»

ICANN hoče samostojnost

Slashdot - Vrhovni spletni skrbnik in pes čuvaj ICANN, ki je doslej deloval pod nadzorom ameriške zvezne vlade, se hoče osvoboditi in osamosvojiti. Pred kratkim so ameriški vladi poslali uradno prošnjo, v kateri si želijo pretrgati vse vezi z Združenimi državami in postati popolnoma avtonomni. Končno odločitev bo vlada sprejela marca na srečanju s predstavniki ICANN-a. Klik!

9 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Kot so objavili na Microsoft Slovenija, Microsoft prireja srečanja. Eno od teh srečanj je že bilo in sicer v Mariboru, 28. oktobra.

Drugo srečanje pa bo 9. novembra v Ljubljani pod sloganom Študent je car.

Samo srečanje se bo začelo predvidoma od 16:30 v predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko, trajalo pa bo do 21:00 ure. Na srečanju bo program potekal nekako takole: Uvod, Microsoft .NET Framework 2.0: Novost v sintaksi C#, Gradnja varnih, naslovno-agnostičnih spletnih strani, Odmor, Pregled kriptografskih mehanizmov znotraj ogrodja .NET, Microsoft Office OneNote in TabletPC, Imagine Cup 2005 (College Coding Cup). Ob 20:00 uri se bodo predavanja zaključila. Sledilo bo druženje ob pici in pijači.

Če se boste udeležili, potem morate udeležbo obvezno potrditi. Obljubljajo pa tudi, da bodo med navzočimi razdelili praktične nagrade.

41 komentarjev

Vabilo na hekersko transnacionalo

Slo-Tech - KAJ?

"Transnacionalno hekersko srečanje" se bo odvijalo 25., 26. in 27. junija 2004 v Puli na Hrvaškem. V mednarodnem kontekstu se bo skupaj zbrala množica skupin in posameznikov, ki se opredeljujejo kot "hekerji": programerji, mrežni raziskovalci, radikalni aktivisti, kiberfeministke, radovedni in inovativni ljudje, medijski aktivisti, kiberpankerji, gnuji, kripto-anarhisti in razni (digitalni) uporniki. Prevladoval bo princip "hekanja resničnosti": ni potrebe, da si piflar, da bi bil heker; raje prosto izrazi svojo kreativnost, spreobrni orodja in jih na neobičajen način uporabi za premagovanje ovir.

KDO?

"Transnacionalno hekersko...

13 komentarjev

FBI postal nestrpen?

Slashdot - Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je med svojim preiskovanjem napada in vdora naredil precej nenavaden korak. Zaradi suma, da je heker oz. kreker, ki je napad storil, sodoloval na različnih kanalih CIT-ovega IRC strežnika, jim je sodišče izdalo nalog, da lahko pregledajo in poiščejo kakršne koli sledi za napadalcem.

Do tu seveda še nič spornega, vendar pa je najbolj presenetil FBI sam z naslednjim "pripetljajem". Ko so namreč začeli preiskovati več terabajtov podatkov, ki jih CIT Hosting poseduje, so se namreč po več urah preiskovanja odločili, da bodo zasegli vso strojno opremo, katero podjetje, ki se ukvarja z gostovanjem spletnih strani, poseduje. Pri tem so jim zatrdili, da jim jo bodo vrnili takoj, ko si podatke prekopirajo in jih pregledajo. Klik!

6 komentarjev

Hekerska transnacionala

Slo-Tech - Čisto blizu nas, v Puli, se namerava konec junija zgoditi hekerska transnacionala. Takole pravijo:

Že nekaj let se dogajajo številna srečanja hekerjev, haktivistov in medijskih aktivistov, ki slediju principu samo-organiziranja, kjer se lahko ljudje, ki etiko hekerjev uporabljajo na vseh mogočih področjih na katera lahko pomislite – od tehnologije, do politike, do realnosti same – srečajo, si delijo in razmišljajo skupaj o novih poteh spreminjanja sveta okoli sebe.

Ta srečanja so do sedaj bila na različnih lokacijah na nacionalnih, regionalnih, lokalnih in soseskih nivojih, povezujoč zelo različne ljudi, ki jih je skupaj pripeljala njihova strast do tehnologije, komunikacije, socialnih sprememb in povezovanja ljudi, stvari in paradigem. Na srečanjih pa je bilo veliko entuziazma in občutka, da je raznolika družba, ki je osredotočena na te teme, mogoča.

To leto izgleda, da je srečanje, ki bi skupaj pripeljalo ljudi iz vse Evrope (geografsko povedano), mediterana, bližnjega in...

5 komentarjev

DVD v evropi 25% dražji

Slashdot - Z uvedbo DVDja je prišla tudi regionalna zaščita. Razlog je preprost, Holywood se boji, da bi nevedni ljudje predvajali filme, ki jim še niso namenjeni (beri: dokler iz njih ne iztržijo dovolj v lokalnih kinematografih). Tako navadno kupci v ZDA pridejo do filmov prej kot v Evropi.
V grlu komisije EU za varstvo konkurence pa se je zataknila druga kost, ki jo povzroča regionalno zaklepanje. Problem je namreč v tem, da morajo evropejci za vsebinsko enake DVDje plačevati v povprečju 25% več kot njihovi prijatelji na drugi strani Atlantika. Spet ameriška dvoličnost, saj bi po eni strani radi ekonomsko globalizacijo in sprostitev trgov po drugi strani pa hočejo kontrolo nad tem kje sme kdo kupiti kaj in kdaj. Sistem regionalne zaščite so napadli tudi Avstralci in britanska trgovska veriga. Srčno upam, da bo iz te moke še kaj kruha.

7 komentarjev

Poročilo z "The Gatheringa"

Euro Gamer - Ne, ne gre za kakšno srečanej igralcev Magic The Gathering kart (ki sem jih v mladosti preganjal tudi jaz... ah nostalgija ), temveč za srečanje razvijalcev, ki ga je pripravila Nvidia. Na to srečanje so bili povabljeni vsi, ki kaj pomenijo v programrskem svetu, saj so Nvidiiaši predstavljali svojega GeForca3. No, tja so zašli (baje zaradi zastojn pira, ki je tekel v potokih - Slin!) tudi fantje z EuroGamerja in tukaj lahko preberete njihovo doživetje tega dogodka. Precej zanimivo .

0 komentarjev