»

Microsoftov neuravnovešen cash flow: Nadaljevanje.

The Economist - The Economist poroča o zanimivi Microsoftovi "dilemi": podjetje ima nerazporejenih (oz. v obliki gotovine (9,348) ali kratkorkočnih vrednostnih papirjev (47,059)) 56 milijard dolarjev (65,27). Delničarjem neposredno ljubša varianta -- torej izplačilo dividend -- že od nekdaj ni Microsoftova najbolj priljubljena (kaj šele prakticirana [:)]) rešitev, ampak bolj izhod v sili.

Bodimo pošteni: o podobnem stanju smo že poročali pred približno letom dni, med tem pa se je kup povečal za 10 MRD USD. Bill Gates sicer rad poudarja, da želi imeti vedno na razpolago vsaj toliko sredstev, kolikor bi jih podjetje potrebovalo za enoletno preživetje brez prodaje, vendar bi to ob današnjih številkah pomenilo polovico zneska. Ljubša rešitev je tudi tokrat nakup (se opravičujem: združitev) drugih podjetij, vendar bi to ob strategiji podjetja, ki nasprotuje velikim transakcijam (nakupi nad 100 MIO USD) oz. spodbuja povezovanje z namenom pridobivanja intelektualnega in človeškega kapitala, pomenilo...

17 komentarjev

Microsoft: "Učiti bi se morali iz odprte kode, TODA ..."

Slashdot - Še pred kratkim se je zdelo, da podjetje iz Redmonda počasi spreminja svoj odnos do odprtih rešitev, in nekoliko bolj pazljivo izbira besede, ko govori o otroku interneta. Nek uslužbenec je celo izjavil, da Microsoft nima ničesar proti odprtemu modelu razvoja programske opreme, pač pa se lahko iz nje nauči veliko stvari. Vendar Microsoft pravkar začenja novo kampanijo boja proti Linuxu, operacijskemu sistemu, ki ga tako zelo sovraži, a hkrati tako vneto uporablja na nekaterih svojih ključnih računalnikih. Zdaj trdijo, da Red Hatovo prenehanje prodaje Linuxa za namizja in Novellov nakup SuSE Linuxa pomenita smrt za odprtokodne sisteme. Menda je to potrditev uspešne Microsoftove poslovne strategije. In da bi vse skupaj še podkrepili, monopolisti trdijo, da še niso srečali uporabnika, ki bi uporabljal odprtokodne rešitve, ker bi bile boljše.

A poznate kakšnega uporabnika Mozille, ki se mu zdi Internet Explorer boljši?

44 komentarjev

Kako bi lahko izgledal Longhorn

Longhorn na DVD-ju

vir: Extremetech
Extremetech -

Ob takšnem večeru, ko zastran praznikov primanjkuje tistih klasičnih računalniških novic, si lahko privoščimo, da malce pošpekuliramo in pogledamo, kaj nas čaka v prihodnosti. Oziroma to za nas naredijo drugi.

Microsoft je, če se še spomnite, nedavno tega nekaterim razvijalcem predstavil razvojno različico .4051 novih Windows Longhorn. Na ExtremeTech so si jo ogledali in malce pošpekulirali, kaj nam utegnejo novi Windows prinesti. Zanimiv člančič, a vzemite v zakup, da nas do končne različice ločita še vsaj dve leti, tako da bodo spremembe še velikanske.

20 komentarjev

Microsoftova nova ukazna vrstica

Slashdot - Na Microsoftovi PDC 2003 so med drugim predstavili tudi naslednjo generacijo ukazne vrstice, ki so jo poimenovali kar Microsoft Shell oz. s kodnim imenom MONAD. Nova ukazna vrstica predstavlja Microsoftov odgovor na vedno glasneješe zahteve po UNIX-like ukazni vrsti, ki bo omogočila izkušenemu uporabniku, predvsem pa sistemskemu administratorju ter programerjem, bolj efektivno delo v njihovem najljubšem operacijskem sistemu.

Jason Nadal je v svojem blogu opisal nekaj novih zanimivih zmožnosti, ki jih bomo nekoč ugledali v naslednji generaciji Oken - Longhornu. Glede na to, da lahko že sedaj v Windows Server 2003 vse postorimo iz ukazne vrstice je še izboljšana različica samo še dodatni...

36 komentarjev

Razvoj novih Windows primerljiv z odpravo na Mesec

The inquirer -

Novica ali kost za glodanje, kakor pač obrnete, za vse, ki se pritožujete čez cene Microsoftovih izdelkov.

Na Etre konferenci, ki se te dni odvija v Berlinu, je Bill Gates podal zanimivo izjavo. Trdi, da bo razvoj nove različice Windows stal Microsoft toliko, kot je stala odprava Apolla na Mesec v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Ponovno je ponovil že znano dejstvo, da bo Longhorn zamudil, o čemer smo že poročali. Več o tem.

22 komentarjev

Windows 2006

OSNews - Microsoft je ta teden na partnerski konferenci uradno priznal, da bo naslednja različica operacijskega sistema Windows, znana pod delovnim imenom Longhorn, na voljo šele čez tri leta in ne že leta 2005, kot je podjetje iz Redmonda obljubljalo še pred meseci. Zanimivo je, da smo že avgusta poročali o prepričanju nekega tržnega analitika, da novi Windows ne bo nared pred letom 2006. To je spet voda na mlin Linuxu, saj ima tako še več časa, da se še pred izidom konkurenčnega operacijskega sistema izpopolni do te mere, da bo pridobil velik del njegovih uporabnikov. Za nameček pa je svoje dodal še Richard Seibt, direktor podjetja SuSE, ki je izjavil, da bo Applove računalnike čez 10 let poganjal Linux. [:D]

53 komentarjev

Windows 'Longhorn' leta 2006?

OSNews - Tržni analitik podjetja Jupiter Research, Joe Wilcox je prepričan, da Microsoftov nov operacijski sistem s kodnim imenom Longhorn ne bo na voljo pred letom 2006, kar je celo leto pozneje, kot trenutno napoveduje Microsoft. Wilcox trdi, da so spremembe, ki jih načrtuje monopolist iz Redmonda, preobsežne za izvedbo v tako kratkem obdobju, v zakup pa moramo vzeti tudi dejstvo, da se bodo morali tako razvijalci kot tudi uporabniki pripraviti na novi datotečni sistem.

Pri Microsoftu smo sicer navajeni na neprestano prestavljanje rokov izida njihovih izdelkov, še posebej, če pomislimo na Windows 2000 ali na prihajajočo pisarniško zbirko. Morda pa bodo pohiteli in tvegali kakšno stabilnostno in varnostno luknjo več!

15 komentarjev