»

Corsair predstavil najhitrejše pomnilniške module

X-Bit Labs - Corsair je predstavil nove pomnilniške module DDR3 iz družine Dominator GTX4, ki dosegajo hitrosti do 2,533 GHz (z latencami CL9 11-10-30), s čimer se formalno zavihtijo na prvo mesto na lestvici najhitrejših modulov. Moduli, ki tečejo pri 2,50 GHz, so že kar pogosti, Corsair pa je svoje le za malenkost navil, da je dosegel prvo mesto. Hitrost v realnem delovanju seveda ni bistveno višja od že obstoječih izdelkov. Corsairjev izdelek stane 325 dolarjev.

Vse našteto velja za tovarniške nastavitve. Najhitreje tiktakajoči moduli so sodeč po podatkih v bazi CPU-Z bíli s 3459,6 GHz, kar je uspelo navijalcu Blue Antu z 2 GB-moduli podjetja G.Skill.

11 komentarjev

Geil s še hitrejšim pomnilnikom

X-Bit Labs - Pri X-Bit Labs poročajo, da je pomnilniški gigant Geil včeraj napovedal nove pomnilniške module z zakasnitvijo (latency) samo CL1,5, ki bodo uradno predstavljeni na prihajajočem Computexu v Taipeiu. Geil ni razkril mnogo, potrdili so le, da bodo novi moduli delovali pri frekvenci 400 MHz in bodo tako prvi tipa PC3200 s podporo CL1,5. Dosedanji najhitrejši modeli so podpirali zgolj CL2,0. Datuma dobavljivosti in cene še niso podali.

10 komentarjev

Kingston DDR2 moduli na ogled

HotHardware - Z jutrišnjim začetkom CeBIT-a si bo zainteresirana javnost lahko prvič ogledala marsikatere prihajajoče tehnologije, kamor med drugim spada tudi DDR2 pomnilnik. Da čakanje na prve jutranje novice ne bo prehudo, so nam na hothardware že na predvečer otvoritve priskrbeli prve slike Kingstonovega DDR2 pomnilnika. Čokoladka, ki tiktaka pri 533 MHz, naj bi za delovanje potrebovala vsega 1,8 V in tako porabila do 50% manj energije od običajnega DDR.

Kakšne bistvene razlike na prvi pogled sicer ni videti, vseeno pa ne moremo spregledati novega pakiranja Fine-pitch BGA (FBGA), ki je zelo podoben BGA pakiranju, ki smo ga lahko do sedaj videli že pri določenih KingMax-ovih DDR pomnilnikih in...

7 komentarjev

Iz pomnilniških logov

X-Bit Labs - Pri OCZ Technology so ugodili povpraševanju po Winbondovi BH seriji čipov in danes najavili nekaj novih pomnilniških modulov, ki se ne bohotijo z enormnimi frekvancami delovanja, temveč z nižjimi zakasnitvami (latency). OCZ EL DDR Platinum Limited Edition PC3200, kot se zadevščina uradno imenuje, tako deluje pri efektivnih 400 MHz z nazivnimi timingi CL 2-2-2-7. Novi moduli uporabljajo BH-6 (verjetno gre za staro zalogo, saj so pri Winbondu izdelovati nehali tako BH-5 kot 6, s tem da so zaloge petic povečini že pošle), za delovanje pa potrebujejo napetost 2,7 V (roko na srce, pri OCZ so RAM navili, saj so ti čipi 6 nanosekundni kar nanese frekvenco 166 MHz). Dobavljivi bodo v kapacitetah po četrt in pol gigabajta. Cena še ni znana. Več o tem.

Medtem ko se proizvajalci modulov DDR na vse pretege trudijo ponuditi čim hitrejše module, pa na vrata že trka njegov naslednik, DDR-II. Samsung Electronics je danes razširil svojo ponudbo z nekaj novimi primerki. Poleg 256 MB in 512 MB 400,...

1 komentar

Vodno hlajeni Sapphire

FiringSquad - Prva industrijsko vodno hlajena grafična kartica je bil GeForce 3, pa če verjamete ali ne. Ne, Gainward ni bil prvi, prvo je bilo malo znano podjetje 3DPower, z GeForcem 3, ki pa se na žalost ni prijel. Nato se je letos poleti zopet z nVidio pojavil Gainward, kmalu pa mu bo sledil še ATI, oziroma njegov partner Sapphire.

Ta bo izdal verjetno pregrešno dragega Radeona 9800 Pro (XT) z vgrajenim vodnim hlajenjem dobro znanega podjetja Koolance. Čas izida in cene še niso znane, slike pa si lahko ogledate v poročilu s Comdexa na FiringSquad.

8 komentarjev

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

OCZ naznanil PC4200 Premier Series

OCZ Technology - OCZ, priznani proizvajalec odličnih pomnilniških modulov, je najavil novo serijo. Poimenoval jo je PC4200 Premier Series, saj lahko tiktaka pri 533 MHz z zakasnitvami 3-4-4-8 in za to potrebuje 2,8 V napetosti. Proizvajalec bo izdelek ponudil v velikostih 256 MB in 512 MB, ponudba pa bo zajemala tudi dva parna modula za dvokanalno uporabo, podobno kot pri Corsairju TwinX. Ploščic z naslovom "HyperSpeed" so bile preizkušene na Asusovi plošči P4C800 in seveda delovale brez težav. Informacije o izdelku in izvirna novica.

1 komentar

Prihajata Prescotta 2,8 ter 3 GHz

X-Bit Labs - Vse več je polemik okoli močno pričakovanega Intelovega procesorja Prescott, ki naj bi izšli novembra. Prva modela, ki bosta zajadrala v trgovine bosta tiktakala pri 3,4 in 3,2 GHz. X-Bit Labs pa poroča o prihodu še dveh Prescottov s frekvenco 2,8 ter 3 GHz. Načrtovana sta za prvo četrtino naslednjega leta in bosta morda delovala celo na trenutnih Springdale/Canterwood ploščah.

Na dan pa je prišla tudi novica o dveh novih čipovjih: Grantsdale-GV in Grantsdale-GL bosta med uporabnike prišli v drugi četrtini naslednjega leta in bosta uporabljali Socket T podnožje Procesorji pa bodo na voljo tako za Socket T, kot tudi za Socket 478. Tu si oglejte še nekaj pomembnih informacij.

9 komentarjev

PSC z lastnim pomnilnikom

X-Bit Labs - Powerchip Semiconductor Corporation, skrajšano PSC, so se odločili, da bodo kmalu začeli prodajati svoje lastne DRAM-čipe, ki naj bi predstavljali do 40 odstotkov vseh njihovih izdelkov. PSC upa, da bodo izdelke prodajali na evropskem, tajvanskem in kitajskem tržišču, dočim na ZDA še ne računajo. Dokončnih odločitev še ni, zatorej se lahko načrti še spremenijo. Klik!

0 komentarjev

Tipkovnica brez tipk

Tech Extreme - Tipkovnica brez tipk? Saj to ni mogoče, pravite? Je!
Švedsko podjetje Senseboard bo na Comdexu predstavila svoj novi izdelek - SenseboardTM Virtual Keybord, ki deluje tako, da si pritrdimo na roke neke posebne obročke -senzorje, ter nato oponašamo gibe, kot da bi pisali po navadni tipkovnici. Senzorji te gibe zaznajo ter skladno z njimi pošljejo signal do računala. Idealno za prenosnike in dlančnike, ko se trudimo z zelo majhnimi tipkovnicami ali s svinčniki.

9 komentarjev

Pentuim4 Celeron 1.8 GHz

The inquirer - Intel se je, sodeč po njegovih načrtih za prihodnost, odločil, da bo okrnjene Pentuime4 (kot Celeron, le da se najbrž ne bodo tako imenovali) izdal v tretji četrtini naslednjega leta, začenši pri 1800 megahercih. Izšli bodo v različici s 478 nožicami, sprva še v .18 mikronski tehnologiji, pojasnjuje The Inquirer. Kaj še načrtuje Intel poleg tega koraka? V prvi četrtini naslednjega leta naj bi se nadejali P4, grajenih v .13 mikronski tehnologiji, ki bodo sprva dosegali 2.2 GHz. Nato sledi prehod iz RDRAM na DDR pomnilnik. Brookdale, kot ga pri Intelu ljubkovalno imenujejo, naj bi tudi izšel začetkom naslednjega leta, čeprav Tajvančki pravijo, da se bo pomuzal ter poskrbel, da bo njegovo novo čipovje ugledalo luč dneva še to leto. Kodno ime Brookdale-E naj bi tudi nakazovalo, da bo Intel tekom naslednjega leta izdal še eno DDR čipovje, ki bo podpiralo hitrejše DDR module. To in še veliko več - tekom prihodnjih mesecev....

2 komentarja

VIA kazala tudi Mathewa

VIA Hardware - Intel je Timna projekt opustil nekaj časa nazaj, medtem ko VIA še vedno vztraja s svojim Mathewom. Ideja je zelo podobna, torej računalnik v malem, ki bi bil namenjen vgradnji v prenosne računalnika in terminale. Glavna lastnost je integrirani procesor, delujoč pri 600MHz. Prednosti takega računalnika so cenenost, majhna poraba energije in podobne za nas precej nepomembne zadeve [;)]. Več informacij o VIAi na Comdexu pa najdete tukaj.

0 komentarjev

Matrox G800 kmalu

K-Bench - Po pravici povedano sem na to grafično kartico že kar malce pozabil, toda po nekaterih virih jo bomo videli precej kmalu. Matrox naj bi že imel končane prve primerke ( s kodnim imenom Condor 2 ), ki bi jih morali razkazati na Comdexu. Ali je to res ali ne, bomo zagotovo vedeli v naslednjih dneh. Kakorkoli, dotična grafikulja bi morala iziti že pred približno pol leta, tako da verjetno ne bo šlo za revolucijo v hitrosti, toda navsezadnje Matrox nikoli ni bil znan po čem takem [:\\]. Decembra...

1 komentar