»

Večerno branje

Overclockers Australia - Med deskanjem po spletu sem naletel na par zanimivih zgodbic, ki vam jih podajam v branje.

Prva govori o nevarnosti, ki jo predstavlja Mandrake 9.2 Linux LG-jevim CDROM pogonom. Očitno se ne marata najbolje, tako da inštalacija tega operacijskega sistema povzroči takojšnjo smrt pogona.

Druga novička pa govori o dogodkih med snemanjem filma The Passion. Film govori o poslednjih urah življenja Jezusa, kar je zanimivo pa je to, da je v igralca, ki igra Jezusa, med snemanjem v Rimu udarila strela. Igralec ni bil poškodovan, producent pa je dejal, da je videl dim, ki se je pokadil iz igralčevih ušes.

14 komentarjev

Geek test

The Register - Kako Geekasti™ ste med vsemi temi urami preživetimi na vašem računalu postali? Seveda, Vi pravite , da ste še vedno povezani z "zunanjim" svetom. Vendar kje imate kakšen dokaz, da se ne spreminjate v računalniškega zafrustriranca z kosmatimi zobmi in podpisano sliko Billa Gatesa ob postelji?

Med deskanjem po The Registru sem našel duhovit test (že drugi danes - pač nedelja je[:D] ), s katerim lahko enkrat in za vselej dokažete da se motite ali pa morda izveste da je še upanje za vas.

0 komentarjev

Windowsi s kodnim imenom "Longhorn"

The-Ctrl-Alt-Del - Na vsemrežju so se pojavile govorice(!) o novem operacijskem sistemu, ki ga razvija Microsoft. Novi Windowsi nosijo kodno ime "Longhorn", izšli pa naj bi leta 2004. Prav gotovo bodo vsebovali veliko novosti. Med zanimivejše, ki so že znane, gotovo spada tudi mnogo večji poudarek izgledu, saj naj bi uvedli 3D renderiranje namizja.

V dokumentaciji se je pojavila formula, s katero lahko izračunamo, kolikšno prepustnost pomnilnika bo morala imeti grafična kartica. Po tej formuli naj bi za resolucijo 1024x768x32bpp potrebovali kartico s prepustnostjo vsaj 0.93 GB/s. Te informacije s strani Microsofta seveda niso bile uradno potrjene, kar je logično, saj je sistem še v zgodnji fazi razvoja.

Na straneh MSBetas.net pa se je pojavil tudi krajši filmček izgleda novih Windowsov ter nekaj dokumentacije. Klik!

- Windows Longhorn filmček ter
- nekaj podatkov v tekstovni obliki.

12 komentarjev

Naslednik PCI vodila

Slo-Tech - PCI vodilo je že dolga leta standard v računalniški industriji, toda počasi je potrebno narediti prostor za novo tehnologijo. Zadnje čase smo lahko opazili najave nekaterih novih vodil, ki naj bi nasledila PCI vodilo in če vas zanima, kaj nam vsaka posebej obljubja, je ta članek na PC Questu prava stvar. Sicer je zadeva visoko špekulativna, ker nihče ne more predvideti kaj in kako bo nasledilo PCI, toda vseeno gre za zanimivo in informativno branje. Še nekaj let... in imeli bomo praktično uporabna vodila s prepustnostjo, ki se bo merila v Gigabitih na sekundo. Juhej in hvala Vomu.

2 komentarja

Tester hitrosti v igrah

Guru 3D - Sintetičnih testerjev je ogromno, ja. Če pa želite takega, ki vam bo izmeril FPS v DirectX igrah, pojdite sem. Programček je zelo priročen in enostaven. Primeren je za vse tiste, ki se vam ne ljubi odpirati konzole v igri, da bi vam ta štela FPS. Nekatere igre te možnosti sploh nimajo, zato je FRAPS (ime programčka) še bolj priročen. Sicer nismo igračkarska stran, ampak kot veste, so igre eden najbolših pokazateljev sposobnosti sistema. Da pa bi izmerili hitrost le teh, potrebujemo FRAPS.

7 komentarjev

Kako nagajati sodelavcem?

Little White Dog - Med deskanjem po vsemrežju sem naletel na ta članek, ki je poln nasvetov, kako malček zagreniti življenje sodelavcem, vključuje pa spreminjanje imena računalnika v 'asslover', uporabo programčka, ki poskrbi, da skače miškin kazalec po ekranu, spreminjanje Windows nasvetov, zagon v DOS... Prava stvar torej, če se vam je kateri od sodelavcev zameril .

0 komentarjev