»

Teagueduino - Arduino brez lotanja ali programiranja

engadget - Skupina navdušencev je na spletni strani za zbiranje financ za manjše, kreativne projekte Kickstarter predstavila Teagueduino (na sliki). Gre za posebno različico Arduinota, odprte platforme z mikrokontrolerjem, ki je namenjena hitremu, enostavnemu in poceni grajenju najrazličnejših možnih elektronskih napravic. Njegova glavna prednost je, da ne zahteva znanja spajkanja (komponente preprosto zaskočijo v vezje), programiranje pa mogoče kar čez poenostavljen vmesnik s pomočjo drop-down menijev, s katerimi se določene signale (npr. stikala) veže na sprožitev povezanih elektronskih naprav. Fantje so pripravili kratki demo, ki je uspešno navdušil tudi urednike pri Engadgetu:

.

Projekt je zbral...

44 komentarjev

Adobe Acrobat 7.0

Google News - Adobe je predstavil novo različico pribljubljenega orodja za ustvarjanje prenosljivih dokumentov PDF, Adobe Acrobat 7.0. Kmalu lahko pričakujemo tudi izid bolj priljubljenega Readerja 7.0, ki ima že pol milijarde uporabnikov in ki bo prvič omogočal manjše spremembe dokumentov PDF, če bo avtor v to privolil. Adobe Acrobat 7.0 Professional, ki naj bi izšel ob koncu leta, bo predvidoma stal okoli 450 ameriških dolarjev.

21 komentarjev

Največji televizor predstavljen

PC World - Samsung je predstavil največji televizor na svetu. Njegova diagonala meri kar 57 inčev. Televizor, ki je širok 130 in visok 110 cm ter podpira ločljivost 1920 x 1080 pikslov, spada med HDTV (High Definition Television) televizorje in najverjetneje ne bo ugledal masovne produkcije. Po Samsungovi uradni izjavi naj bi bil samo testni primerek, s katerim so preizkusili zmožnosti pete generacije TFT LCD tehnologije.
Samsungov trenutni adut je 46-palčni televizor, ki stane več kot 5.000 dolarjev, torej tudi cena za 57-palčni model ne bo pretirano nizka. Za več informacij pa Klik!

Na to novičko nas je prijazno opozoril tomaxxx.

Mami, a lahko dodam na božični seznam tudi to?

5 komentarjev

Stari mp3.com se poslavlja, prihaja novi (plačljivi)

News.com.au -

Spletno stran mp3.com je leta 1997 ustanovil Michael Robertson in od takrat je poznamo kot največji svetovni arhiv skladb v formatu MP3 na svetu. S svojo razpoznavnostjo in velikostjo je predstavljala odskočno desko v svet mnogim še neuveljavljenim skupinam, ki so tam objavljale svoje albume. Do leta 2000 je stran tako ponujala prek 1,6 milijona skladb več kot 120.000 izvajalcev.

Leta 2001 se je Robertson zapišil v ustanovitev podjetja Lindows.com, mp3.com pa je prodal Vivendi Universal, ki jo je pred nekaj tedni kupil C-Net. Slednji se je odločil, da bo stran popolnoma preuredil. Tako bo 2. decembra izbrisal vse glasbene arhive in ustanovil plačljiv servis za prenos glasbe. Kaj se bo zgodilo s skoraj petimi terabajti glasbe, še ni znano, pojavljajo pa se ideje, da bi neprofitna organizacije archive.org obdržala vsaj trenutne arhive. Več o tem.

6 komentarjev

Računi za 5.000 dolarjev

Herald Sun - Kar nekaj Avstralcev je ta mesec prejelo ogromne račune za telefonske storitve, vse tja do 5.000 dolarjev. Se vprašate, zakaj? Vse to se je zgodilo zaradi zlobnih programčkov, ki jih uporabljajo nekateri ponudniki spletnih vsebin, največkrat tistih za odrasle.

Le-ti delujejo tako, da ob zagonu prekinejo povezavo do žrtvinega ISP-ja in pokličejo drugo, mednarodno številko, ki pa uporabnika stane tja do 160 dolarjev na uro. Nič hudega sluteč uporabnik potem brska po razgaljenih spletnih straneh in pridno prazni svojo denarnico. Podrobnejšo novico si lahko preberete tukaj. Imejte pa seveda odprte oči tudi pri nas.

11 komentarjev

Microsoft in varnost

ZDNet - Microsoft je namero o izboljšanju varnosti programov očitno vzel zelo resno. Če gre verjeti navedbam na ZDNetu, je MS porabil, reci in beri, 100 milijonov ameriških dolarjev za 2 meseca seminarjev za 5.000 programerjev, ki delajo na operacijskem sistemu .Net Server. Razvijalci naj bi bili nad idejo navdušeni, saj jim je razvijanje varne namesto kul kode v užitek. Bomo videli [>:D]. Klik! Pa naj gre dobra duša primerjati ta znesek z našim obrambnim proračunom...

1 komentar