»

Googlov vodič za hekerje prosto dostopen

ReadWriteWeb - Novi zaposleni v Googlu se morajo naučiti kako zaščititi aplikacije, ki jih pišejo, pred nevarnim internetom, zato jim v Googlu pomagajo z vodiči in predstavitvami, piše ReadWriteWeb. V njih jim skušajo približati, kako razmišljajo napadalci, da se bodo znali zavarovati pred njihovimi poizkusi. Odslej je v sklopu Google Code Univesity njihov vodič Web Application Exploits and Defenses prosto dostopen kar vsem. Del tega vodiča obravnava tudi posebej spisano aplikacijo Jarlsberg, ki ima samo en namen. Da vanjo vdrete.

Jarlsberg je napisan v Pythonu in namenoma vsebuje kopico varnostnih pomanjkljivosti in ranljivosti, ki jih je moč izkoristiti. Vključeni...

6 komentarjev

Razvozlali Möbiusov trak

Möbiusov trak

vir: Wikipedia
Slashdot - Möbiusov trak je leta 1858 odkril nemški matematik in astronom Augustu Ferdinandu Möbius. Möbiusov trak si ponazorimo s papirnatim trakom, ki ga obrnemo za 180° in zlepimo skupaj, kakor kaže spodnja slika. Zanimivo pri Möbiusovem traku je, da gre za dvorasežno neorientabilno ploskev z enim robom, kar pomeni, da se objekt pri obhodu traku prezrcali. Zapišemo ga lahko v parametrični obliki ali v cilindričnih polarnih koordinatah. Vse to je znano že desetletja. Zgolj tri dni pa je znano, kako Möbiusov trak zapisati v obliki algebraične enačbe. To je uspelo strokovnjakoma za nelinearno dinamiko Gertu van der Heijdenu in Eugenu Starostinu z University College London, ki sta svoj prispevek objavila v nedeljo. Klik!

27 komentarjev

Osemkanalna zvočna kartica

Overclockers Online - Če ste se spraševali, čemu služi šestkanalno (5.1) ozvočenje, saj imamo konec koncev samo dve ušesi, se lahko sprašujete dalje. Na Overclockers Online so si namreč ogledali kar osemakanalno zvočno kartico (7.1) podjetja Hercules, imenovano Fortissimo III 7.1 Sound Card, na katero lahko navesite do osem zvočnikov. Kartica podpira vse tehnologije predvajanja 3D zvoka kar si jih lahko zamislite. Kartica je zagotovo špica, tako da bodo z njo zadovoljni tudi največji audiofili, poudariti pa je treba, da je takšna kartica brez kvalitetnih zvočnikov, kot mercedes z gumami fičota. Klik!

1 komentar

Mi smo zakon

FiringSquad - Računalničarji namreč. Vsaj jaz tako mislim... Tu si MORATE prebrati spopad med konzolami in računalniki. Avtor našteje nekaj slabosti in prednosti računalnika ter nekaj slabosti in prednosti konzole. Ta članek JE OBVEZNO branje za vsakogar, ki se smatra za vsaj malo povezanega z računalniki! Sicer je avtor bolj na strani konzol (kao so mu všeč preproste stvari), ampak je se je vseeno potrudil in spisal zelo objektiven članek.

3 komentarji

Kako sestaviti računalnik

Overclockedcafe - Za vse tiste, ki ste se odločili sami sestaviti svoj računalnik. Sicer je to čisto preprosto, ampak nekateri med vami so večni skeptiki... Zato je tu zelo preprost vodič, kako sam sestaviš svoj računalnik. Vodič mi je zelo všeč, ker je preprost, a obenem namigne tudi kako pripraviti računalnik za navijanje. Tako na kratko opiše tudi kako naj nanesemo termalno pasto pod hladilnik čipa matične plošče in še nekaj podobnih nasvetov. Tudi če se ne nameravate lotiti sestavljanja računalnika v kratkem, vam ogled članka toplo (ma kaj toplo, vroče) priporočam.

10 komentarjev

Millenium hladilnik

Overclockers.com - Mogoče ste tu pa tam na internetu zasledili slike tega hladilnika, toda do sedaj ni bil deležen večje pozornosti. Gre za Millenium Copper hladilanik (ime se bo spremenilo... še več: na Overclockers strani lahko predlagate vaše ime, in če bo izbrano, boste dobili neko deluxe različico Milleniuma) in eno izmed predprodukcijskih enot so testirali na Overclockers.com. Mhja, kaj naj rečem, fantje so nad 800 gramov težko zadevo več, kot navdušeni. Zračni hladilnik z dokaj tihim ventilatorjem (v primerjavi s 38cfm Delto) ima toplotno prevodnost v rangu vodnega hlajenja (brez peltierja, seveda!), kar je blizu...

1 komentar

OC test Durona800

Overclockers Online - Na Overclockers Online so dobili in temeljito pretestirali najnovejšega Durona 800. Tudi v našem Forumu je kar veliko povpraševanja po tem procesorju, tako da bodo rezultati zanimivi kar veliko ljudem. No, povem vam lahko, da se je procesor na OC testu obnesel kar dobro, navili so ga lahko na 1040MHz, kar vsekakor ni slabo. Po mojem osebnem mnenju pa se še vedno najbolj izplača kupiti najslabšega, 600MHz Durona, saj ima prav takšen potencial kot močnejši bratec... No, odločitev je vaša, mogoče pa vam bo pri njej pomagal tudi OC Onlineov test.

1 komentar