo doživela uspeha predhodnih Abitovih izdelkov. Ali pa tudi ne, če bodo uporabniki vedeli, za katere uporabnike je bila plošča narejena in kaj lahko pričakujemo od nje. Zato brž na branje testa,...

2 komentarja