»

Še več novosti iz Apple-a

Slo-Tech - Komaj dober teden po predstavitvi novih iMacov in iPodov se je Apple spet odločil, da stopi na oder in predstavi novo strojno opremo. Tokrat so na račun prišli Apple-ovi izdelki za profesionalno uporabo, PowerBooki, PowerMaci in CinemaDisplayi.

Prenovljena sta bila 15" in 17" PowerBooka, glavna razlika med prejšnjo in novo generacijo je v ločljivosti zaslona. Tako ima sedaj manjši od dvojice ločljivost 1440*900 točk, toliko kot je imel prej 17 inčni model, ki se sedaj ponaša s 1680*1050 točkami. Nov v PowerBookih je pomnilnik DDR2, ostala strojna oprema pa je ostala nespremenjena. Velja omeniti, da so uspeli izboljšati avtonomijo baterije, ki sedaj zdrži eno uro več kot v starih modelih. Cene so $2000 za manjši in $2500 za večji model.

Na PowerMac fronti je več sprememb. Glavna sprememba je uvedba dvojedrnih procesorjev G5, dolgo pričakovanih PowerPC 970MP, ki jih je IBM po veliki zamudi le spravil na tržišče. Na voljo so konfiguracije z dvojedrnim 2 GHz ali 2,3 GHz in z dvema...

18 komentarjev

Prvi PowerMaci G5 potujejo iz skladišč

Apple - Apple je skoraj po mesecu in pol začel pošiljati prve zloglasne PowerMace G5 svojim kupcem, a zaenkrat le enoprocesorske. V Evropi jih je v najboljšem primeru mogoče pričakovati čez teden ali dva. Tukaj govorimo o dveh konfiguracijah:

Prva za 2.278 evrov ponuja 1.6 GHz 64-bitni PowerPC G5 procesor z 800 MHz sistemskim vodilom in 256 MB pomnilnika, razširljivih na 4 GB. Ima 80-gigabajten Serial-ATA disk in grafično kartico nVidia GeforceFX 5200 Ultra s 64 MB pomnilnika. Druga za 2.638,80 evrov ima 1.8 GHz procesor G5 s sistemskim vodilom na 900 MHz, s pol gigabajta pomnilnika, razširljivega na 8 GB. Notri najdemo 160 GB SATA disk. Ostale enote so večimanj enake, v obeh računalnikih pa najdemo še 4x pogon Superdrive.

Dvoporcesorske postaje pričakujmo kasneje v avgustu.

7 komentarjev

Apple spet preseneča

Apple - Po nekajdnevnem zatišju, ki je sledilo MacWorldu, je Apple spet poskrbel za manjše presenečenje. Predstavili so prenovljeno linijo svojih PRO delovnih postaj

Glavne značilnosti so predvsem Firewire 800 (800 Mbps), BlueTooth, hitrejši Superdrive, ki DVD-je zdaj zapisuje s 4x hitrostjo, hitrejša brezžična povezava Airport Extreme in še veliko drugih drobnarij. "Navili" so tudi procesor: v najhitrejšem PowerMacu sedaj tečeta 2 G4 procesorja pri 1.42 GHz z 2 MB L3 predpomnilnika.

"Usmilili" so se tudi manj zahtevnih kupcev, saj zdaj najcenejši PowerMac stane le 1.500 dolarjev.

Nove pa so tudi cene zaslonov: 17" LCD zdaj stane 700, 20" 1.300 in 23" 2.000 dolarjev.

Za več podrobnosti obiščite njihovo spletno stran.

2 komentarja

Pokvarjeno jabolko

HardOCP - Tudi največji sovražniki Applea morajo priznati, da so Maci zelo luštkane mašince, tudi v primerjavi z modificanimi PC ohišji. Ker pa se v marsičem ne morejo meriti s PCji, so le redko izbira domačega uporabnika. Pri HardOCPju so zato vzeli eno ohišje od PowerMaca in ga predelali v pravo PC LAN kišto. Kot vsak Mac, izgleda tudi tale modifikacija smrtonosno dobro, zato kar hitro k branju. Še slinica ... ekhm ... slikica [:D].

0 komentarjev

Novi PowerMaci

Apple - Pred časom je bilo govora, da bo Apple na trg poslal nove PowerMace z G5 procesorjem in popolnoma novim designom. To se ni zgodilo, so pa pri jabki prenovili ponudbo. Zdaj imajo vsi PowerMaci dva procesorja, vrh ponudbe pa zdaj krasi tudi novi 1.25 GHz G4 procesor. S pomočjo operacijskega sistema OS X torej dobimo 2500 megaherčno beštijo.

Pa še cena: v ZDA od 1700 zelencev naprej (2x 800 MHz), pri nas verjetno sploh še niso slišali za te novosti [:(]

3 komentarji

Teorija mehčanja robov

FullOn3D - Ta članek na FullOn3D bo prav prišel predvsem osebkom, ki so zadnjega pol leta preživeli v kakšni avstralski pečini daleč od vsake civilizacije in za FSAA še niso slišali. No, tudi drugi si ga lahko ogledate, saj navsezadnje gre za enega izmed bolj kvalitetnih in obsežnih vpogledov v teorijo in tehnologijo za FSAAjem. Toda, treba si je priznati, da FSAA kot tak ni niti približno tako vroč in zanimiv kot pred parimi meseci, ko je vsak kotiček interneta bil poln FSAA hypa. Ogled po lastni izbiri, torej .

5 komentarjev

Apple PowerMac G4 Cube

Hardware Zone - Ok, zdaj pa priznajte: čeprav ste zakrknjen PCjaš in v javnosti govorite, kako brezvezni in neuporabni so Maci, jih v resnici po malem občudujete in lastnikom teh zverinic kar zavidate. Jah, kako jim tudi ne bi, če si lahko privoščijo nekaj takega, kot je PowerMac G4 Cube. O Cubu se ogromno govori že nekaj časa, in navkljub slabi prodaji definitivno gre za enega izmed bolj poželjivih računalnikov na trgu. Če vas ta fascinantna škatlica zanima bolj podrobno, vam priporočam, da si ogledate test na Hardware Zonu. Sicer niso objavili nobenih benchmarkov, tako da gre v bistvu bolj za predstavitev izdelka, toda članek je vseeno kar informative. In slikice... oh, vse te slikice ....

3 komentarji